IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


72Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2022, 13:40   #1
Standart ZSohbet.Org Sunucu Sahibi NitrateX İle Röportajımız

ZSohbet.Org Sunucu Sahibi NitrateX İle Röportajımız


× × ×

ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için kendi adıma ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.

NitrateX : Merhabalar, bizi kırmadığınız için, teklifimi kabul ettiğinizden dolayı bende teşekkür ediyorum.

ZeyNa : Rica ederim, nasılsınız NitrateX? Nasıl gidiyor hayatınız?

NitrateX : Çok teşekkür ediyorum. Hayat gerek mesleğim gereği, gerek yaşanan salgınlara rağmen gayet güzel ve iyi geçiyor. Sizi sormalı?

ZeyNa : İyi olmanıza çok sevindim, bende iyiyim çok teşekkür ederim. Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Röportajımızı okuyacak üyelerimiz için bize kendinizden bahseder misiniz?

NitrateX : Tabiki, öncelikle ismim Mustafa. Konya'da yaşıyorum. Özel bir şirkette çalışmaktayım. Muhasebe Finans müdürüyüm ayrıca bilişimle de uğraşıyorum.

ZeyNa : Çok memnun olduk. Konya'lılar iyi insanlar bizim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'dan biliyorum :)
İki farklı mesleğiniz var, ne kadar güzel. İşleriniz de kolaylıklar dilerim. Peki IRC/d ile tanışmanız nasıl oldu NitrateX?

NitrateX : Bende memnun oldum. Teşekkür ediyorum. IRC/d ile tanışmam çok uzun yıllarıma dayanıyor. Yaklaşık 20 yıldır internet içindeyim. 2 yıl kadar özel sebeplerden dolayı uzak kaldım. 20 yılımın 10 yılı IRC/d ile geçmiştir. Bilişim işiyle uğraştığım için çok uzak kalmadım.

ZeyNa : Oldukça uzun bir süre 10 yıl. Bir çok tecrübe, deneyim kazanmışsınızdır. Peki sunucu açmaya nasıl karar verdiniz? ZSohbet.Org ne zamandır aktif?

NitrateX : Daha öncesinden kapattığım bir sunucum vardı. İşimin yoğunluğundan kapatmıştım. Sonra bir arkadaşımızın sunucusunda yönetimde görev aldım bazı sebeplerden dolayı sorun yaşadım ve ZSohbet.Org'u almaya karar verdim kendi yerimiz olsun diye ve yaklaşık olarak 7 aydır hizmet vermekteyiz.

ZeyNa : 7 ay çok uzun bi süre değil aslında ama oldukça güzel bir ekip kurmuşsunuz tebrik ederim, ortamı da oldukça sıcakkanlı insanlardan oluşuyor. Daha güzel yerlerde görürüz sizi inşallah.Peki yaklaşık 10 yılım IRC/d ortamlarında geçti dediniz, ne gibi tecrübeler kazandırdı bu 10 yıl size?

NitrateX : Çok teşekkür ediyorum. Evet bizi yıpratsada gerçekten 7 ay gibi bir sürede böyle bir aileyi kurmak kolay olmadı. Gün geçtikçe de çok güzel bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 10 yıl bana çok güzel aileler, ticaret yaptığım firmalar kazandırdı. Gerek sattığımız shell'ler ile gerek hostingler ile güzel potansiyellere ulaştık. Bu da bizi önümüzdeki yıllar için IRC/d'de nasıl bir yol çizeceğimize çok yardımcı oldu.

ZeyNa : Başarılarınız daim olsun diyeyim. ZSohbet.Org'u Daha güzel yerlerde görmeyi isteriz. Peki başaramayacağınızı düşündüğünüz, pes etmek istediğiniz anlar oldu mu?

NitrateX : Teşekkür ediyorum. İnşallah dahada güzel yerlerde olacağız. Evet illaki oluyor yapmayacağım dediğiniz yerler. Gerek ekipte çıkan sorunlar, gerek yapılan saldırılar üzücü olup uğraşmayacağım dediğimiz zamanlar oldu ama ekip arkadaşlarımın desteğiyle bi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz.

