IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2022, 21:48   #1
Standart Json-LD Kodu Nedir?

JSON-LD kodu, schema.org gibi açık sözlükleri kullanarak web üzerinde yapılandırılmış verileri kolayca okumak ve yazmak için hafif bir Bağlantılı Veri formatıdır. World Wide Web Konsorsiyumu tarafından önerilen bir kod olan JSON-LD, JSON formatının devamı olarak görülmektedir ve bağlantılı verilerin Web ölçeğinde bir ortamda çalışmasını sağlar. Bu gösterimin arkasındaki fikir, arama motorlarına semantik web teknolojilerini kullanarak bir web sayfası hakkında bağlamsal bilgi sağlamaktır. Bu, arama yapan kişinin amacı ile yayınlanan içerik arasındaki eşleşmeyi iyileştirmeye yardımcı olur.

JSON-LD, bir sayfanın başlığında yer alan komut dosyasının etiketlerini kullanır. Bunun sonucunda ise HTML gövdesinden ayrı olarak bir JavaScript gösterimi ortaya çıkar. Bu gösterime ise JSON-LD kodu adı verilmektedir. Bu işlem sayesinde bir şemanın işaretlenmesi ve geliştirilmesi kolaylaşmış olur. JSON-LD formatının kullanılmasının en büyük nedeni de bu özellikleridir.

Json-LD Kodu Nedir?

JSON-LD Kodu Ne İşe Yarar?

JSON, geleneksel olarak UX tasarımcıları tarafından widget’ları verilerle beslemek için kullanılmıştır. JSON-LD’nin ortaya çıkmasıyla birlikte geliştiriciler, yeni ön uç UI widget’ları oluşturmak için bu aynı veri yapılarını yeniden kullanır ve ayrıca arama motoru tarayıcılarını sayfa içeriğinin tam anlamını tanımlayan meta verilerle besleyebilmektedir.

JSON-LD, bir web sayfasının ne hakkında olduğunu açıklamak için Schema.org’un kelime dağarcığını kullanır. Polimer veya React bileşenlerinde geliştirilen özel UI öğeleriyle bir sunum katmanı eklenmektedir.

Json-LD Kodu Nedir?

WordPress Sitesine JSON-LD Kodu Nasıl Eklenir?

WordPress web sitenize Schema.org JSON-LD sözdizimi işaretlemesini eklemek için çeşitli eklentiler bulunmaktadır. Bu eklentiler arasından ön plana çıkanlardan birisi ise WordLift olmaktadır.

WordLift sayesinde yazılan içeriğin analizine bağlı olarak bu etiketleri otomatik olarak ekleme avantajına sahip olabilirsiniz. WordLift, editöre içeriğini etiketlemesi için önerilen varlıkları çıkarmak için Doğal Dil İşleme seçeneğini kullanmaktadır. Bu varlıklar, veri ağında benzersiz kimliklere sahiptir. WordLift, bu kimlikler sayesinde bilgileri çıkarır ve JSON-LD kodunu kullanarak web sayfalarına otomatik olarak enjekte eder.


Json-LD Kodu Nedir?

JSON-LD Kodu Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

JSON-LD kodu kullanmanın diğer biçimlere kıyasla pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajları ise şöyle sıralayabiliriz:
  • Asenkron olarak yüklenebildiğinden dolayı sayfaların performanslarını etkilemez.
  • Mevcut HTML yapısını ve etiketlerini etkilemeden sayfaya eklenmektedir.
  • JSON sözdizimini takip ettiğinden dolayı web geliştiricileri tarafından tekrardan kullanılması kolay olmaktadır.
  • Bağlantılı verilerden yararlanır.

JSON-LD kodunun yukarıda yer alan avantajlarından dolayı Google, web sitesi sahiplerini bir web sayfasında JSON-LD ile yapılandırılmış verileri kullanmaya teşvik eder. Bu format sayesinde varlıklar ve kavramlar birbirine kolay bir şekilde bağlanabilmektedir.

Yapısal Veri Nedir?

Arama verilerinizi arama motorları için anlamlandıran kodlara yapısal veri adı verilmektedir. Sitenizi tarayan arama motorları bu kodları okur ve böylelikle görüntüleme sonuçlarında kullanır. Bu sayede dilediğiniz kod parçasını web sayfanıza yerleştirebilirsiniz. Örnek olarak, fitness ile ilgili bir web siteye sahip olduğunuzu düşünelim. Web sitenize bu yapısal verileri eklediğinizde, arama motorlarında yer alan sonucu değiştirme fırsatı elde edersiniz. Bu nedenle, arama sonuçlarında yer alan sonuçlara zengin içerik denilmesinin nedeni de budur.

Yapılandırılmış veri çeşitleri

Yapılandırılmış verilerin birkaç versiyonu bulunmaktadır. Bu versiyonlara şu örnekleri gösterebiliriz:
  • Kitaplar
  • İncelemeler
  • Filmler
  • İçerik haritaları
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Organizasyon

Yukarıda yer alan versiyonlar için yapılandırılmış veriler bulunmaktadır. Bu veriler sayesinde, arama sonuçlarında göreceğiniz zengin içeriklere daha fazla ayrıntı ekleyebilirsiniz. Bu çalışmaların sonucunda hangi zengin içeriklerin desteklendiğini görmek için Google Arama Galerisi’ne göz atabilirsiniz. Çünkü, bu verileri içeriklerinize ekleseniz bile Google her zaman zengin içerik sonucunu (rich snippets) göstermeyebilir.

Alıntı:
Simge ÇAĞLAR
 
Alt 20 Aralık 2022, 06:31   #2
Standart

Paylaşım için teşekkür ederiz emeğine sağlık Hemşom

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:03.