IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

113Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2021, 15:28   #1
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart KralShell Hosting Sahibi AzRaiL ile Röportajımız



KralShell Hosting Sahibi AzRaiL ile Röportajımız


Reyhan : Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim Ahmet bey , nasılsınız?

KralShell : Rica ederim bizimle iletişime geçtiğiniz için biz teşekkür ederiz iyiyim hanımefendi siz nasılsınız?

Reyhan : Bende iyiyim çok teşekkür ederim. Biraz kendinizden bahseder misiniz bizlere ?

KralShell : Tabi ki.

Öncelikle adım Ahmet Turan Memiş 25 yaşında Malatyalı İstanbul da yaşayan biriyim. Normal hayatımda mimari sistemler üzerinde kendi firmamı yönetmekteyim. Aynı zaman dilimi içinde KralShell İnternet Teknolojileri çatısı altında aktif olarak hosting sunucu tasarım gibi alanlarda hizmet vermekteyim .

Reyhan : Benim yurttan arkadaşımda Malatyalıydı severim Malatya insanını ve kayısısını 25 yaş baya genç bir yaş hangi rüzgar attı sizi bu sektöre ?

KralShell : :)) teşekkürlerimi sunarım size.

Beni merak attı bu sektöre. Amcam internet kafe sahibi idi bende yanında yardımcı olarak duruyordum, o süre zarfı içinde KralShell ismini görüp araştırmaya başladım. Gerekli bilgileri topladıktan sonra kendimi bir anda irc sunucularında buldum ve tabi ki her kullanıcının olduğu gibi bende bu sektöre kaptırıp kendimi geliştirdim.

Reyhan : Ne zaman başladınız yani tarih olarak sanala ? Bir de anlamadığım kısım şurası oldu kralshell ilk sahibi siz misiniz devir mi aldınız ?

KralShell : 2005 de başladım. KralShell daha önce @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani Kaan beye aitti kendisi 2006 2007 yıllarında bana devretti o günden beri firma aktif olarak işleyişine devam etti. Tabi bizim sektöre başladığımız günlerde şuanki gibi bilişim firmaları yoktu. Belli başlı Sekershell KralShell bensumshell gibi birkaç belli başlı firma vardı ve bildiğim bu firmalardan şuanda aktif kalan KralShell ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var.

Reyhan : Baya eski bir firma peki 17 yıl size neler kattı ? Firma ve yönetici bazında ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

KralShell : 17 yıl bana maddi yönden ve manevi yönden çok şey kattı. Manevi olarak birkaçı şöyle, yakın dost ve çevre edindim yazılım konusunda kendimi geliştirdim birçok projeye imza attım.

Reyhan : Tebrik ederim . Şu an aktif bulunduğunuz bir sunucunuz var mı yoksa sadece hosting yetkilisi olarak mı giriş yapıyorsunuz ?

KralShell : Evet var maytap.org olarak kendi sunucumuzda aktif olarak bulunuyoruz.

Reyhan : Anladim, sanirim Kralshell sadece Türkiye de faaliyet gösteriyor yurtdışına açılma gibi bir planınız var mı ?

KralShell : Aslında Global olarak satış yapan bir firmayız, aktif durumda birkaç ülkede bazı şirketlerin web hosting ve tasarım hizmetlerini sağlamaktayız.

Reyhan : Öyle mi sitede göremedim incelediğimde hangi ülkeler bunlar ?

KralShell : Amerika Fransa Hollanda Almanya bazlı ülkelere hizmet vermekteyiz. Site şu şekil girilen lokasyon vpn sisteminde değil ise ona göre dil ve para birimine dönüşüp kişi bazlı hizmet vermekte.

Reyhan : Himm gerçekten çalıştığınız ülkeler de baya gelişmiş. Tebrikler bu konuda da. Peki dünya çapında bu sektörde bi idolünüz var mı ?

