IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2020, 09:57   #1
Standart Kas Dengesizlikleri Nasil Onarilir?

Kas dengesizlikleri agrinin yaygin bir nedenidir ve ilerlemekte olan bir durumdur. Ancak yine de cogu zaman goz ardi edilen bir durum olmanin disina cikamamaktadir. Bacaklarda kas dengesizligi ile calismaya devam etmek semptomlarin kotulesmesine ve sonunda yaralanmaya neden olabilir. Neyse ki, kas dengesizliklerini bulmak ve duzeltmek nispeten kolay Kas Dengesizlikleri Nasil Onarilir?bir surectir. Muhtemelen antrenorlerin ve diger zinde olmak icin caba sarf eden kisilerin vucudunun her iki yaninin dengeli olmasinin onemi hakkinda konustuklarina sahit olmussunuzdur. Cogu durumda, bu kisiler sadece gorunuslerini dusunmektedirler. Sonucta, bir kol digerinden cok daha buyuk oldugunda oldukca kotu bir goruntuye sahip olabilirken, bir dizi uyumsuz pektoral kotu gorunur. Bununla birlikte, bu sorunun kokune inmek gerekir ve nedeninin bilinmesi sarttir. Bu yazida kas dengesizliklerinin, neden bir sorun oldugu ve bunlari nasil duzeltebilecegi hakkinda bilgiler bulunmaktadir.

Bacaklarda Kas Dengesizliklerinin Nedeni Nedir?
Herhangi bir kisinin vucudun bir tarafinin digerinden daha guclu olmasi oldukca yaygindir. Bununla birlikte, devam eden kosma ve aktivite ile baskin olmayan taraftaki bu zayifliklar sonunda daha belirgin hale gelebilir. Bunun yaninda kas dengesizlikleri fark edildiginden biraz daha yaygindir. Cogu insan dogal olarak vucudun baskin bir tarafina sahiptir. Devam eden kullanim ve tercihle, bu taraf guclenmeye devam ederken, digeri gittikce daha az aktif hale gelir. Cogu kosucu, bazi kaslarin kosu sirasinda tamamen hareketsiz kaldigini kesfettiklerinde sasirir. Bu hareketsizlik, antrenmana devam etmek icin diger kaslarin asiri dengelenmesine neden olarak daha buyuk bir kas dengesizligi yaratir.



Kas Dengesizlikleri Neden Sorundur?
Kas dengesizliklerinden kacinmanin en temel nedeni, dengesiz bir vucudun asiri kullanim yaralanmalarina daha yatkin olmasidir. Insan vucudu, birlesIk bir birim olarak kullanilmak uzere tasarlanmistir. Bir taraf digerinden daha fazla is yaparken, o tarafa cok daha fazla yuk bindirir. Zamanla, bu eklemlerin ve kemiklerin parcalanmasina neden olur. Diyelim ki bir kisinin sag kolu solundan daha guclu olsun. Mesela calisma tezgahin pres ile ilgili bir is yaparken sag kolu sol kolundan daha fazla calisir. Bu muhtemelen kisinin bilincli olarak bir caba sarf etmeden yaptigi bir durumdur. Bu, sag kol ve o kolla baglantili her uzva her daha fazla yuk uyguladigi anlamina gelmektedir.
Bu konuda yapilan bazi hakemli calismalara goz atildiginda kas dengesizlikleri konusunda bazi bilgilere ulasmak mumkundur. Yapilan cesitli calismalar sonucunda bunlarin cogu kas dengesizliklerinin yaralanma riskini arttirdigi sonucuna varmistir. Bu calisma, kadin atletlerde diz yaralanmalari olup olmadigini arastirilmis ve kas dengesizligi olanlarin daha yuksek yaralanma oranina sahip oldugunu gostermistir. Bu calismada 15 atlama basketbolcunun hareket paternleri ve stres yukleri analiz edilmistir. Kaslari dengesiz olanlarin uzuvlarinda streste onemli bir artis bulmuslardir. Bu calisma, kas dengesizliklerinin omuz sIkisma olasiligina katkida bulundugu teorisini desteklemektedir.
Yapilan baska bir muhalif calisma, argumaninin cogunu bilinmeyene dayandiriyor gibi gorunuyor. Bu fikrin herhangi bir bolumunu elestirmektense, bu fikrin belirli yonlerinin henuz tam olarak anlasilmadigindan etmektedir. Ornegin, kas dengesizliklerinin olculmesinin ve tespitinin zor oldugu dogrudur. Ancak, dengesizliklerin yaralanmaya yol actigi fikri kanitlanmistir.

