IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 21:17   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dağıstan İçin Vize Gerekli Mi?

Dağıstan Vize Türleri

Dağıstan İçin Vize Gerekli Mi?

Pek çok ülkede olduğu gibi Dağıstan vizeleri için de seyahat nedeni başvurulacak vize konusunda belirleyici rol oynuyor. Rusya Konsoloslukları vasıtasıyla yapılan Dağıstan vizesi başvurularında ülkeye yapacağınız seyahat nedenini belirtmeniz ve seyahat nedeninize göre evrakları tedarik etmeniz gerekiyor.

Dağıstan Turist Vizesi

Dağıstan vizesi başvurularında bulunanların en sık tercih ettiği belge türü olan Dağıstan Turist Vizesi, ülkeye yapılacak turistik seyahatlerde geçerli. Maksimum bir ay süre geçerlilikle verilen belge, tek ya da çift girişli olarak tedarik edilebiliyor. Dağıstan Turist Vizesi alabilmek için vizenin bitiş tarihinden itibaren en az üç ay süreyle geçerli bir pasaportun yanı sıra uçak bileti ve biyometrik fotoğraf gibi farklı evraklar da talep ediliyor.

Dağıstan Çalışma Vizesi

Dağıstan Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir firmada çalışmak isteyen kişilerin ise Dağıstan Çalışma Vizesi’ne başvurması gerekiyor. Bu vize türüne yapılan başvurularda pasaportun en az bir yıllık geçerlilik süresine sahip olması şartı aranıyor. Ayrıca Dağıstan Çalışma Vizesi almak isteyen kişilerin Dağıstan’dan dönüş yapacakları tarihten itibaren de altı ay süreyle geçerli bir pasaporta sahip olması önemli. Dağıstan Çalışma Vizesi başvurularında pasaportta en az iki sayfalık boş alan şartı aranıyor. Bunların yanı sıra biyometrik fotoğraf, başvuru formu gibi belgeler de vize başvurusu için talep edilen evraklar arasında.

Dağıstan Eğitim Vizesi

Dağıstan’da eğitim alacak kişiler için sunulan vize türü ise Dağıstan Eğitim Vizesi olarak adlandırılıyor. Bu vize türüne başvuru yapacak kişilerin Dağıstan Cumhuriyeti’nde eğitim alacakları kurumdan bir davet mektubuna sahip olması gerekli. Dağıstan Eğitim Vizesi başvurularında pasaportun, vizenin bitiş süresinden itibaren en az üç ay süreyle geçerli olması şartı aranıyor.

Dağıstan Ticari Vizesi

Dağıstan Cumhuriyeti sınırları içerisinde herhangi bir ticari faaliyette bulunmak istiyorsanız Dağıstan Ticari Vizesi’ne başvurmalısınız. Bu vize türü için Dağıstan Dışişleri Bakanlığından veya göçmen bürosundan resmi bir davet alınması gerekiyor. Dağıstan Ticari Vizesi’nde de tüm vize türlerinde olduğu gibi bir adet başvuru formu ve iki adet biyometrik fotoğraf şartı aranıyor.

Dağıstan Evlilik Vizesi

Dağıstan Cumhuriyeti ya da Rusya vatandaşı bir kişiyle evlenmiş olanlar, Dağıstan Evlilik Vizesi’ne başvuruda bulunabiliyor. Bu vize türüne başvuruda bulunabilmek için evlilik cüzdanını ilgili konsolusluğa ibraz etmek gerekli. Ayrıca Dağıstan Evlilik Vizesi’ne başvuruda bulunacak kişilerden Adli Sicil Kaydı gibi ek evraklar da talep ediliyor.

Dağıstan Express Vizesi

Yakın tarihte Dağıstan seyahati planlayanlar için ise hızlı vize olarak da adlandırılan Dağıstan Express Vize seçeneği mevcut. Dağıstan Turistik Vizesi’ne göre daha yüksek harç ücretine sahip olan bu belge genellikle 72 saat içerisinde alınabiliyor. Dağıstan Express Vizesi’nde de tıpkı turistik vizede olduğu gibi biyometrik fotoğraf, pasaport geçerliliği ve başvuru formu gibi ek şartlar aranıyor.

Dağıstan Vizesi Başvuru Şartları

Dağıstan İçin Vize Gerekli Mi?

• Dağıstan Vizesi başvurularında talep edilen vize türüne göre istenen tüm belgelerin eksiksiz ve anlaşılır bir şekilde konsolosluğa ibraz edilmesi gerekiyor.
• Tüm vize türlerinde geçerli bir pasaport şartı aranıyor.
• Vize tipine göre değişmekle birlikte pasaportunuzun geçerlilik süresi de Dağıstan Vizesi alabilmeniz için oldukça önemli.
• Dağıstan Vizesi başvurularında bir başvuru formu doldurulması gerekiyor.
• Dağıstan seyahati süresince konaklama durumunuzu gösteren belge, Dağıstan seyahati için gerekli ulaşım rezervasyonlarının yapıldığını ibraz eden evrak ve vize başvuru koşullarına uygun olacak şekilde çekilmiş biyometrik fotoğraflar da Dağıstan vizesi başvurularında aranan koşullar arasında.
• Vize tipine göre değişen miktarlardaki harç ücretinin, başvuru öncesinde ilgili bankaya yatırılması gerekiyor. Vize başvurularında bu ödemeyi belgeleyen bir dekontun da evrakların arasına konulması gerekli.

Dağıstan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

• Başvurulan vize türüne göre değişen sürelerde geçerliliği olan pasaport
• Son üç ay içerisinde çekilmiş ve vize başvuru koşullarına uygun koşullara sahip biyometrik fotoğraf (Fotoğraf sayısı talep edilen vize türüne göre değişiklik gösterir.)
• Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş Dağıstan Vizesi Başvuru Formu
• Dağıstan seyahatinizde konaklayacağınız yeri belgeleyen evrak, konaklama belgesi
• Voucher Belgesi
• Dağıstan’da faaliyet gösteren bir tur operatörü tarafından misafir edileceğinizi belirten garanti belgesi
• Dağıstan seyahatiniz için yaptığınız uçak bileti rezervasyonları ya da ulaşımınızı sağlamak için tercih edeceğiniz yöntemi belgeleyen evraklar


Alıntı..
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 23 Ağustos 2021, 21:20   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aaa Dağıstan diye bir yer varmış. Arkadaşımın adı da Dağıstan ama bu bilgi pek de önemli değil ;d

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 23 Ağustos 2021, 21:36   #3
Standart

ilk duydum he hmm dagistan diye biryerde varmis

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:39.