IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

104Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2021, 19:31   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hazinem.Net Genel Sorumlusu Mylife ile Röportajimiz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Genel Sorumlusu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Röportajimiz


Sim, 15:29
Merhaba Mylife nasilsin?

Mylife, 15:30
Merhaba, iyiyim çok şükür sen nasılsın?

Sim, 15:30
iyiyim bende tesekkürler.
öncelikle Röportaj teklifimizi kabul ettigin icin IRCrehberi.net adina tesekkür ederim.
ilk olarak seni tanimayanlar icin biraz kendinden bahseder misin bize?

Mylife, 15:32
Rica ederim. IRcrehberi ve ekibine başta omen olmak üzere teklifiniz için ben teşekkür ederim. Kendimden bahsedeyim tabiki, ismim ali antalya da yaşıyorum 30 yaşındayım.

Sim, 15:32
memnun olduk Mylife.:)
IRCd ile tanisman nasil oldu? Kac senedir bu ortamdasin?

Mylife, 15:34
IRCd ile tanışmam çok uzun yıllar önce idi kaba taslak hatırladığım kadarıyla, 2002-2003 seneleri olması gerekiyor arkadaş ortamımın o dönemler alanya kanalın da takılması ile bulunduğum internet cafe aracılığı ile tanışma fırsatı yakaladım o dönemden bu döneme kadar da belirli periyot aralıklarla varlığımı sürdürüyorum.

Sim, 15:35
neredeyse 20 sene olmus masallah. cok uzun bi süre.
peki neden Mylife? özel bi anlami var mi bu Nickin senin icin?

Mylife, 15:38
Evet çok küçük yaşlar da yan yana masalar da oturup yine de ircd için de kanal da sohbet eden nesillerdik biz :)
Mylife ın ortaya çıkması ilk girdiğim de saçma sapan bir nick kullanıyordum şuan hatırlamıyorum gelişi güzel birşeydi. 2004 yılın da o dönem bulunduğum zurna.net sunucusunun help kadrosuna dahil olduğum için daha düzgün bir nick tercih etmek istedim ve o zamanlar ircd ayrı bir dünya gibiydi yani hiç bir platform yoktu veya çok azdı şimdi ki gibi yaygın platformlar yoktu benim dünyam, dünyam, benim hayatım, hayatım vb anlamlara gelen Mylife nickini tercih ettim.

Sim, 15:40
Evet ya bende hatirlarim 2 arkadasim yanyana oturur bi site de sohbet ederlerdi ama nasil eglenirlerdi anlam veremezdim hic.
önceden daha güzeldi sanirim bu ortamlar.
simdi az önce de ögrendigimiz üzere cok uzun süredir sanal ortamdasin Mylife.
seni bu sanal ortama baglayan nedir? birakmayi düsündün mü? ya da neden birakmadin?

Mylife, 15:42
Evet sosyal platformların yaygınlaşması ile o eski çok daha eğlenceli zamanlarını özlüyoruz her zaman.
Beni bu ortama bağlayan aslında çok keskin bir sebep yok. Biraz alışkanlık biraz samimi arkadaşlıkların oluşması ve paylaşımlar diyebilirim.

Mylife, 15:43
Bırakmayı düşündüm evet ama ben ircd bırakılmaz ara verilir mantığını savunan birisiyim :)

Sim, 15:45
anladim.
evet bunu cogu kisi savunuyo sanirim. bi kac kisiden daha duymustum „ara verirsin ama birakamazsin“ cümlesini:)
senin de az önce bahsettigin konuya deginmek istiyorum.
suan IRC’in popülerligini devralan sosyal medya varken neden hala IRC’e ilgi duyuyosun?

Mylife, 15:48
Evet çünkü bu durum benim açımdan hep böyle olmuştur ne zaman bırakma kararı alsam, yeni bir görevle beni IRCd sunucularına geri girmek zorun da bıraktılar.
Çok fazla yaygın sosyal medya platformları var evet ama IRCd doğru kullanılıp iyi yönetildiğin de bence hiç biri bunun yerini tutamaz. Eskiden insanların alternatifleri yoktu IRCd sunucularına giriyorlardı şimdi secenek çok fazla ve bunca zamandır IRCd politikası bence doğru yönetilmedi buna sebep olan sunucu yöneticileri veya sahipleri olarak belirtebilirim.

Sim, 15:51
haklisin önceden dedigin gibi IRCd sunuculari haric öyle vakit gecirecek sosyal medya platformalari yoktu insanlar can sıkintisindan „mecburen“ sunuculara girip vakit geciriyolardi.
su zamanda herkes kolayca sunucu aciyo gördügümüz gibi.
Sana göre simdi ki zamanda kücük Sunucularda takilmak mi daha cazip yoksa büyük sunucularda kalabalik bi ortamda bulunmak mi?

