IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 21:16   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bosna Hersek İçin Vize Gerekli Mi?

Bosna Hersek Vizesi

Bosna Hersek  İçin Vize Gerekli Mi?

Bosna Hersek, 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlı seyahat edecek T.C. vatandaşlarından vize istememektedir. Uçak bileti ve otel rezervasyon belgelerinin yanı sıra teminat amaçlı belirli bir miktar para yatırılmasını isteyen Bosna Hersek, Türki Cumhuriyetler de dahil olmak üzere dünya üzerindeki 48 ülkeye aynı prosedürü uygulamaktadır. Türki Cumhuriyetler arasından sadece Kazakistan’daki diplomatik, hususi ve hizmet pasaportuna sahip olan vatandaşlar Bosna Hersek vizesinden muaf tutulmaktadır.

Bosna Hersek Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler dışında; Arnavutluk, Andora, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Azerbaycan, Avustralya, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Brezilya, Brunei, Kanada, Şili, Kostarika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Hong Kong, İsrail, Japonya, Kuveyt, Makao, Kuzey Makedonya, Malezya, Mauritus, Meksika, Monako, Karadağ, Yeni Zellanda, Nikaragua, Umman, Panama, Paraguay, Katar, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, San Marino, Sırbistan, Seyşeller, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri Uruguay ve Venezuela vatandaşlarını vizeden muaf tutmaktadır.

Bosna Hersek Vize Türleri

Bosna Hersek seyahati için birçok ülke vatandaşının turistik vize almasına gerek yoktur. Bu ülkelerin dışında kalanlardan ve Bosna Hersek’i ticari olarak ziyaret edenlerden vize istenmektedir.

Bosna Hersek Turistik Vizesi

T.C. vatandaşları, Bosna Hersek’e yapacağı 180 günde 90 günü aşmayacak seyahatlerinde turistik vizeden muaftır. Çin, Mısır, Küba, Kazakistan, Ürdün, Endonezya, Moldova, Pakistan ve Suudi Arabistan’ın bordo pasaportu, Cezayir’in bordo, hususi ve hizmet pasaportu olan vatandaşlarından turistik vize istenmektedir.

Turistik vize için gerekli olan belgeler arasında; pasaport fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, davet mektubu, düzenli aylık gelir belgesi/güvence ya da davet eden kişinin gelir beyanı, seyahat belgesi (uçak ve konaklama) bulunmaktadır.

Bosna Hersek Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Bosna Hersek, uzun süreli ticaret ya da iş yapmak amacıyla ülkeye gelenlerden ticari vize istemektedir. Gerekli bazı evrakların yanı sıra ticaret yapılacak kurumdan ya da işletmeden davetiye mektubu şartı da aranmaktadır.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Bosna Hersek’te uzun süre kalacakların ya da öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Oturum ya da çalışma izni için gerekli olan bu vize türünde tamamlanması zorunlu bazı evraklar bulunmaktadır.

Bosna Hersek  İçin Vize Gerekli Mi?

Bosna Hersek Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

• Bosna Hersek ticari vizede sıkıntı yaşamamak için randevunun, seyahat tarihinden en erken 1 ay önceye alınması uygundur.
• Ticari vize için istenilen evraklar tamamlandıktan sonra konsolosluğa şahsi olarak ya da yetkili vize merkezleri aracılığıyla başvuru yapılmalıdır.
• Vizeye başvurulacak pasaportun başvuru tarihinden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi bulunmalıdır.

Bosna Hersek Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

• Bosna Hersek için ticari vize alacakların aşağıdaki belgeleri tamamladıktan sonra konsolosluğa başvuruda bulunması gerekmektedir.

• Pasaport (Pasaportun yıpranmamış ya da yırtık olmaması, vize için boş sayfaları bulunması gerekmektedir)
• 2 adet biyometrik fotoğraf (3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon ve son 3 ay içerisinde çekilmiş)
• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• Başvuru formu
• Dilekçe
• Davetiye mektubu
• Uçak ve otel rezervasyon belgeleri
• Bankada seyahat için yeterli olacak miktarda para
• Banka hesap dökümü
• Şirkete ait ticari sicil gazetesi, faaliyet belgesi ve imza sirküleri
• Sağlık sigortası
• Vize ücretinin ödendiğine dair dekont


Alıntı..
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 23 Ağustos 2021, 21:18   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

En kısa zamanda gitmek istiyorum

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:19.