IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZaLim


 
Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2020, 20:16   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Koronavirus sigara icenleri neden daha cok etkiliyor?

Sigara icmek genel olarak saglik acisindan baska pek cok olumsuz etkinin yaninda akciger ve gogus gibi solunum yolu enfeksiyonlari acisindan da cok daha yuksek risk altinda olmak demektir. Dolayisiyla Covid-19 ve komplikasyonlari acisindan da sigara icenlerin riskinin cok daha yuksek oldugunu soyleyebiliriz.

Sigara icen kisilerin Covid-19 alma olasiliginin daha yuksek oldugunu gosteren kanitlar artmaktadir. Ote yandan sigara icenlerin genel olarak akciger ve gogus enfeksiyonu alma riskinin daha yuksek oldugunu biliyoruz. Ayrica sigarayi agiza goturmek icin surekli yuzle ellerin temas halinde olmasi da kisiyi koronaviruse karsi savunmasiz kiliyor. Bir baska konu da, e-sigara, pipo, nargile gibi tutun urunlerini ortak kullanmak da koronavirusun yayilma riskini artiriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Sinan Akkurt sozlerine soyle devam etti:


SIGARA ICENLERIN AKCIGERINDEKI MUKUS DAHA KALIN VE ENFEKTE OLMAYA MEYILLI
Akcigerler dogal olarak mukus uretir, ancak sigara icen insanlarda akcigerlerden temizlenmesi zor olan daha fazla ve daha kalin mukus vardir. Bu mukus akcigerleri tikar ve enfekte olmaya meyilli kilar. Sigara icmek bagisIklik sistemini de etkiler ve enfeksiyonla savasmayi zorlastirir.

DIGER HASTALIK RISKLERI DE ARTIYOR
Ayrica, kardiyovaskuler hastalik ve kanser gibi diger hastaliklari olan kisilerin Covid-19'un ciddi komplikasyonlarina maruz kalma olasiliginin daha yuksek olduguna dair kanitlar vardir. Sigara icmek tum bu hastaliklara iliskin riski de artirir.

SIGARAYI BIRAKINCA AKCIGERLER HIZLA IYILESIYOR
Daha once sigara icen kisilerin hic sigara icmemis olanlara kiyasla koronavirus alma riskinin daha yuksek olup olmadigi henuz bilinmemektedir. Ancak su andan itibaren sigarayi birakmaniz, hala iciyor olmaniza oranla elbette sizi avantajli kilacaktir. Yani hala iciyorsaniz sigarayi birakmaniz icin gec degil, aksine tam zamani diyebiliriz. Sigarayi biraktiginizda akcigerleriniz nispeten hizli iyilesir. Sigarayi biraktiktan sonraki birkac ay icinde akcigerleriniz cok daha saglikli bir hale gelecektir. Bu da Covid-19’un yani sira bronsit ve zaturre gibi akciger enfeksiyonu risklerini de azaltacaktir.


SIGARAYI BIRAKMAK ICIN DESTEK ALABILIRSINIZ
Sigarayi birakmaniz sizi hem Covid-19’dan, hem de saymakla bitmeyecek yuzlerce riskten koruyacaktir. Eger sigarayi birakmak istiyor fakat destege ihtiyac duyuyorsaniz, biorezonans metodundan yararlanabilirsiniz. Yapilan arastirmalar sonucu bu metodla sigarayi birakma acisindan tek seansta basari orani yuzde 90’larda oldugu bilinmektedir.
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:30.