IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2020, 13:35   #1
Standart Adet Kanamasi Neden Sancilidir Nasil Hafifletilebilir ?

Adet Kanamasi Neden Sancilidir?
Adet kanamasi sirasinda rahimde bir buzulme olur. Bu, sana aci yaratabilir. Ayrica asiri sancili adet kanamalarinda, kalitimin da buyuk etken oldugu saptanmistir. Anneleri adet sirasinda cok sancilanan kiz cocuklari, kendileri de bu donemi asiri sancili olarak gecirmektedirler.

Bazi anneler, kiz cocuklarini bu konuda olumsuz yonde etkilemektedirler. Adet kanamasi genellikle "pis", "kotu", "gizlenmesi gereken bir sey" diye tanitilir. Bu da genc kiz uzerinde ruhsal yonden bir baski yaratir. Bu baski ise, sancinin artmasinda etkendir.Regl donemleri yaratilisin verdigi bir sistemdir.

Sanci Nasil Hafifletilebilir?
Bu donemde kadin, rahatlikla agri kesici ilaclar alabilir. Aynca bele, sirta yapilacak bir masaj da yine agriyi hafifletmek yonunde yararlidir. Adet doneminde siddetli agri ceken genc kizlar ya da kadinlar, dogum kontrol hapi kullandiklarinda, bu agrilardan kurtulmaktadirlar.

Adet kanamasi ve regl donemlerinde kadinlara temkinli yaklasilmalidir, zira gergin ve stres nedeniyle firca yeme riskiniz yuksektir, bircok ornek vardi ki adet doneminde iliskilerin zedelendigi gorulmustur, adet zamani bayanlardaki ruh hali farklilik gosterir, kimisi duygusal olurken kimileri siddet dolu ve gergin olur, bu anlamda esinizin yada sevgilinizin adet donemlerinde gerginlik cikabiliyorsa ortadan kaybolmak yerine onun ruhuna hitap ederek ilgilenmeye calisin.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 03 Ekim 2022, 02:58   #2
Standart

sicak su torbasi ve agri ilaci

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:13.