IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2020, 13:30   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yumurtalik Iltihabi Kistleri ve Tumoru

Yumurtalik Iltihab Kist Tumor
Yumurtalik Iltihabi Yumurtalik Kistleri Yumurtalik Tumoru (YUMURTALIK HASTALIKLARI)

Karnin alt kisminda agri, ates ve koku*lu akinti yakinmalarina sebep olur. Muayane ve akintinin mikrobiyolojik olarak incelenmesiyle tani konur. In*celemenin sonucuna gore antibiyotik kullanimi ve yatak istirahati tavsiye edilir. Yeterli tedavi edilmezse yumur*taliktaki iltihap suregen hale gelir ve abse olusturarak tuplerin tikanmasina ve kisirliga yol acar. Bu durumda yumurtaligin ve tuplerin ameliyatla alinmasi gerekebilir.

Yumurtalik Kistleri Nedir ;
Kadinlarda genellikle uretken olunan donemde yumurta*liklarda bazen tek bazen de cift tarafli olarak ortaya cikan ici su dolu bosluklardir. Yumurtalik Kistleri 2/3'u islev goren kistlerdir.

Yumurtaliklarda dollenmek uzere bekleyen yumurtanin etra*findaki kilifin catlamamasi sonucunda olusur. Bu kilif gittikce buyur ve icine su dolar. Bu tur kistler bir sure sonra kendili*ginden kuculebilirler. 4-5 cm. den buyuk kistler ise cogunluk*la gerileme gostermezler. Kistin bulundugu yerde agri Ilk be*lirtidir. Muayene ve ultrason ile kistin varligi anlasilir.

Basit yumurtalik kistlerinin tedavisinde hormon verilerek 3-6 ay sonra tekrar kontrol edilir, Kist 'de Iyilesme yok aksine buyume varsa, ameliyatla kist alinmalidir, Menapozdan son*ra ortaya cikan kistlerde ise kanser riski yuksek oldugundan ameliyatla alinmasi onerilir.

Yumurtalik Tumorleri Nedir ;
Agri, siskinlik hissi, uzun suren kabizlik, agir kanamalar yumurtalik kanserlerinin belirtisi olabilir. Ultrason ile tumo*run varligi saptanabilir. Ameliyatla yumurtalik tumoru alindiktan sonra, iyi huylu ya da kotu huylu olup olmadigi patolojide incelenir. Iyi huylu tumor ise baska tedaviye ihtiyac yoktur. Kotu huylu tumor ise ilacla kanser tedavisi (kemoterapi) yapilmasi gerekmektedir.
 
Alt 03 Ekim 2022, 02:59   #2
Standart

agir kanamalardami dahilmis bilmiyordum bak bunu

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.