KralShell : Teşekkürler. Bizim aslında dünya çapına açılma gibi bir düşüncemiz yok her zaman ülkemizi geliştirme yolunda yürüyoruz. Aynı zamanda ilk ilkemiz paradan öte dost kazanmak ve insanları mağdur etmeden yardımcı olabilmek. Bazı firmaların satışlarına ve destek sistemlerini takip etmekteyim en ufak yardım için bile insanlardan ücret talep etmekte biz ise müşterilerimize kurduğumuz sistemlerde kendi sitelerimiz gibi ilgi gösterip yardımcı olmaktayız.

Reyhan : Bu hakikaten ince bir davranış dostluk kurmak ilerletmek önemli tabi ki. Başarılarımız var demiştiniz yukarıda birazda başarılardan ve projelerden bahsetmek isterim. Ne gibi projeleriniz var Ircd ve radyo alanlarinda?

KralShell : Öncelikle Unrealırcd4 sürümü çıktığı günlerde ilk Türkçeleştirme modül düzenleme ve uyarlama yapan bazı firmalar arasında bulunmaktayız. Hala insanlarımız 3.2 den vazgeçemese de 4.2 sürümünde yenilikçi teknolojiler kullanıp hostinglerimizi kurmaktayız. Bazı 3.2 modüllerini geliştirip firmamız bazında 4.2 sürümüne uyarlayıp piyasaya sürdük. Son çıkan unreal 5 sürümünde ise Türkçe karakter problemini Hakan Bey ve Ömer bey ile birlikte çözüp aktif olarak kullanan sayılı kişilerdeniz. Radyo bazında ise ekonomiye karşı olarak uygun fiyatlar ile radyo sitelerine destek olduk ve radyo siteleri için yapım aşamasında olduğumuz bir portal oluşturduk.

Reyhan : Harika ama sanki ne kadar da yenilikleri takip etseniz sektör eski revaçta olan halinde değil gibi yavaş yavaş bitiyor gibi ircd sektörü , yoksa bana mı öyle geliyor ?

KralShell : Evet IRCd ülkemiz için epey bir çöküşte bunun sebebi de hala geçmişe takılı yaşamamız. Dikkat ediyorsanız tüm sunucular hala eski sistemi kullanıp bir yerlere gelmeye çalışmakta ama insanlarımız artık yenilik istiyor alışılmışın dışına çıkmak istiyor. Misal firmamıza ait yapılmış olan Ajan sürümünde olan eğlence kısmına şahsi olarak kendim her gün kod eklemekteyim bunu sunucuma gelen kullanıcılar için değişiklik olsun diye yapmaktayım ama gel gelelim bizim yazılımcı ve geliştirici arkadaşlarımız bilindiğin dışına çıkmıyor ve hep aynı sistemler üzerinden devam ediyor.

Reyhan : Her zamanki gibi biraz klasikçiyiz desenize :)) o zaman yenilikleri takip edenler devam eder takip etmeyenler de biter, Nokia örneğinde olduğu gibi..

KralShell : Evet doğru.

Reyhan : Firma hakkında son soruma geleyim insanlar hangi eklentileri tercih ediyor genelde ? (com,net,org vs.)

KralShell : Aslında bu konuda insanlarımız çok bilinçsiz siz hiç domain uzantılarının anlamlarını araştırdınız mı?

Reyhan : com u biliyorum bi tek ''ticari'' demek sanirim.

KralShell : Genelde com ile ilgilenmekteler ama com domainin açılımını bilmemekteler yurt dışında yaşayan insanlar bu konuda bizden öndeler çünkü com domaini company yani kuruluş anlamına gelmekte uzantılara göre düzen kurulmamakta bu konuda halkımızı bilgilendirmek gerek.

Reyhan : him bende yanlış biliyormuşum demek ki, ülkemizde com eklentisi daha çok akılda kalıyor belki de o yüzdendir tercih sebebi.