Mylife, 15:54
Tabiki bende katılıyorum bu görüşe, sunucu açıp kapatma cümlesi ben ilk başladığımdan şu zamana kadar her daim vardı olucaktır da açmak mesele değil istikrarlı bir şekil de bunu sürdürebilmek önemli.
Ben şunu söyliyebilirim, benim için de bulunduğum sunucu da benim için oranın kullanıcı sayısı önemli değil orada bulunan özellikle söz sahibi olan kişilerin karakterleri ilgilendirir ve bunu gözlemlerim. Küçük sunucuların, büyük sunuculara göre daha samimi olduğunu düşünüyorum ama bunu da belirtmek isterim.

Sim, 15:57
Evet ya büyük sunucularda o ortama ayak uydurmak; kafa dengi insanlarla tanismak; o ortama alismak bile cok uzun sürüyo bence.
insanin ömrü gidiyo gibi bi his ;d
kücük sunucularda ortam daha samimi, sicak. Aile ortami hissi veriyo.

o zaman gelelim simdi senin IRCd gecmisine:)
simdiye kadar hangi Sunucularda bulundun ve hangi departmanlarda Görev aldin?

Mylife, 16:00
Aynen öyle kalabalık ortamlar biraz zorlayıcı olabiliyor :)
IRCd gecmişim çok uzun zamandır bu ortamın için de olduğum için bana verilen görevi her zaman en iyi şekilde yapmak istedim belki bu yüzdendir TR nin en büyük sunucuların da çeşitli görevler yaptım görev almadığım bir sunucu kalmamıştır diye düşünüyorum. Bunlar helpfounderlik, departman liderliği ve genel sorumluluk olarak şuan devam ediyor.

Sim, 16:02
evet mesela Suan bildigimiz üzere Hazinem.net‘te Genel Sorumlusun. Görevinden bahseder misin bize biraz?

Mylife, 16:04
Tabiki bahsederim. Hazinem.net e gelme serüveni o dönem boşta duruyordum aktif takıldığım bir yer yoktu ve daha önce kısa bir calışma imkanımız olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile görüşmemizden sonra helpfounder olarak giriş yaptım ama daha sonra genel sorumlu olarak şuan orada varlığımı sürdürüyorum. Bana olan güveninden dolayı buradan sizin aracılığınız ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ede teşekkür etmek isterim.

Sim, 16:06
cok basarili buldugum sunuculardan bitanesidir Hazinem.Net.
Basarilariniz daim olur umarim.
yönetiminize ekip arkadasi secerken nelere dikkat ediyosunuz Mylife?

Mylife, 16:08
Çok teşekkür ederim. Şuan için her geçen gün giriş raporlarına bakıyorum gece 12 den önce ve iyi bir ivme kazandığımızı söyliyebilirim.
Yönetimim de ekip arkadaşı secerken, kimin ilgili olduğu veya başarılı olduğu kısım neresi ise ona göre secimler yapıyoruz, bu tabiki sadece ilk aşama olarak oluyor daha sonra kişinin karakteri ön plana cıkıyor özellikle ben uyumsuz problemli olan kişileri yönetim de tutmuyorum bu bizim için önemli.

Sim, 16:10
Özenle seciyosunuz anladigim kadariyla.
olmasi gereken de bu bence.
her ortam da ilk basta uyumlu sonra sorun cikaran arkadaslar olabiliyo ve senin de dedigin gibi önemli olan o uyumsuzlugu ortadan kaldirmak.

Sunucu güvenligi konusu cok kritik bir durum iceriyor bence siz bunu nasıl sagliyosunuz?

Mylife, 16:14
Evet yönetici kimliği biraz önemli bir konu gelişmekte olan sunucular için bir yöneticinin işgüzarlığı veya egoistce davranışlarının bedelini herkes ödiyebiliyor bunun olmasını istemiyoruz.
Sunucu güvenliği çok kritik ve o yerin temelidir benim düşüncem ve biz bunu en iyi şekilde yapıyoruz. Sunucu güvenliğini TR de çok başarılı bir coder olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağlıyor ve kendisi bu konu da
gerçekten çok başarılıdır.

Sim, 16:16
sahsen tanimam ama Nickini cok duydum gercekten cok basarili bi arkadas.
basarilarinin devamini dileyelim burdan da.:)

Hazinem.Net olarak hedefleriniz neler? projeleriniz var mi?

Mylife, 16:20
Biz sunucu politikası olarak öyle çok userimiz olsun kanallarımızı kiraya verelim ücretli oper/admin satalım para kazanalım düşüncesin de değiliz. Sunucu sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de bu düşünce de değil. 10-15 senelik arkadaşların bir arada olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Hedefimiz ailemize uyum sağlayacak, sohbet ve muhabbetten keyif alan insanların bizleri tercih etmesidir bunun olması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çeşitli projelerimiz var her ay düzenli olarak düzenlediğim sunucu yönetim toplantılarımız da bunları konuşup istişare yapıyoruz. Bunların için de anlık olarak hayata gecirdiklerimiz de var ama bura da bu konuyu anlatmak istemem yapıldığı zaman görülmesi daha uygun olacağını düşünüyorum :)

Sim, 16:21
anladim
heycanla bekliyoruz o halde bizde:)
Mylife IRC’de deneyimli biri olarak, yeni acilan IRC sunuculari hakkinda ki düsüncelerini ve önerilerini paylasir misin bizimle?

