IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Absent


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2020, 12:36   #1
Standart Adet duzensizligi neden olur?

Regl kanamalarinin 2 ila 7 gun arasinda surmesi gunumuzde kabul goren periyottur. Reglin baslangicindan, sonraki reglin baslangicina kadar olan surenin ise 21 ila 35 gun arasinda olmasi normal kabul edilmektedir.

Bunlarin disindaki surelerde olan adet dongulerine adet duzensizligi adi verilmektedir. Ancak yeni adet gorulmeye baslanan donemler ve menopoza yaklasilan donemlerde ise bu periyotlar degisebilir. Cunku bu donemlere ozel olusan hormonal degisimler sureleri degistirebilmektedir. Bunlar goz onunde bulundurularak yapilan degerlendirmeler sonrasinda normal kabul edilmeyen durumlar tedavi ile duzeltilebilmektedir.


Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Burcu Cetinkaya, gunumuzde bircok kadinin muzdarip oldugu adet duzensizliginin nedenleri ve PCOS hakkinda bilgiler verdi.

ADET DUZENSIZLIGININ NEDENLERI NELERDIR?

Adet duzensizligi genel olarak hormonal degisimlere bagli olarak gelismektedir. Kisinin adet kanamalari siddetli ve agrili geciyorsa bu durumla ilgili tibbi yardim almasi gerekir. Bilinen ve sIklikla gorule diger nedenler ise; adenomyozis, yumurtlama temelli problemler, hormonal ilaclar, enfeksiyon, miyom, polip veya kistlerdir. Bu noktada on plana cikarmamiz gereken durumlardan biri ise Polikistik Over Sendromu (PCOS)’tur.


PCOS NEDIR? BELIRTILERI VE ONERILER NELERDIR?

Dogurganlik cagindaki kadinlarda ve de sIklikla 15-50 yas arasinda gorulen Polikistik Over Sendromu (PCOS), yumurtaliklarin duzgun calismasini engelleyen ve kadinlarin yuzde 10’unda gorulen hormonal bir durumdur. Sendrom olarak kabul edilen bu rahatsizlik beyinde hipofiz bezinden salgilanan LH ve FSH hormonlarinin anormal sekilde uretilmesinden kaynaklanir. Yumurtaliklarda her ay duzenli olarak yumurtlama olamadigi gibi, fazlaca erkeklik hormonunun salgilanmasina sebep olur.


Ozellikle 30 yas alti kadinlarda sIk karsilasilabilen PCOS’un en onemli uyarani adet duzensizlikleridir. Bunun yaninda kisirlik, istenmeyen tuylerde artma, kilo artisi, sivilce ve ciltte yaglanma ile erkek tipi sac dokulmesi belirtilerine sahip olan PCOS, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsizliktir. Bu belirtiler var ise fazla kilolardan kurtulmak, duzenli ve saglikli beslenmek ve mutlaka bir kadin dogum uzmanina gorunmek gerekmektedir. Bu durumda olan hastalar endiselenmemeli ve kendilerini olumlu tutmalidirlar. Cunku gunumuzde, tipta olan gelismeler sayesinde bu hastalikla bas etmek sanildigindan cok daha kolay hale gelmistir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 01 Nisan 2020, 12:52   #2
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıbbi yardımla çözümleniyomuş bak, kurtaracan bu ızdıraptan artık.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 01 Nisan 2020, 13:07   #3
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Absent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıbbi yardımla çözümleniyomuş bak, kurtaracan bu ızdıraptan artık.
senin bu baslıkta ne işin var nan

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 01 Nisan 2020, 13:15   #4
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adet duzensizligi neden olur?

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


senin bu baslıkta ne işin var nan

Ahmetiye hanım foruma pek girmiyo ya, yıllardır bu dertten müzdaripti öğreneyim de arayıp anlatırım diye şeaptım dostum

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 03 Ekim 2022, 02:55   #5
Standart

yorumlara gulsemmi aglasammi ajajaj

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:21.