Peki bildiğim kadarıyla bu alanda tahsil yapmayı düşünüyorsunuz , katkıları olacak mıdır hayatınıza ?

KralShell : Katkısı sadece diploma olacak çünkü ben çekirdekten yani çocukluktan beri bilgisayar yazılım meraklısıyım lise mezunuyum ama herhangi bir ders görmeden buralara gelebildim.

Reyhan : Diploma da önemli bir yerde , başarılar dilerim şimdiden. Evet röportajımızın son sorusu ircrehberi.net hakkında ne düşünüyorsun ve bizlere dost olarak kimleri sayarsin forumdan ?

KralShell : Forumunuzda en beğendiğim nokta taraf tutma ve ayrımcılık olmaması herkesin eşit olması Dost olarak ise en başta @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sinan bey çocukluğumdan beri tanıdığım dost ve abi dediğim bir insan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Barış bey forum açıldığından beri tanıdığım ve insanlığını beğendiğim bir arkadaşımız @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşlarımızı da unutmamak gerek ve son olarak tabi sizin görüşünüzü bilememde bu kadar sohbetten sonra yeni dostum Reyhan hanım :))

Her daim başarılarınızın devamını dilerim.

Reyhan : Teşekkür ederim tabi ki benim görüşümde bu yönde :)) bir dost daha eklendi listeme. Eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

KralShell :
KralShell : Eklemek istediğim Ekip arkadaşlarımızdan Koray Bey(IRCd Teknik Sorumlu) Turgay Bey (Web Yazilim Makale vs) e teşekkürlerimizi sunarım. Birde artık eski SİSTEMLERİ bırakıp yenilikçi olmalıyız. bu arada forumunuz için IRCd hosting kampanyamız devam etmekte ilgilenmek isteyen arkadaşlarımız indirim kuponu üzerinden alım yapabilir.

Forumunuz için başarılarınızın devamını diliyorum ve firmamız olarak olsun kendi şahsım olarak olsun her daim destekçiniz olduğumu bilmenizi isterim.

Reyhan : Çok teşekkürler değerli vaktinizi ayırdınız ben çok keyif aldim röportajdan, bende başarılar diliyorum daima sizlere :))

KralShell : Bende epey bir keyif aldım sizde değerli vaktinizi bizim için ayırdığınız için teşekkürlerimizi sunarız :))
________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 29 Kasım 2021, 15:36   #2
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş. Emeğinize sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizlere de başarılar dilerim.

 
Alt 29 Kasım 2021, 15:36   #3
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ahmet kardeşimle bir dönem çalışmıştık.Rabbim gönlüne göre versin.Başarılarının devamını dilerim.

 
Alt 29 Kasım 2021, 15:45   #4
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılarının devamını diliyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 29 Kasım 2021, 15:49   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim yine cok akici bi röportaj olmus emegine saglik
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinizin devamini dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 29 Kasım 2021, 15:58   #6
Emektar
GuPSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Guzel ve aciklayici akıcı bir sohbet olmus emeklerinize saglik.)

 
Alt 29 Kasım 2021, 16:13   #7
Maybe One Day
SatO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Bir Röpertaj Olmus her iki tarafında azına yuregine saglık

________________

Bakışlarımda Kurnazlık Arama Bulamazsın Kafamdakileri
 
Alt 29 Kasım 2021, 16:44   #8
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok akıcı ve keyifli bir röportaj olmuş emeklerinize sağlık.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim,teşekkür ederim.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 29 Kasım 2021, 17:01   #9
Set
Özel Üye
Set - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kücük adam kocaman adam oldu, güzel bir röportaj olmuş elinize sağlık, inşallah dahada güzel yerlerde görürüm kücük kardeşimi, hayırlı forumlar

 
Alt 29 Kasım 2021, 17:04   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim yine guzel bir roportaj cikmis ortaya emeginden dolayi tesekkur ederim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beyefendiyede basarilarinin devamini dileriz

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:01.