Kas Dengesizligini Duzeltme Ipuclari
Kas Dengesizlikleri Nasil Onarilir?Kas dengesizliklerini duzeltme ve hem iyi bir gorunum hem de saglikli bir vucut elde etmeye hatta korumaya yardimci olabilir. Bunun icin yardimci olabilecek dort ozel ipucu vardir ve bu adimlarin her biri bir oncekine dayanmaktadir. Bu yuzden, bu yuzden bunlarin sirasiyla takip edilmesi onemli bir durumdur. Iste dort temel adim:

Birinci Adim: Bazi Tek Tarafli Egzersizleri Denemek
Yukarida bahsedilen bench press orneginde, cogu insan daha guclu oldugunu dusundugu kollunu daha zayif oldugu dusundugu koluna gore daha fazla kullanir. Bu sadece dengesizligi kotulestirecek bir durumdur. Bunun yerine, bir sure cift tarafli egzersizlerden vazgecmelidir. Bunlar sinav, pull-up, squat, bacak presleri gibi neredeyse tum halter calismalarini icermektedir. Bu egzersizleri yapmak yerine, dambilleri veya kettlebell’leri alinmali ve birer birer calisilmalidir. Bu yontem, guclu olan tarafin orantisiz miktarda is yapmasini onleyecektir. Dambillardan rahatsiz degilse bir direnc bandi da kullanabilir. Yani ilk kural anlatildigi gibi sadece tek tarafli egzersizler yapma seklindedir.

Ikinci Adim: Zayif Tarafla Baslamak
Cogu kisi antremana iyi motive olmak icin bir antrenmandan birkac dakika once zihninin dagitacak aktiviteler yapar. Bu, iyi muzik dinleme veya belki de sadece hedeflerini dusunmeyi icerebilir. Her iki durumda da, ilk seti muhtemelen en iyi setiniz olur. Bu noktada sadece tek tarafli egzersizler yapilmalidir, bu yuzden daha guclu tarafla baslamak icin merakli olunmamalidir. Cunku anteramnin ilk basladigi zaman en guclu donem oldugu icin zayif tarafla baslanildigi zaman o tarafin guclenmesinde daha etkili olunur.

Ucuncu Adim: Daha Guclu Tarafi Beklemeye Zorlama
Misal olarak her iki tarafda iki kosucu olarak dusunulmelidir. Onlar iki kisilik bir ekip, bu yuzden birbirine bagli kalmak zorundalardir. Kas dengesizligi oldugunda, bu kosuculardan birinin digerini gectigi anlamina gelir. Bu nedenle, daha hizli kisiyi yavaslamaya ve daha yavas kisiyi beklemeye zorlamak gerekir. Pratik anlamda bu, temsilcileri esitlemek anlamina gelmektedir Guclu tarafin zayif tarafa gore daha fazla tekrar yapmasina asla izin verilmemelidir. Bu sadece dengesizligi daha kotulestirecektir aradaki farkin daha da acilmasina sebep olacaktir. Zayif tarafin sadece on tekrar yapabilirse, guclu tarafin sadece on tekrar yapmasi gerektigi anlamina gelmektedir. Bu, guclu tarafin buyumesini yavaslatmaya zorlar ve zayif tarafin yetismesini saglar.



Dorduncu Adim: Normal Rutine Donmek
Kas Dengesizlikleri Nasil Onarilir?Kas dengesizligini duzeltene kadar yukaridaki uc adimi izlenmelidir. Sorunun cozulecegine inandiktan sonra normal rutininize geri donulebilir. Bu noktada, asil endise, bu islemi tekrarlamak zorunda kalmamaktir. Bu noktadan itibaren, vucudun her iki tarafini da esit sekilde egitildiginden emin olmak gerekir. Cift tarafli egzersizler yapmaya tekrar basladiginda, her iki tarafi da esit olarak kullanmaya ozen gosterilmelidir. Iyi denge dengesiz kas kullanimini onlemeye yardimci oldugu icin bazi denge egzersizleri yapmaya bile baslanabilir. Bir bacagin uzerinde durmak kadar basit bir sey bile biraz iyilesme saglayacak kadar etkili bir calisma olabilir.
Sonuc itibari ile bazi kisiler kas dengesizliklerini buyuk bir problem olarak gorurken, bazilari bunu buyuk bir sorun olarak gormezler. Gercek, kisiye gore degismektedir. Az miktarda kas dengesizliginin bir soruna neden olmasi muhtemel degildir, ancak kok sorununu duzeltmek icin harekete gecilmedigi surece daha da kotulesecektir
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:41.