IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


118Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2021, 19:47   #1
Standart AkSohbet.Net Sunucu Sahibi RauL İle Röportajımız



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

~

ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için kendi adıma ve Ircrehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.

RauL : Merhaba ZeyNa. Ben Teşekkür Ederim Ne Demek

ZeyNa : Nasılsın, nasıl gidiyor hayat?

RauL : İyi demek adet olmuş bu zamanlarda. Çok şükür hayat ile mücadeleye devam ediyoruz. Seni sormalı ZeyNa ? Sende İyisindir İnşallah.

ZeyNa : Teşekkür ederim, iyiyim çok şükür. Seni biraz tanıyalım mı RauL? Bize kendinden bahseder misin?

RauL : İsmim Murad 1989 Doğumluyum. Balıkesir'in Akçay İlçesinde Yaşıyorum. Evli ve iki evlat babasıyım. Yaptığımız iş ise mobilya üretim.

ZeyNa : Seni tanıdığımıza memnun olduk RauL. Peki IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Kaç senedir bu ortamlardasın?

RauL : IRC/d ile tanışmam asLında yaş olarak 17 yaşında gerçekleşti. Yani 18 Yaşından beri bu ortamlardayız. Bazen aralar verilsede kopamadık diyebiliriz. Nasıl Gerçekleşti dersen Abim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Vesile Oldu Diyelim =)
İyi mi yaptı kötü mü yaptı orası tartışmaya açık.

ZeyNa : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiye de burdan selamlarımızı iletelim. İyi yapmış bence. Peki sunucu açmaya nasıl karar verdin? Aksohbet.Net ne zamandır aktif?

RauL : Aksohbet.NET herkesin bildiği üzere çok eski ve köklü bir sunucudur. Bu zamana kadar bu domaine ve sunucuya emek veren yatırım yapan ownerslere bir kez daha teşekkür ederim. Devir alalı ortalama 2 sene oldu ve 1 seneye yakın bir sunucu geçmişi var bende. Sunucu açmak aslında benim hiç aklımda yoktu. IRC/d departmanından ziyade bilirsin ki ben genelde Google Algoritmaları üzerine çalışırım. Lakin sevdiğimiz değer verdiğimiz kişiler var onların isteğiyle açtım sunucuyu diyebiliriz.

ZeyNa : Dostlarını kırmamak adına çıkmışsın bu yola anladığım kadarıyla. Güzelde bir ortam kurulmuş. Peki sence bi sunucuyu ayakta tutmak için neler yapmak gerek?

RauL : Sunucu dediğimiz olay aslında yazılımdan ibaret hiç birşey yapmasak bile durur öyle =) Ama senin asıl soruna gelince .. Herkesin kendine göre hesapları bir duruşu yada kuralları vardır. Bizim bakış açımız ise Samimiyet ve eğlenebilmek amaçlı. Bu ikisi başta geliyor bizim için.

Sonuç olarak insanlar gerçek yaşantıları dışında kalan sürelerde bu tarz ortamlarda bulunuyorlar. Bu zamanları da en güzel şekilde geçirmeleri için bizde en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Sunucumuzu herkese güzel bir şekilde tanıtmak. İnsanlara samimiyetimizi iyi bir şekilde göstermek.
Ve tabi ki reklam, Google & Forum diğer kaynaklar gibi.

ZeyNa : IRC/d genelde eğlence amaçlı bu nokta da sana katılıyorum. Peki zor yanları neler sence?

RauL : Çok nankör bir sektör bence sohbet sektörü ve bir o kadar da zor. İnsanlarla ilgilenmek güzel evet bir insan bir kültür demek. Her yeni insan da yeni şeyler öğreniyorsunuz. Lakin beni üzen yanları da var bu güzel kullanıcıların arasına bazen kendini bilmez insanlar da karışıyor. Onları bizlere uyumlu hale getirmek bunun için çaba sarf etmek gerçekten zor olabiliyor.

ZeyNa : Bazen insanlarla uğraşmak zor olabiliyor, başarabilirsen ne ala başaramazsan giden zamana yazık oluyor. Peki sunucuya yönetici alımı yaparken nelere dikkat ediyorsun?

RauL : Bir departmana görevli alımı yaparken bilgi düzeyi vesaire oldukça önemli lakin asıl önemli olan Güven. Bunun dışında bir de toparlayıcı bir kişi olması. Bazı tansiyonu yüksek konularda yada anlarda tecrübesi ve tatlı dili ile olaylara müdahil olabilmesi benim için en önemli özellik diyebilirim. Benim istediklerim aradıklarım aslında bunlar.


ZeyNa : Güven çok önemli, bir de dediğin gibi tatlı dille her durumun üstesinden gelebilecek kadar tecrübeli insanların yönetimde olması bir avantaj. Peki, IRC/d ortamlarının artık eskisi gibi olmadığı söyleniyor sen buna katılıyor musun? O zamanla bu zamanın arasında ne gibi farklar var?