ZeyNa : Yine de pes etmemişsiniz. Yaşanılanların sizi yıldırmaması güzel olmuş. Maalesef IRC/d tarihinde saldırılar hep var, umarım bir gün insanların emeğine saygı duymayı öğrenirler. Peki ZSohbet.Org'a yönetici alımı yaparken nelere dikkat ediyorsunuz NitrateX?

NitrateX : Çok haklısınız, yaşananlara rağman bizde savaştık. Dediğiniz gibi inşallah birgün yapılan emeklere saygı duyup buna son vereceklerdir. Yönetime alırken öncelikle geçmişi konusunda bilgi ediniyoruz ve IRC/d hakkında bilgisini alıp bize faydalı olacağını düşündüğümüz kişilerle çalışıyoruz.

ZeyNa : Evet insanların geçmişi ve bilgisi önemli konular. Umarım karşınıza her zaman kaliteli ekip arkadaşları çıkar. Peki NitrateX, yeni sunucu açmak isteyen arkadaşlara ne gibi tavsiyeler verirsiniz?

NitrateX : Yıllar öncesi gibi olmasa da artık sunucu işi çok gelişti. İlk zamanlarda ucuz yollu yapılan bir eğlenceydi. Şimdi de çok fazla olmasına rağmen artık paketler baya cep yakar halde elinde ve çevresinde güzel bir ekibi olmayan kişiler bir kez daha düşünsün derim yorucu ve maliyetli olabilir. Ama bunu sorun etmeyenler için ekipleri varsa güzel bir ortam yaratacaklarının düşüncesindeyim. Herkesin emeğinin karşılığını almaları dileğimle.

ZeyNa : Fiyatların cep yaktığını söylüyorsunuz buna rağmen her geçen gün yeni sunucuların haberlerini görmekteyiz. Dediğiniz gibi herkes emeğinin karşılığını alır umarım..
Peki sizce eski IRC/d ortamları ve şimdi ki ortamlar arasında fark var mı? Ne gibi değişimler olduğunu düşünüyorsunuz?

NitrateX : Evet eski IRC/d ile şimdikiler arasında çok fazlasıyla fark var. O zamanlar komut bilgisi çok iyi olanların elindeki scriptler saldıralara ne kadar dayanıklıysa oydu. Güvenliğin hepsi telnet üzerinden çözülmeye çalışılıyordu. Şimdi ise IRC/d'de yazılımcılar kendilerini güzel geliştirdiler artık her şeyi botlar üzerinden editlemelerle çözülebiliyorlar. Bir çok trojen ve proxylere rağmen gayet güzel güvenlik sağlanıyor.
Ayrıca çok az olan scriptler ile sohbet ortamı olurken şimdi hem mobil hem çeşitli yazılımlar üzerinden de sohbet imkanları sağlanıyor. Zsohbet.org Olarak androidler için bile mobil aplikasyonlarımız marketlerde, eskiden bunlar yoktu.

ZeyNa : Bi çok yönde değişiklik olmuş diyebiliriz o halde. IRC/d nin her geçen gün daha da gelişeceğine inanıyorum, IRC/d bitti diyenlere inat :)
Benim temennim bu yönde en azından. Peki sizce bir sunucuyu ayakta tutmak, kalıcı bir ortam oluşturmak için neler yapmak gerekir?

NitrateX : Kesinlikle böyle olmaz. Gün geçtikce dahada iyi yerlere gelecek ve dayanabilenler ayakta kalacaktır.
Bir sunucuda kalacı bir ortam için çeşitli etkinliklerle farklılık yaratan ortamlar, eğlenceli bir ortamda tutulur. Ekibin sağlamsa hiçbir şekilde sarsılmazsın.

ZeyNa : Haklısınız. Sunucudaki insanların eğlenmesi, ortamın farklı olduğunu hissetmesi çok önemli. Farklılık konusuna değinmişken sizce ZSohbet.Org'u diğer sunuculardan ayıran özellikler nelerdir? Ne gibi farklılıkları var?

