IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2021, 08:02   #1
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ayak Tırnağı Morarması Neden Olur?

Ayak tırnağı morarması genellikle önemli bir sağlık problemine neden olmaz ve gereken bakımla kısa zamanda geçebilir. Fakat morarma yaralanmalar sebebiyle oluştursa bu dönemde ağrıların yaşanması normaldir.

Travma, ayak parmaklarında oluşan kırıklar veya çatlaklar, parmağın veya ayağın burkulması, birtakım ilaçlar ve enfeksiyonlu birtakım hastalıkların sonucunda ayak tırnaklarında morarma görülebilir.

Bazı durumlarda yalnızca giyilen ayakkabının dar olması veya futbol benzeri ayakların kullanıldığı spor aktivitelerinden ardından belli bir süre olarak oluşabilir. Ayak tırnaklarında morarma rehabilitasyonu nedenine ilişkili olarak değişmektedir. Peki tırnak morarması neden olur? Tırnak morarması denilince önce akla gelen nedenlerden bir tanesi, bedende kullanılan oksijenin eksik seviyede olmasıdır. Soluk darlığı, astım, bronşit ve soluk almayla alakalı bütün rahatsızlıklarda da yine tırnak morarması belirtisi gözlemlenebilir. Kandaki oksijen ölçüsü az ise tırnaklarda morarma eğilimi fazla izler. Bu vaziyet bununla beraber yaklaşan kalp krizi yahut kalp spazmının da habercisi olmaktadır. Esasında tırnak morarması ile yüz yüze gelindiğinde ifade edilecek en doğrusu bir hekime görünmek olmalıdır; çünkü tırnak morarması riskli hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Ayak tırnağı morarması bedende gelişen kimi rahatsızlıklara ilişkili olmayıp, pekala kullanışsız, sıhhi olmayan ve dar ayakkabılardan da kaynaklanıyor olabilmektedir. Dar, fazla düz, yahut fazla kapsamlı ayakkabılar da tırnaklarda morarmalara neden verebilir
Şayet ayakkabılarınız ayağınıza tam oturuyorsa; fakat ayak tırnaklarınız fazla uzunsa yeniden tırnak morarması oluşabilir.

Ayak Tırnaklarında Morarma Sebepleri

Travma: En çok fazla görülebilen morarma nedenlerindendir. Koşu benzeri spor aktiviteleri esnasında tekrarlanan zorlanma neticesinde oluşabilir.

Yaralanma: Bir talihsiz kaza sebebiyle, ayağınızı bir pozisyonda çarpmanız sonucu tırnak altında yer alan damarlar çatlayabilir ve morluğa neden olabilir.

Yanlış Ayakkabı Seçimi: Ayakkabının tırnak üstünde stres yapması sonucunda morluklar meydana oluşabilir.

Uzamış Tırnaklar: Ayak tırnaklarının uzunca olması ayakkabı giyildiğinde tırnağa baskı uygulayarak morarmasına neden olabilmektedir.

Ayak Tırnağı Morarması Tedavisi,

Yaralanmalar veya travma sonucu oluşan morarmalar çoğunlukla sarılarak tedavi edilebilir. Bu süre içinde ayağınızı yukarıda bulundurarak daha çok morarmasını engelleyebilir ve şişkinliği hafifletmeniz olasıdır. Tırnakların rengi siyahlaşmaya doğru dönüyorsa damarlarından sızan kanın tırnak altında biriktiği manasına gelmektedir. Bu ağrıya neden olabilmektedir ve bir profesyonel aracılığıyla bu kanın alınması gerekebilir. Çok fazla kan birikmişse bu işlemi yapabilmek ve mümkün enfeksiyonları önlemek amaçlı tırnağın tamamı alınabilir. Şayet tırnaklarda morarma ağrı ve şişlikle beraber meydana çıkmadıysa çoğunlukla hanede gereken bakımın gerçekleşmesi ile bizzat kendine geçer. Bu vakit zarfında iyi ve ayaklarınızı zorlayıcı ayakkabılar giymemeniz, ayakların yüklü olarak kullanıldığı spor aktivitelerine ara vermeniz öneri edilir. Moraran tırnakların üzerlerine baskı uygulamamak daha kısa zamanda geçmesini sağlayacaktır. Ayak tırnaklarında morarma amaçlı uygulayacağınız tedavi metotları 3-5 gün süresini geçmemelidir. Bundan daha uzunca devam eden ve iyileşme göstermeyen morluklar ayağınızda farkında olmadığınız bir kırığa, çatlağa veya bir enfeksiyona işaret etmekte olabilmektedir. Şayet bu süre zarfında gözle görülebilen bir iyileşme olduysa yukarıdaki metotları uygulamaya aynı ritmde devam edebilirsiniz. Morluğun tam anlamıyla geçmesi 3-4 haftayı bulabilir, bu nedenle sabırlı olun.

"Alıntı"
________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 20 Eylül 2021, 09:03   #2
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

sandalyenin kenarına çarpmışımdır....

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 20 Eylül 2021, 11:44   #3
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bazende renk değişimi tırnak mantarının da habercisidir...

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! Kk~
 
Alt 22 Eylül 2021, 06:14   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ayakkabıdan dolayıdır bazen de.

________________

~ E & B ~
 
Alt 06 Kasım 2021, 15:00   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aynen ya ayakkabıdan oluyor bazen :(

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:13.