IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2021, 19:58   #1
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saç Ekimi

Saç, deri konularında ihtisas yapmış Dermatoloji Uzman Doktoru olarak saç ekimini tüm bilimsel ve güncel yönleriyle sizlere açıklamaya çalışacağım. Saç kişinin dış görünümünü, sosyal ve psikolojik durumunu etkiler. Saç dökülmesine sebep olabilecek onlarca hastalık bulunmaktadır. Saç ekiminden önce; mutlaka doğru tanı konulmalı ve buna yönelik saç tedavileri ve saç ekimi yapılmalıdır.
Genel bir saç ekim tanımını yapacak olursak; vücuttaki göğüs, sakal ve özellikle de ense bölgesinden alınan dökülmeye dirençli saç köklerinin, saç eksikliği olan bölgeye aktarılması işlemidir. 20 ila 60 yaş arasındaki kişiler saç ekimi için uygun adaylardır. Ekim yapılacak kişi operasyon öncesi ve sonrası olarak 3 günlük bir süre ayırması yeterlidir. İhtiyaç duyulan kök miktarına göre değişmekle birlikte, ekim süresi yaklaşık 6-8 saattir. Operasyon gününde operasyondan önce banyo yapılarak ve saçlar yıkanarak sağlık merkezine gelinmesi önerilir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar operasyondan bir hafta öncesine kadar alınmamalıdır.
SAÇ EKİM YÖNTEMLERİ

FUE (FOLLICULAR UNIT EXTRACTION)

Özellikle ense olmak üzere sakal, göğüs gibi belirli bir bölgeden alınan dökülmeye dirençli saç köklerinin saç kaybı yaşanan bölgeye nakledilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. FUE saç ekiminde; ensede belirlenen bölgeden FUE mikro motorları ile tek tek alınan sağlıklı saç kökleri bir süre özel solüsyonlarda bekletilir. Saç kökleri; saç kaybı olan alana saçların doğal çıkış yönüne uygun şekilde açılan kanallara nakledilir. Ön saç çizgisi belirlenirken mutlaka simetrik, uyumlu ve doğal olmasına dikkat edilmelidir. Ön saç çizgisi kişinin yüz şekli ve anatomik yapısı ile uyumlu olmalıdır. FUE saç ekiminde, kullanılan özel teknikler sayesinde deride kesik, dikiş ve herhangi bir iz oluşmaz. Ağrısız Anestezi ve Lokal anestezi altında gerçekleştirilen FUE saç ekiminde, operasyon sırasında veya sonrasında hasta herhangi bir acı veya ağrı hissetmez. Saç ekimi sırasında kullanılacak malzemeler saç köklerinin kalınlığı, uzunluğu ve sayısına uygun biçimde kişiye özel seçilerek hazırlanır. Saç köklerinin alınacağı donör bölge ile saçların nakledileceği alan belirlenir. Her iki bölge de uyuşturulur. Uyuşturma işleminin ardından FUE mikro motorları ile saç kökleri donör bölgeden tek tek alınarak özel solüsyonlarda bekletilir. Daha sonra saçların nakledileceği alanda saç kökleri için kanallar açılır. Solüsyonlarda bekletilen saç kökleri nakil yapılmak üzere açılan kanallara özenle ve tek tek yerleştirilir. Saç ekimi işleminin tamamlanmasının ardından saç köklerinin desteklenmesi adına hastanın saçlı derisine PRP uygulaması yapılır. Yara iyileşmesini hızlandırmak ve enfeksiyon gelişimini önlemek için operasyondan önce ilaçlar reçete edilir.
Saç ekimi sonrasında ekim yapılan bölge kapatılmaz. Saç köklerinin alındığı bölge pansuman yapılıp kapatılır. Pansuman ekim sonrası 2. gün kontrolünüzde çıkartılır. 2 gün sonra ilk yıkama kliniğimizde yapılır. Ekim yapılan saçlar yaklaşık 1 ay sonra dökülmeye başlarlar. Daha sonra ekilen saç kökleri tekrar uzamaya ve çıkmaya başlarlar. Bu süreç yaklaşık 6 ay-1 yılda tamamlanır.

