IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 21:17   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Danimarka İçin Vize Gerekli Mi?

Danimarka Vize Türleri

Danimarka  İçin Vize Gerekli Mi?

Hizmet (gri), hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaportu bulunan T.C. vatandaşları 3 ay ile sınırlı olmak koşulu ile Danimarka’da vizesiz seyahat edebilmektedir. Ancak umuma mahsus (bordo) pasaportu bulunanların Danimarka seyahati için vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Seyahat amacına ilişkin ise bazı vize türleri bulunmaktadır.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

C tipi vize türü Danimarka’yı kısa süreli ziyaret edeceklerin alması gereken vizedir. 90 gün kalma sınırı bulunan bu vize türünün bir diğer adı da Schengen vizesidir.

Danimarka’ya gidecek olan hizmet (gri), hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Danimarka Schengen vizesi almasına gerek yoktur. Bu pasaport sahibi kişiler 180 gün içinde 90 güne kadar Danimarka’ya seyahat edebilmektedir.

Ancak umuma mahsus (bordo) pasaportu bulunan kişilerin Danimarka ziyareti için Schengen vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Alacakları Schengen pasaportu ile yine 90 güne kadar ülkeyi ziyaret edebilirler.

Danimarka Turistik Vizesi

180 günde 90 gün ile sınırlı olarak Danimarka’ya turistik seyahat gerçekleştireceklerin başvurması gereken vize türüdür. Turistik vizeye başvuranların ülkede uzun süreli kalması ya da çalışması yasaktır.


Danimarka Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

90 günden daha az sürede Danimarka’da ticari anlaşmalar yapacak, iş ve fuar ziyaretlerine katılacak kişilerin bu vizeye başvurması gerekmektedir. Genel vize evraklarının yanı sıra Danimarka’daki kurum/organizasyondan davet mektubu alınmalıdır.

Danimarka Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Danimarka’da yaşayan ailesine, akrabasına ya da arkadaşına ziyaret gerçekleştirecek olanlar karşı taraftan aldıkları davet mektubu ile bu vize türüne başvuru yapmalıdır. Danimarka’da kalış süresi yine 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlıdır.

Danimarka Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Sporcuların ya da Danimarka’daki konferanslara ya da kültürel faaliyetlere katılacak kişiler, Danimarka’daki organizasyona katılım belgelerini resmî olarak vize başvurusunda sunmalıdır. Bu vize türünde ülkede kalış süresi 90 gün ile sınırlı tutulmaktadır.

Danimarka Eğitim ve Araştırma Vizesi

90 günden daha uzun bir süre Danimarka’da kalacak ve ülkede eğitim görecek, ücretsiz staj yapacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Danimarka’daki okuldan ya da staj yapılacak yerden alınacak davetiye veya güvence gerekli olan evraklar arasındadır.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Danimarka’da aile birleşimi yapacak, çalışacak ya da okuyacak öğrencilerin uzun süreli vize başvurusu yaparak ülkeye gitmesi gerekmektedir. Bu vize türüne ayrıca din adamları da dahil edilmektedir. Uzun süreli kalmak isteyen kişilerin kalacakları amaçlarına göre farklı evrak listesi bulunmaktadır.

Danimarka Transit Vizesi

Danimarka’dan Schengen bölgesine dahil olmayan bir başka ülkeye geçiş yapılacak ise transit vize alınmalıdır.

Danimarka  İçin Vize Gerekli Mi?

Danimarka Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

• Danimarka vizesi için gerekli olan evrakların; eksiksiz, güncel tarihli ve başvuru sahibinden imzalanmış olması gerekmektedir. Eksik evrak ya da yanlış bilgi vize alma sürecini uzatabileceği gibi vize reddine de yol açabilir.
• Danimarka vizesi almak için seyahat takviminden en geç 15 gün, en erken 3 aya kadar vize randevusunun alınması gerekmektedir.
• Pasaport, Danimarka seyahati dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır ve son 10 yıl içerisinde verilmelidir.
• Pasaportun yıpranmamış olması ve Danimarka vizesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.
• Kızlık soyadının bulunduğu pasaport ile başvuru yapanların başvurusu kabul edilmemektedir. • Kişi, evlendikten sonraki soyadı ile yeniden pasaport çıkartmalıdır.
• Son 5 yıl içinde Schengen vizesine başvurmamış kişilerin parmak izi vermesi gerekmektedir. 5 yılı geçen parmak izleri geçerliliğini kaybeder.
• Danimarka Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
• Danimarka’ya turistik amaçlı seyahat edecek işsizler, işverenler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları, emekliler ve öğrencilerin vize başvurusu için bazı evrakları tamamlaması gerekir.

Başvuru sırasında istenen evraklar:

• Pasaport
• Danimarka Schengen vizesi başvuru formu
• Vize talep dilekçesi
• 2 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, başka bir vize için kullanılmamış, beyaz fonda, 35x45 mm ölçülerinde)
• Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Ziyaret takvimini kapsayan seyahat sağlık sigortası
• Uçak ve konaklama rezervasyon belgeleri
• Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait, ilgili bankadan ıslak imzalı ve kaşeli)
Son 3 aya ait maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (İşveren kurum tarafından imzalı ve kaşeli. Sigortalı çalışanlar için geçerlidir)
• Faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirkülerinin fotokopisi, SGK/Bağ-Kur hizmet dökümü (İşverenler için geçerlidir)
• Öğrenci belgesi
• Emeklilik belgesi (Banka hesap özeti veya emekli defteri)
• Varsa araç ruhsatı, kira gelirleri, tapu vb.
• Kabul mektubu (Danimarka’da katılması planlanan üniversite ya da akademik kurumdan)
Muvafakatname (18 yaş altındaki öğrencilerin ebeveynleri tarafından hazırlanacak olan noter tasdikli belge)
• Sponsor dilekçesi (İşsizler ya da öğrencilerin Danimarka seyahatini karşılayacak kişilerin hazırlaması gereken dilekçe)


Alıntı..
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:59.