IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

40Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2020, 17:36   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart - Trsohbet.Com Genel Sorumlu Yardımcısı Xenophanes Röportajı -

- Trsohbet.Com Genel Sorumlu Yardımcısı Xenophanes Röportajı -


Merhaba SaygıdeğerIRCRehberi.Net Kullanıcıları ;


- Sizler için Trsohbet.Com Genel sorumlu yardımcısı - Xenophanes - ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik..


SheMerhaba Xenophanes nasılsınız.?

Xenophanes Merhaba iyiyim teşekkür ederim, seni sormalı?

She Teşekkür ederim iyiyim Xenophanes

She Öncelikle ilk olarak röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için. IRCRehberi.Net yönetimi ve kullanıcıları, adına teşekkür ediyorum.

Xenophanes Beni buna layık gören ircrehberi yönetimine ben teşekkür ederim asıl.

She O zaman ilk soru ile başlıyalım..

Xenophanes Başlıyalım &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She Xenophanes kimdir.? IRC/d sizi uzun zamandır tanıyan çoğu kişilerden ziyade. Bu röportaj ile birlikte sizi ilk defa tanıyacak olan kişiler için kendinizi tanıtırmı sınız bizlere.?

Xenophanes öncelikle ismim çağlar. 27 yaşındayım ve ziraat mühendisliği yapıyorum.

She Kısa ve öz oldu ama gerçi uzun zamandır IRC/d oldugunuz için, çoğu kişi tanıyor sizi.

She Pekala Xenophanes nickiniz bir filozof ismidir. Bu nicki alırken uzun yıllardır kullanıcağınız aklınıza gelmişmiy di? Yoksa bir anlıkmı aldınız. Çünkü hem uzun hemde tek kullanan sizsiniz.

Xenophanes Yıllar boyunca kullanacağım aklıma gelseydi ya da şuanki kafa yapısında olsaydım bu nicki seçmezdim.

Xenophanes Benim için bir özelliği olmasından ziyade küçük yaşlarda, seçtiğimiz için göze güzel geliyor oluşundan ötürü seçtim bu nicki. Şu anda bir nick seçecek olsaydım shady / slimshady olurdu sanırım.

She Shady güzel ama bazı nickler uzun olmasına rağmen hem az kullanan oluyor hemde kişi ile özdeşleşiyor.

She Peki bu kadar zamandır IRC/d bulunuyorsunuz sanal ile realde ki Xenophanes aynımıdır.? Ayrıca sizde çoğu kişi gibi ara verip dönmüşsünüzdür. Peki sizi sanaldan ayıramayan faktörler nelerdir.?

Xenophanes Yani az önce de belirttiğim gibi IRC'ye küçük yaşlarda başladık. Derslerdir, başka faktörlerdir, bizi ara vermeye zorlayan şeyler oldu fakat insan bir şekilde geri dönüyor dediğiniz gibi.

Xenophanes Beni her seferinde geri döndüren etmen. Help departmanı oldu diyebilirim, komutlara merakım.

Xenophanes Sanaldaki Xenophanes ile gerçekteki Xenophanes aynıdır diyebilirim, farklı olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. IRC dışında görüştüğüm dostlarım da bunu bilirler.

She Bu gerçi hepimiz için geçerli ne kadar ara verirsek, verelim yine bir şekilde devam ediyoruz.

She Xenophanes bu zamana kadar hangi sunucularda bulunup, hangi departmanlarda görev aldınız.?

Xenophanes IRC'ye 2006 yılında TRSohbet sunucusunda başladım. Global kanal operatörlüğü, help departmanı, global kanalda founderlik, sunucu yönetimi. yani en aşağıdan en yukarıya doğru her departmanda bulundum orada.

Xenophanes Sunucu sahibimiz Strathmore sunucuyu satmaya karar verdi ve biz de ekip olarak ayrıldık. daha sonrasında kendimiz sunucu açalım falan dedik. (fibersohbet, sohbetevi gibi sunucular)

Xenophanes Açıkçası bu projeler devamlılığı olmayan projeler oldu ve sonrasında Zurna.Net, Soyle.Net gibi sunucularda kısa süre görev aldım.

Xenophanes Tam IRC'yi bıraktım dediğim bir zamanda. İdealsohbet.com'a sadece bir yardım için girip, bir kaç sene orada kaldık. İdalsohbet'te sunucu güvenliği ve sunucu üst yönetimine bakıyordum. Daha sonrasında Cagatay ve Master tarafından satın alınınca. Tasımızı, tarağımızı toplayıp tekrardan yuvamıza, TRSohbet'e dönüş yapmış olduk.

She Evet İdealsohbet.Com benim de ilk ve son göz ağrım ve röportaj için de yine aynı sunucuda yapmamız da güzel tesadüf oldu.

