IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By drminter


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2020, 15:22   #1
Standart Burun Estetiği Ameliyatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı, diğer bir adıyla rinoplasti, kişinin kemik be kıkırdak dokularının deri ve mukozadan ayrılarak, kıkırdak ve kemik yapılarının yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Rinoplasti, kişinin burun deliklerinden içeriye yapılan kesiler ile gerçekleştirildiğinden kişinin cildinde herhangi bir kesi izi kalmamaktadır. Burun ameliyatı için 18 yaşını dolduran, büyüme yaşını tamamlamış olan kişiler söz konusu ameliyat için uygun kabul edilmektedir.

Burun estetiği ameliyatı öncesinde hastanın seçimi çok özen gösterilmesi gereken bir konudur. Kişiye ameliyat olmayı neden istediği sorulmalıdır. Kimi kişilerdeki hayalperest beklentiler, sanatçıya benzeme istekleri, ellerinde fotoğraflarla gelen kişiler, gibi durumlarda kişinin beklentilerinin ayrıntılı olarak konuşulması ve gerçekçi seviyelere getirilmesi gerekmektedir. Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilerin öncelikle psikoloji ya da psikiyatri uzmanına yönlendirilmesi gerekmektedir. Burun estetiği ameliyatında kişiye operasyon ile ilgili ayrıntılı, gerçekçi ve doğru bilgiler verilmelidir. Kişinin beklentileri ile estetik cerrah ortak bir noktada buluşup anlaşabildiği takdirde ameliyata karar verilmektedir. Bu aşamada kişinin fotoğrafları çekilerek bilgisayar aracılığıyla karşılıklı anlaşılan şekil hakkında bir karar verilmektedir.

Burun estetiği ameliyatından önce kişinin her türlü hazırlığı yapılmaktadır. Her kişiye özgü detaylı bir planlama yapılarak burun estetiği ameliyatı gerçekleştirilmektedir. Burun estetiği ameliyatı genel anestezi ya da lokal anestezi şeklinde yapılması mümkündür. Söz konusu ameliyatın süresi genel olarak ortama 2 saat civarıdır. Burun estetiği ameliyatı sonrasında burun eliklerine tampon yerleştirilmekte, burnun üzerine de atel konulmaktadır. Ameliyat sonrası çok az miktarda göz etrafında şişlik ve morluk olabilmektedir. Yerleştirilen tamponlar 1-2 gün sonra alınarak hastanın rahatça nefes alması sağlanmaktadır. Konulan atelin ise bir hafta sonra alınarak hastanın normal hayata geçmesi sağlanabilmektedir.

Rinoplasti ameliyatının istenen sonuçları vermemesi ve olumsuz sonuçlara sebep olması halinde, söz konusu kötü sonuçları gidermek adına yapılan burun ameliyatına revizyon rinoplasti denilmektedir. Revizyon rinoplasti ameliyatı olmaya mecbur kalmamak adına kişiler, burun estetiği ameliyatlarını doğru ve uzman kişilere yaptırmalıdır. Bu anlamda istanbulun burun estetiği uzmanı olarak bir çok uzman yer ve kişi bulunması mümkündür.
 
Alt 24 Eylül 2020, 18:08   #2
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:26.