IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Publisher
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2020, 21:30   #1
Standart JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

HTML ve CSS ile web geliştirme temellerini öğrendikten sonra genellikle JS olarak bilinen Javascript’i öğrenmek üzere bir sonraki adıma geçmenin zamanı gelmiş demektir.

JavaScript’i öğrenmenin HTML & CSS’i öğrenmek kadar kolay bir şey olmadığını kabul edin ama azimle çalışırsanız mutlaka öğreneceğinizi de bilin. Her gün en az bir saat kod yazma çalışmaları yapıp pratiğinizi yavaş yavaş geliştirebilirsiniz. Bu yazımda JavaScript’i öğrenmek isteyenler için en iyi öğrenme kaynaklarına yer vereceğim.

Size tavsiyem Javascript’i çevrimiçi olarak ücretsiz öğrenme yollarını sonuna kadar kullanın. Javascript’i çevrimiçi olarak ücretsiz öğrenebileceğiniz en iyi yerler aşağıda yer almaktadır.

Daha iyi yerler bilen arkadaşların da paylaşmasını önemle rica ediyorum.

1- Codecademy

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

Bu platform Javascript öğrenmeye yeni başlayanlar için gerçekten iyidir. En baştan dili öğrenmeye başlamanız için çeşitli yollar sunarak eğitimler verir. Kursun tamamlanması yaklaşık 10 saat sürüyor; ancak Javascript öğrenmeye başlayan acemilerinin daha fazla zaman harcamasını ve alıştırmalarla daha fazla Javascript pekiştirmesi yapmasını tavsiye ediyorum.

2- Channel9

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

Javascript uzmanları tarafından Microsoft altyapısıyla sağlanan ücretsiz bir kurstur ve Javascript dilini geliştirme araçlarıyla birlikte doğru bir şekilde öğrenmek isteyenler için gerçekten iyi bir sitedir.

3- Mozilla Developer Network

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

MDN, Herhangi bir Javascript geliştiricisinin kendi başına öğrenebilmesi veya web hakkında daha fazla araştırma yapabilmesi için başlangıç ​​seviyesinden uzman seviyesine kadar çeşitli rehberler ve eğitimler sunar.

Ciddi bir Javascript geliştiricisi olmayı planlıyorsanız Mozilla Developer Network üzerinden çalışmalısınız. Unutmayın MDN ilerideki programcılık yaşamınızda da çok faydalı olacaktır.

4- Eloquent Javascript

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

Çevrimiçi okuyabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz kapsamlı bir Javascript kitabıdır. Yazar, kitabı şu anda ES6, ES7 olarak bilinen en yeni Javascript araçlarını içerir şekilde güncellemiştir. Böylece yeni başlayanlar bugün NodeJS platformu da dahil olmak üzere modern Javascript kavramlarını hızla kavrayabilecekler.

5- Udacity – Intro to Javascript

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

Udacity öğrenme platformunda çevrimiçi olarak sunulan bir video eğitim kursudur ve tamamen ücretsizdir. Gerçekten profesyonel Javascript geliştiricileri tarafından ders verilmektedir.

TÜRKÇE KİTAP ÖNERİSİ



Fahrettin Erdinç – Yeni Başlayanlar İçin JavaScript


JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar

Bu kitap temel düzeyde bilgisayar kullanabilen ve JavaScript öğrenmek isteyen herkes için yazılmıştır. Türkçe kaynak olarak başlangıç düzeyine hitap eden harika bir kitap… Var olan JavaScript programlama bilgisini geliştirmek isteyenler de bu kitaptan rahatlıkla faydalanabilir. JavaScript genel olarak web sayfalarında istemci taraflı etkileşimli sayfalar oluşturmak için kullanılır. Ama bilin ki değişik framework kullanarak JavaScript ile hem masaüstü hem web hem de mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz. Bu da JavaScript’i basit ama güçlü bir programlama dili haline getiriyor.

Gerçekten Javascript öğrenmek için yüzlerce web sitesi ve dehşet materyal sağlayan kaynak var. Ancak yukarıdaki önerilerim başlangıçta işinizi rahatlıkla görecektir. Javascript’te yeniyseniz ve dili öğrenmekle ilgileniyorsanız önerdiğim siteleri, kitapları, eğitimleri tamamladıktan sonra arama motorlarında daha fazlasına da göz atabilirsiniz! Yolunuz açık olsun…

Alıntı:
Can DİRGEN
 
Alt 30 Aralık 2020, 14:56   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 
Alt 02 Ocak 2021, 19:33   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok iyi şeyler katacağını görüyorum, bilgini paylaşman çok güzel.

 
Alt 24 Mayıs 2021, 23:00   #4
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

JavaScript Öğrenmek İçin En İyi Kaynaklar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:46.