Xenophanes Ne hoş &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She Ama şu bir gerçek Trsohbet.Com denilince, akla gelen isimler arasındasınız &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Xenophanes Teşekkür ederim She

She Trsohbet.Com gibi köklü bir sunucunun genel sorumlu yardımcısı görevini üstleniyorsunuz. Peki yönetim anlayışınızın temeli, neye dayanıyor.?

Xenophanes Belirli bir kitleyi yönetmenin yalnızca katı kurallara dayalı, baskıcı bir anlayışla başarılı olmayacağına inananlardanım ben.

Xenophanes Tabi ki kurallar ve hiyerarşi olmazsa yönetim de sağlıklı olmayacaktır, bundan bahsetmiyorum tabi.
Ama belirli bir kitleyi yönetmekle mükellefseniz eğer kendinizi o insanların yerine koyabiliyor, olmanız gerekir. empati çok önemlidir bence yönetimde. O zaman iyi bir yönetici olursunuz diye düşünüyorum.

She Kesinlikle katılıyorum bir karar alırken ani değilde her zaman empati kurarak yaklaşılmalı. Hepimiz hata yapabiliriz lakin önemli olan o hatanın tekrarı olmamasıdır.

She Xenophanes sizde biliyorsunuz ki çoğu sunucular, kullanıcılara yönelik değişik farklı projeler üretiyor. Örnek ; En yüksek dinleyicisi olan dj ye 1 aylık Oper gibi. Yönetim olarak buna benzer, hem yetkilileri hemde kullanıcıları memnun edici ve ilği çekici projeleriniz varmı.?

Xenophanes Bu tarzdaki performansa dayalı ödüller, departmanların daha sağlıklı çalışmasına elbette katkıda bulunurlar. Sunucumuzda da hala help departmanında en iyi performansa, sahip olan yardım yetkilileri hala sunucu yönetimine yükselebilmekteler.

Xenophanes Bunun dışında developer departmanında yine iyi performansı olan yetkililerimiz, sunucu yönetimine yükselebilmektedirler.
Bu ve bunun gibi bir çok perfromans-ödül ilişkisini görmeye devam edeceğinize emin olabilirsiniz.

She Gayet iyi çünkü bu tarz, yükselme yada performansa dayalı ödüller her zaman kişileri daha da motive etmektedir. Bununda Trsohbet.Com olarak dönüşümü güzel olur size.

She Sizce eski tanınmış, bilinen ve kendini ispatlamış kişilerden mi kadrolar kurulmalı, yoksa yeni yüzlere mi fırsat verilmelidir.? Trsohbet.Com olarak, hangisine agırlık veriyorsunuz.?

Xenophanes Tabi ki tecrübeli isimlerden faydalanmak çok önemlidir fakat, yeni veya eski olması farketmeksizin yöneticilerin sunucuya ne katabildiğidir, önemli olan bence yoksa eskilerin bilğisi tecrübesi de değerlidir.

She Peki o kadar depertman var neden mIRC scriptin Xenophanes sizi ona iten ve o aradaki döngü sizde nasıl oluştu.?

Xenophanes mIRC Scripting gerçekten eğlenceli bir olay. help departmanından da yetişmişseniz eğer illa ki ilginizi çekiyor sizin.

Xenophanes Çünkü IRC komutlarının yanında client, komutlarıyla da uğraşıyorsunuz falan derken insanda bir merak uyandırıyor.

Xenophanes Sonra didikledikçe daha da derine inmek istiyorsunuz, tabi ben kendimi coder olarak falan görmüyorum ama başına oturduğumda onlarca saat kalkamadığımı bilirim, çok iyi bir beyin jimnastiği &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Xenophanes En güzeli de o kadar emekten sonra yazdığınız kodlarla bir şeyler oluşturabilmek, onun çalıştığını görmek gerçekten çok zevkli.

She Bir merak sonucu ortaya çıkan, eğlenceli ve bir o kadar da emek verilen iş tabi ki son halini görüpte güzel şeyler duymak onur vericidir &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She Pekala bu zamana kadar yaptığınız projeler kapsamında, mIRC Script olsun kodlama lar, bot vs neler yaptınız ve halen hazırda yaptıgınız bir şeyler var mı.?

Xenophanes İdealsohbet.Com sunucusunda FnX isminde bir sunucu koruma botu geliştirmiştim. Bayağı kapsamlı ve işlev olarak gayet iyi bir koruma botuydu. Daha sonrasında onu Trsohbet.Com entegre edip her an güncelleyerek devam ediyordum.

