IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By BuKLe
  • 1 Post By ExCaLuBuR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Aralık 2022, 09:31   #1
Standart Soft 404 Nedir?

SEO çalışmalarında sıklıkla karşılaşılan ve unutulan durum, Soft 404 hatasıdır. Bu durum sitelerin arama motorlarındaki sıralamalarda olumsuz etkilere neden olabilir. Soft 404 SEO çalışmaları üzerinde büyük etkiye neden olduğundan tespit edilmesi gereken hatalardan biridir. Genellikle sayfanın kaldırılması ve içeriğin taşınması gibi durumlarda ortaya çıkar.

Soft 404 nedir, nasıl oluşur çözümü nedir başlıklarını ayrı ayrı inceleyelim.


Bir sitedeki sayfa kaldırıldığında kullanıcının, standart 404 hatalarından farklı olarak alakasız bir sayfaya yönlendirilmesi halidir. Gözden kaçırılması muhtemel olan bu basit gibi görünen soft 404 hataları web sitelerinin sıralamasında olumsuz etkiye sahiptir. Hataların saptanması ve giderilmesiyle sitenin sıralamasında olumlu bir değişim gözlemlenebilir.

Soft 404 Hatası Nedir?

“Soft 404 nedir?” sorusuna özetle şu şekilde yanıt verilebilir. Kullanıcının internet arama motorlarında aradığı sayfa yerine boş ya da ilgisi olmayan bir sayfaya yönlendirilmesidir. Soft 404 hatası sonucunda, sayfanın bulunamadığı ancak oldukça az miktardaki içeriğin bulunduğu ya da hiçbir içeriğin olmadığı bir başka sayfaya yönlendirilmesi sağlanır. Bu durumda kullanıcı hedeflediği sayfaya ulaşamaz.

Soft 404 hatasının 404 hata kodundan farkı, “Sayfa bulunamadığında başka bir sayfayı denemek ister misiniz?” sorusunun sorulmasıdır. Bunun sonucunda web site ziyaretçisi hedeflediği sayfadan alakasız olarak başka bir sayfaya yönlendirilir. Bu durumda kullanıcı deneyimi ve arama motoru algoritmaları olumsuz etkilenir.

Soft 404 Nedir?

Soft 404 Hatasının Sıralamaya Etkileri Nelerdir?

Google tarafından ve diğer arama motorlarınca belirlenen bir arama limiti vardır. Soft 404 hatası bu limitin dolmasına neden olur. Diğer arama motorlarında da bulunan arama limitini olumsuz etkilemiş olur. Bir web sitesinin arama motorlarında üst seviyelerde yer alması oldukça önemlidir. Bu nedenle bu durumu olumsuz etkileyen hataların ortadan kaldırılması gerekir. Olumsuz etkilerin geri çevrilerek arama motorlarında üst sıralara erişmek mümkündür.

E-Ticaret siteleri ve diğer web sitelerinin kullanıcılarının ziyaretleri sonucunda arama motorlarında sıralamalar oluşur. En popüler ve organik ziyaretçi sayısı yüksek siteler arama motorlarında üst sıralarda yer alır. Bu nedenle soft 404 hataları oldukça önemlidir. Gönderilen URL bir soft 404 olarak görünüyor ise web sitenin sıralaması dolaylı olarak kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Bu nedenle arama motorundaki web sitesi sıralaması geriler.

Soft 404 Nedir?

Soft 404 Nasıl Oluşur?

Soft 404, genellikle silinen bir sayfanın ana sayfa üzerine ya da web sitenin temasında hazır olan sayfa bulunamadı bölümüne yönlendirilmesi sonucu oluşur. Bu hataları gözden kaçırmak sıklıkla yapılan yanlışlıklardan biridir. Teknik aksaklıkların ve gözden kaçırılan detayların sonucunda oluşan Soft 404, arama motoru algoritmalarının olumsuz etkilendiği bir durumdur.

“Submitted URL seems to be a soft 404” olarak görünen bu hatanın oluşmasına etken olan birkaç neden vardır. Bunlar site yönetiminde gözden kaçırdığınız ufak hatalardır. Bununla birlikte bir içeriğin kaldırılması, sayfanın silinmesi sonucunda URL değişimini gözden kaçırmak da soft 404 hatasının nedenleri arasında yer alır.

Soft 404 Nedir?

Soft 404 Çözümü Nedir?

Gözden kaçırılan ve soft 404 hatalarına neden olan birkaç adım üzerinde durarak çözüm üretmek; SEO çalışmalarında olumlu sonuçlar almaya yardımcı olur. Soft 404 çözümü konusunda aksiyon almak için aşağıdaki maddeleri dikkatle uygulamak gerekir:
  • 404 kodunun 200 olarak döndürülmesini sağlayarak ilgili içerik yoksa veya eşleşmiyorsa sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Mevcut sayfa üzerindeki URL’yi ilgili olan bir başka URL’ye 301 koduyla yönlendirin.
  • Sayfanın gözden geçirilmesini sağlayın ve URL değişimlerini takip edin. Gözden kaçan içerik değişiklikleri, kaldırılmış sayfalar ve silinmiş içerikler ile ilgili düzenlemeler yapın. Sildiğiniz içeriği değiştirip geliştirerek kontrollerinizi tamamlayın.
  • Soft 404 hatası sonucu silinen içeriğin geri getirilerek küçük düzenlemelerle devre dışı bırakılması web sitesi sıralamadasında olumlu etkiye yardımcı olur.
  • WordPress ya da Google Search Console üzerinden çeşitli düzenlemeler yaparak Soft 404 hatasını çözebilirsiniz.
  • Google Search Console soft 404 hatasının tespiti için sıklıkla kullanılır. Hesabınız üzerinden giriş yaparak sitenizdeki tüm hataları tarama başlığı altından kontrol edebilirsiniz. Bu bölümde hataların değişim grafiklerini ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
 
Alt 21 Aralık 2022, 13:33   #2
Standart

Çok sık yapılan yanlışlardan biriymiş. Dikkat etmek gerekir, emeğine sağlık.

 
Alt 21 Aralık 2022, 13:38   #3
Standart

emeğinize sağlık teşekkür ederiz bilgilendirme için

 
Alt 21 Aralık 2022, 13:40   #4
Standart

Sizlerinde emeklerine sağlık.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:07.