RauL : Eskisi gibi değil sözleri bence kişiye göre değişir. Şu var son zamanlarda bir çok uygulama ve sosyal medya siteleri aktif oldu. Bir çok kişiye göre bu tarz siteler daha cazip gelmeye başladı. Bu yüzden Ircd alemi kullanıcı kapasitesi olarak etkilenebilir bu gayet normal. Lakin bence IRC/d alemi bir başkadır ve her zaman ayrı ve özel kalacaktır =)

ZeyNa : Peki yönetim kadrosundaki yetkililerden ne gibi beklentilerin oluyor? Ne tür bi hata bir yöneticiyle yollarını ayırmana sebep olur?

RauL : Aslında öyle büyük bir beklenti içerisinde hiç olmadım. Her zaman dile getiririm onlara bir kullanıcı giriş yaptı zaman en güzel şekilde ilgilenin sunucumuzu tanıtmak adına. Yeni yüzler benim için çok önemli onların en kısa sürede bu ortama alışması ve bizim gibi bizle hareket etmesini sağlamak yetkili arkadaşlarımızın ilk görevi.

Yol ayrımı konu ise belkide benim hiç karşılaşmak istemediğim bir an. Ama kısaca şöyle belirteyim. Yetkili olan arkadaşlara yetki verdiğimde her zaman derim. Lütfen sana verilen bu yetkiyi sadece kullanıcıların sohbet haklarını korumak için kullan.Bunun dışında kullanılan her yetki bir defalık uyarı ve sonrasında malum almak zorunda kalabiliyoruz.

ZeyNa : Bazen sunucunun kalitesini korumak için bu gibi durumlar yaşanıyor evet. Peki sunucu da bir sorun olduğunda kendin halletmeyi mi tercih edersin yoksa diğer yöneticilerden mi rica ediyorsun?

RauL : Sunucuda teknik bir sorun olduğunda hizmet aldığımız hosting firmasına mail olarak iletiriz. En kısa sürede sorunu çözerler. Acil bir teknik sorun var ise bizzat kendim hal ederim. Diğer sunucu içi sorunlar ilede departman sorumlularımız yada genel departman sorumlumuz ilgilenirler sağolsunlar.

ZeyNa : Peki Aksohbet.Net için kafanda yeni projeler var mı? Bizimle paylaşabilir misin?

RauL : Aksohbet.Net için projeler aslında hiçbir zaman bitmeyecek. Yine dostlarımızdan gelen istekler üzerine sunucumuza bağlı olarak bir okey sitesi düşünüyoruz. Tarih net veremeyeceğim ama bayram sonu gibi daha somut adımlar atacağız. Eğer şartlar uygun olursa da bu okey sitesi her ne kadar bizim projemiz olsada 4 - 5 dost sunucu tarafından desteklenecek.

ZeyNa : Şimdiden hayırlı olsun diyelim o halde. Dilerim başarılı olursunuz. Sevgili RauL röportajımızın sonuna gelirken Ircrehberi.Net hakkındaki düşüncelerini öğrenebilir miyiz?

RauL : Teşekkür ederim ZeyNa Sağolasın. Samimi olarak şunu sizlere gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Normalde farklı platformlarda bulunmam lakin son zamanlarda Ircrehberi.Net i her gün ziyaret ediyorum.
Bence kendi sektöründe ilk 3 içerisinde benim gözlemlediğim kadarıyla . İnat ve ısrar ile üzerine gidilirse daha güzel yerlere geleceğine eminim. Bizler, sunucularınız olarak her zaman destekçiniz olacağız bu konudada =)

ZeyNa : Güzel düşüncelerin için yönetim adına teşekkür ederim RauL. Sizleri aramızda görmekten her zaman mutluluk duyarız. Destekleriniz bizler için önemli. Benim için çok keyifli bir röportaj oldu , ayırdığın zaman ve samimi cevapların için çok teşekkür ederim.

RauL : Benim içinde keyifli ve samimi bir sohbet oldu ZeyNa, röportajlarını okumaya devam etmek isteriz =)

ZeyNa : Teşekkür ederim, herşey kısmet diyorum :) hoşça kal.

 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:00   #2
► QuaLity ◄
[C}e{Y] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

O benim canım kardeşim, karanlıkların ardındaki sanal dünyanın ak yüzlü güzel kardeşi, seviliyosun. Her zaman dostluğumuz bakidir..... RauL

 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:04   #3
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibinin basarilari daim olsun insallah

 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:13   #4
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik oncelikle tatlim guzel bir reportaj olmus
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizede basarilar dilerim reportaj icinde ayrica tsl ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:16   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizlere basarilar dilerim.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emegine saglik.
güzel ve akici bi röportaj olmus.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:22   #6
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tebrikler , başarılı olmuş tatlım.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.

________________


Çok üzgün olduğumda bile bu durum beni pek üzmüyo bilmem anlıyor musunuz ?
 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:38   #7
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

samimi röportaj için teşekkür eder, başarılar dilerim

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:49   #8
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatınız da başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:50   #9
Standart

Alıntı:
[C}e{Y] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O benim canım kardeşim, karanlıkların ardındaki sanal dünyanın ak yüzlü güzel kardeşi, seviliyosun. Her zaman dostluğumuz bakidir..... RauL
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sende benim için öylesin güzel kardeşim .. :)

________________

 
Alt 05 Mayıs 2021, 20:53   #10
Standart

Alıntı:
Mustafa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibinin basarilari daim olsun insallah
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel dileklerin için bende teşekkür ederim sağolasın.

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:17.