NitrateX : zSohbet.Org ve zSohbet.Net sunucumuzun diğer sunuculardan farkı 7 aylık bir sunucu olmamıza rağmen radyo yayınımız çok fazla. Çok nadirdir oto yayında olduğu ve çok eğlenceli yayıncılar ile çalışmaktayız. Değerli IRCRehberi.Net gibi bir çok forumda sunucuzuma yer verilmiş olup bizim yayınlarımız kullanıcılarına dinletilmektedir. Ve o kadar eğlenceli bir yönetimle çalışıyoruz ki kesinlikle yetkilerinin havasında olmayıp gelen bütün userlerimizle iç içeyiz. Bir çok oyun kanallarımızla da hoş bir vakit geçirmelerini sağlamaktayız.

ZeyNa : Röportajın başında da söylemiştim güzel bir ortamınız var. İnsanlar gerçekten sıcakkanlı. Kısa sürede iyi bir başarı elde etmişsiniz, başarınızın daim olması dileği ile.. Sevgili NitrateX röportajımızın sonuna doğru gelirken sana IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum.

NitrateX : Değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Huzurunuzda birkez daha bu ortamı sağlamamızda yardımcı olan yönetimime teşekkür ediyorum.
07 Ekim den buyana bize yer ayıran IRCRehberi.Net ile gerçekten değerli userler kazandık sana ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Gerçekten hiti yüksek ve güzel, kaliteli paylaşımlarla öne çıkmasıyla çok değer verdiğimiz bir forum sizlerede kolaylıklar diliyorum. Ayriyetende böyle bir röportajda zSohbet.Org ve zSohbet.Net ailesinede yer ayırdığı için teşekkür ediyorum.

ZeyNa : IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim güzel düşünce ve dilekleriniz için. Benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu NitrateX, ayırdığınız zaman ve samimi cevaplarınız içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Size ve ZSohbet.Org ailesine başarılar dilerim. Sevgilerle..

 
Alt 27 Ocak 2022, 13:47   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinin devamini dilerim

________________

ZSohbet.Org Sunucu Sahibi NitrateX İle Röportajımız
 
Alt 27 Ocak 2022, 14:01   #3
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim.

Arada uğradığım sunuculardan.Ekip güzel, insanlar sıcak kanlı.Daha iyi yerlere gelmenizi temenni ederim


Konu Aykut tarafından (27 Ocak 2022 Saat 16:06 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Ocak 2022, 14:06   #4
Emektar
GuPSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'm emeğine sağlık
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizede basarilar diliyorum

 
Alt 27 Ocak 2022, 14:17   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim her zamanki gibi cok güzel bi is cikmis ortaya.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinin devamini dilerim.

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 27 Ocak 2022, 14:23   #6
Standart

Alıntı:
INFLaMeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinin devamini dilerim
Alıntı:
AyKuT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim.

Arada uğardığım sunuculardan.Ekip güzel, insanlar sıcak kanlı.Daha iyi yerlere gelmenizi temenni ederim
Alıntı:
GuPSe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'm emeğine sağlık
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizede basarilar diliyorum
Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim her zamanki gibi cok güzel bi is cikmis ortaya.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinin devamini dilerim.

emeginize saglik
Teşekkür ederim, sizlerinde okuyan yüreklerinize sağlık

 
Alt 27 Ocak 2022, 14:28   #7
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine Sağlık Canim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başarılar Dilerim

 
Alt 27 Ocak 2022, 14:31   #8
Standart

Emeğinize Saglık

________________

Kalpler Ancak Allah'ı Zikretmekle Huzur Bulur.
 
Alt 27 Ocak 2022, 14:33   #9
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emegine saglik yine guzel ve hos roportaj olmus
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinizin devamini dilerim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 27 Ocak 2022, 15:59   #10
Helper
CodeMasteR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emegine Yüregine Saglik iyiki varsiniz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kardesim Basarilar Dilerim

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:46.