Xenophanes Bununla uğraşırken CoCoRiCo, Feragat gibi abilerimden aldığım, tavsiyeler ve destekler gerçekten çok önemliydi. Feragat'a bir parantez açmak istiyorum. onun yeri o kadar ayrıdır ki botun ismini de Feragat & Xenophanes rumuzlarının kısaltılmışı olan FnX olarak belirledim.

Xenophanes Daha sonrasında az önce de belirttiğim gibi iş yoğunluğundan dolayı buna vakit ayıramadım, uzun zamandır da ayıramıyorum. Eğer devam edebilecek ortamı, vakti kendimde bulursam FnX botunu bir sunucu koruma botundan ziyade, genel bir sunucu botu haline getirmeyi çok istiyorum.

She Feragat idealsohbet zamanında sunucu içinde baya emeği olan kişiler arasındaydı. Sizinde ona karşı olan vefa borcunu bu şekilde botun ismini yapmanız çok anlamlı olmuş.

Xenophanes Teşekkür ederim She

She Xenophanes başarılı bulduğunuz en iyi mIRC Scripting coder veya coder'lar kimlerdir.?

Xenophanes Çok, çok iyi isimler var cidden. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @CoCoRiCo, @IRbaStarD, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi isimleri örnek olarak gösterebiliriz. hepsi birbirinden değerli isimler.

She Kesinlikle hepsi emek veren ve değerli kişilerdir.

She Xenophanes peki burdan mİRc Scripting merakı olup ve yeni başlıcak olanlara ne demek istersiniz.?

Xenophanes Az da olsa ingilizceleri varsa eğer yerli kaynaklarımızın dışında, yabancı kaynakları da incelemelerini öneriyorum.

She Bu önerinizi dikkate alırlar diye düşünüyorum.

She Peki son olarak İRCRehberi.Net hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim. Burdan İRCRehberi.Netkullanıcılarına ne söylemek istersiniz.?

Xenophanes @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için en iyisini diliyorum cidden. Burayı ilk açtıklarında iyi olmalarını, iyi noktalara gelmelerini çok istedim evet ama dürüst olmak gerekirse bu kadar başarılı olabileceklerine ben inanmıyordum. Burayı bu hale getirdiler, bu güzel başarılarından ötürü tüm yönetiminizi, emeği geçen insanları ve sizi tebrik ediyorum ve daha da iyilerini diliyorum.

She Değerli zamanınızı ayırıp röportaj yaptıgınız için hem kendi adıma, hem IRCRehberi.Net adına teşekkür ederim Xenophanes.

Xenophanes Ben teşekkür ederim, herkese saygılar, sevgiler sunarım..


________________

~ E & B ~

Konu She tarafından (06 Aralık 2020 Saat 22:35 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 06 Aralık 2020, 17:44   #2
Standart

Emeklerinize sağlık güzel bir röportaj olmuş

________________

Yarıda sönen sigaram gibi hep, yaşamak öldürür...
 
Alt 06 Aralık 2020, 17:45   #3
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!DostYeri.Org
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize Saglık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cok Guzel Olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Basarılar Dilerim.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 06 Aralık 2020, 17:48   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 06 Aralık 2020, 17:57   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım ;gul
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizi tanımak güzel oldu. Bu genç yaşınızda güzel işler başarmışsınız tebrik ediyorum. Başarılar dilerim irc hayatınızda ;ççk

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 06 Aralık 2020, 20:26   #6
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baby :) karfesim bnm)

________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 06 Aralık 2020, 20:58   #7
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim kardeşim . Güzel görüşlerin için de teşekkür ederim . Daha iyi yerlere geleceğiz inşallah

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 06 Aralık 2020, 20:58   #8
Xr
Özel Üye
Xr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel röportaj olmuş, her iki tarafında emeğine sağlık.

________________

Maybe in another life.
 
Alt 06 Aralık 2020, 21:03   #9
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Kemal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeklerinize sağlık güzel bir röportaj olmuş
Alıntı:
Ankara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeginize Saglık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cok Guzel Olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Basarılar Dilerim.
Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emeginize saglik
Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım ;gul
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizi tanımak güzel oldu. Bu genç yaşınızda güzel işler başarmışsınız tebrik ediyorum. Başarılar dilerim irc hayatınızda ;ççk
Alıntı:
KivanC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baby :) karfesim bnm)
Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim kardeşim . Güzel görüşlerin için de teşekkür ederim . Daha iyi yerlere geleceğiz inşallah
Alıntı:
Xr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel röportaj olmuş, her iki tarafında emeğine sağlık.
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

________________

~ E & B ~
 
Alt 07 Aralık 2020, 09:59   #10
Helper
Nevra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

'Extraban konusunun diğer bir adı Chmodeb'dir.' anlayışından beni uzaklaştıran bir hocadır. Başarılarının devamını dilerim..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım.

________________

*****

"Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış.
Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş.
Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış."

*****
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:04.