KISACA SAÇ EKİM SÜRECİMİZ

1. Aşama : Ekim planı ve saç çizgisinin Uzman Doktor tarafından belirlenmesi.
2. Aşama: Yara iyileşmesini hızlandırmak ve enfeksiyon gelişimini önlemek için operasyondan önce ilaçlar reçete edilir.
3.Aşama: Ekim gününde hastanın operasyon bölgesinin sterilizasyonu ve lokal anestezi uygulanması
4. Aşama: Kişinin saçlarının donör alandan titizlikle ve tek tek alınması
5. Aşama: Saçların ekileceği alana doğal saç yönüne göre uygun açı ve ölçülerde kanal açma
6. Aşama: Saç köklerinin ekim yapılacak bölgeye uygun açı ile ekilmesi
7. Aşama: Operasyon yapılan bölgelere pansuman ve PRP yapılması
8.Aşama: 2. Gün ilk yıkamanın yapılması ve pansumanın açılması
Operasyon Sonrası Saç Yıkama: 10-15 gün süreyle uygulanacak yıkama işlemi; kabuklanmanın giderilmesini ve iyileşmenin hızlandırılmasını sağlar.



SAÇ EKİMİNİN SONUÇLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Kişinin yaşı, beslenme şekli, yaşam tarzı, yara iyileşme süresi, hormonal ve genetik faktörler, saç greftlerinin kalitesi, sistemik hastalıklar, çevresel faktörler ve sigara içilmesi saç ekimi sonuçlarını etkiler.


DHI SAÇ EKİMİ(TRAŞSIZ SAÇ EKİMİ)
DHI YÖNTEMİ İLE SAÇ EKİMİ NEDİR?

DHI Saç Ekimi (Direct Hairimplantation) Yönteminde, kanal açma aşaması haricinde normal saç ekim aşamaları izlenir. Choi adlı medikal kalem sayesinde greftler toplanır, ardından yine bu kalem sayesinde alınan saçlar cilde direkt olarak ekilir. Uygulamadaki amaç; mevcut saçlı görüntüyü korumak ve saçı kısaltmadan saç ekimi yapmak. Öncelikle saç köklerinin alınacağı donör bölge lokal anestezi ile uyuşturulur ve kökler teker teker donör bölgeden Choi kalemi ile toplanır. DHI yönteminde kanal açma işlemi olmadığı için hazırlanan saç kökleri bekletilmeden ekim başlar. Alınan saç kökleri Choi adı verilen kalemlerin içerisine yerleştirilip ekim yapılır.
Ekim yapılacak alana saç kökleri yerleştirilirken mutlaka saçın doğal çıkış yönü, doğal saç çizgisi dikkate alınmalı. DHI saç ekim işlemi yaklaşık 8-12 saat sürer. Fue yönteminde olduğu gibi ekim sonrası ikinci gün yıkama başlar ve 8-10 gün boyunca devam eder.

AĞRISIZ (İĞNESİZ) ANESTEZİ İLE SAÇ EKİMİ

İğnesiz Anestezi uygulaması, kişinin saç ekimini 6-8 saat arasında herhangi bir ağrı duymadan tamamlaması için yapılmaktadır. Anestezi cihazının içinde bulunan lokal anestetik ilaçlar basınçlı püskürtme tekniğiyle kafa derisinin altına enjekte edilir.



AĞRISIZ(SEDASYONLU) SAÇ EKİMİ

Hastanın saç ekimi işlemini endişesiz, ağrısız geçirmesini sağlamak amacıyla yapılır. Sedasyonda analjezik (Ağrı kesici) ve sedatif (Rahatlatıcı) ilaçlar anestezi uzman hekimi tarafından uygulanır. Uygulama sonrasında hastanın bilinci açık ancak hafif bir uyku hali, rahatlama hissi oluşur.

SAFİR FUE YÖNTEMİ

Saç ekim işlemi kanal açma aşamasında metal slit yerine özel safir uç kullanılmasını ifade etmektedir. Çok değerli bir maden olan gerçek safirden üretilen uçlar


LAZER DESTEKLİ SAÇ EKİMİ
Donör bölge saç lazeri ile güçlendirilerek, ekimde daha güçlü kökler ile ekim sağlanabilmektedir. Ekimden 1 ay sonra başlanarak hastalara 8-10 seans lazer tedavisi uygulanmakta ve ekilen köklerin daha kuvvetli tutunması sağlanmaktadır.



alıntı
 
Alt 22 Kasım 2021, 06:34   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Saç ekimi yapan pek görmüyorum nedense

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:26.