IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2021, 09:41   #1
Standart Erkekler kadınlara göre daha çok risk altında!

Erkekler kadınlara göre daha çok risk altında! Çok geç olmadan bu hastalıklara önlem almalısınız.

Genç, yaşlı fark etmeksizin herkesi etkileyen hastalıklar ne yazık ki hayatın bir gerçeği. Bazı hastalıklar kadınlarda daha çok görülürken bazılarına erkeklerde daha sık rastlamak mümkün. Sizin için hazırladığımız rehber ile erkeklerde kadınlara kıyasla daha sık görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Erkekler kadınlara göre daha çok risk altında!

Günümüzde yaygın olan hastalıkların bazıları var ki kadınlardan çok erkeklerde daha sık ortaya çıkıyor. Bunun nedeni olarak ise erkekler ile kadınların birbirinden farklı üreme sistemine ve hormonlara sahip olması gösterilebilir. Bu hastalıkların arasında erkek anatomisine bağlı olarak meydana gelen cinsel veya ürolojik rahatsızlıkların yanı sıra karaciğer hastalıkları, kalp ve damar rahatsızlıkları, diyabet ile gut hastalığı sayılabilir.

GUT HASTALIĞI
Gut hastalığı kadınlara kıyasla erkeklerde daha çok görülüyor. Bu hastalık özellikle 40'lı yaşlardan sonra ortaya çıkıyor. Genellikle kilolu olmak, alkol ve yüksek kalorili yiyeceklerin tüketilmesi gutun sebepleri arasında sayılıyor. Eklemlerde yanma, ağrı, şişlik ve hassasiyet ile kendisini gösteriyor. Gutun tedavi sürecinde hastanın pürin yönünden zengin olan et, balık, tavuk gibi besinleri bırakarak bitkisel bazlı beslenmesi gerekiyor.

KOLON KANSERİ
Kolon kanserine kadınlardan çok erkeklerde rastlanıyor. Özellikle ağır sanayide çalışan işçilerin kimyasala daha fazla maruz kalması, hareketsiz yaşam tarzı ve genetik etmenler kolon kanserinin nedenleri arasında bulunuyor. Düzenli aralıklarla kolon muayenesi olmak ve lifli gıdalarla beslenmek erken teşhisi mümkün kılarak kanserin yıkıcı sonuçlarını azaltmaya yardımcı oluyor.

PROSTAT
Pek çok erkekte 50'li yaşlardan sonra ortaya çıkan prostat sık görülen bir hastalık. Yavaş ilerleyen bir sürece sahip olduğu için belirtiler şiddetli görülmüyor. Bu da kişinin durumu fark etmemesine ve rahatsızlığın ilerlemesine yol açıyor. Çoğunlukla prostat bezinin arkasında ortaya çıkan bu hastalığa her 6 erkekten birinde rastlamak mümkün. Dengeli beslenme ve düzenli aralıklarla üroloji muayenesi olarak prostata karşı önlem alınabilir.


KORONER KALP HASTALIKLARI
Kalp hastalıkları kadınlara kıyasla erkeklerde %52 oranında daha fazla görülüyor. Stresli yaşam tarzı, sigara ve alkol kullanımı, ağır çalışma koşulları, tek yönlü beslenme ve şişmanlığa bağlı olarak kalbe giden damarların tıkanarak koroner kalp hastalıklarına kaynaklık ediyor. Erkeklerin kalp hastalıklarına karşı tedbirli olmak için 40 yaşından itibaren düzenli aralıklarla doktor kontrolüne başvurması, sigara ve alkol tüketimi bırakarak sporu yaşam tarzına dahil etmesi gerekiyor.


Alıntı.
 
Alt 06 Haziran 2021, 04:27   #2
Standart

bayanlar duydunuz mu

________________

No MoRe DramA
 
Alt 22 Kasım 2021, 06:36   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her şey bizde daha çok risk altında zaten

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:57.