Mylife, 16:24
Bizi izlemeye devam edin :)
Yeni açılan her sunucuyu forum da takip ediyorum tabiki hepsini her dakika değil denk geldikce ve genel de başarılı olmalarını temenli ederim. Çok sunucu olması bizim için bir sorun değil. Kaliteli, istikrarlı ve kendilerin de gerekli bilgi/birikim var ise bunu yapsınlar yoksa buna kalkışmasınlar. Yöneticiliğin y sinden anlamayan bir kişi sunucu sahibi olma uğruna bu işe kalkışıyor gidip bir domain alıp bir shell firması ile anlaşıp sunucu açmak çok basit ama bu şartları sağlamıyorsanız istikrarlı olamayacaksınız.

Sim, 16:27
kesinlikle. Actim oldu bittiye getirilmemeli. önünü arkasini iyice düsünmeli hesaplamali.
cok haklisin.

peki bir seyi merak ediyorum.
köklü bir İRC sunucusu olan GevezeOrg’da üst yönetim kadrosundaydin. o zamanlardan biliyorum seni ben sahsen.
oradan ayrilis sebebin neydi ?

Mylife, 16:30
GevezeORG benim için bir çok görevi temsil eder, helpmanager olarak başladığım bir sunucudur orası ve help bünyesin de yaptığım değişimler ve o dönemin kadrosunu hala hatırlayanlar vardır diye düşünüyorum. Daha sonra orada RootAdmin ve üst yönetim üyesi olarak görev aldım son olarak zaten daha sonra bir daha giriş yapmadım oraya tabiki kısa bir kaç giriş cıkışları saymazsak. Yönetimden ayrılma sebebim de tamamen kişisel bir durumdur yani sunucu sahipleri veya orada olan calışma arkadaşlarımdan dolayı değildir.

Sim, 16:31
senin de söyledigin gibi bir cok sunucuda Help departmanin da görev aldin.
Help departmaninin önemi ne sence bi Sunucu icin?

Mylife, 16:34
Benim IRCd ortamların da bu kadar uzun süre kalmamın sebebidir help. Bu yüzden büyük önem taşır ve benim gibi düşünen bir çok arkadaşlarım hala bu ortamlar da varlığını sürdüyor tabi bir coğu bıraktılar. Bu tabiki eski dönemler için gecerli olan birşeydir şuan için bir çok sunucu da artık pasif durumdadır. Bu beni üzüyor ama bu bir gerçek bunu inkar etmek doğru olmaz.

Sim, 16:37
benim pek Help bilgim yok ama
„help demek sunucunun bel kemigi“ demek derler. :) sanirim bu gercekten böyle.
ama sanirim eskisi kadar „deger“ görmüyo.
özellikle basarili buldugun help departmani var mi su siralar?

Mylife, 16:40
:))) evet eskiler bilir bu sözü ve her daim kullanılır. Bu sözün aslında neden böyle olduğunu biliyor musun. Çünkü help için de bir ciddiyet ast, üst ilişkisi vardır.Bu zoraki olan değil sevgiden ötürü oluşur, birbirlerine saygı gösterirler ve zaman harcarlar. Haliyle bir duruş kazandırır bu kişiye tamamen bundan dolayıdır. Bu kişilerin yönetim de görev aldıkların da diğerlerinden ayıran bir özellikleri oluşur.
Özellikle başarılı bulduğum help departmanı, Trsohbet help departmanı diyebilirim şahsını tanımam orada xline ve developer departman liderliği yaptım gözlemleme imkanım da oldu hala helper yetiştirmeleri devam ediyor ve en önemlisi istikrarlı gidiyorlar.

Sim, 16:43
katiliyorum TRSohbet help departmani cok basarili ve cok istikrarli ilerliyolar.

Help'te olmazsa olmaz denilen kurallar var mi sence? mesela yönetim ve isleyis tarzi nasil olmali?
ve iyi bi Helper olmak icin gerekli olan nedir?
neye göre secilir?

Mylife, 16:47
Help de olmazsa olmaz olan şey ciddiyettir. Help bünyesin de olan her birey IRCd kültürü ile yetişir, yetiştirilmek zorundadır o yüzden helpeğitmeninden tut helpsop, helpmaster, helpmanager lar gerçekten iyi birikimli kişiler olmalı yani bir tanıdık aracılığı ile o yetkide olmamalı, çünkü help departmanı için de görevlendirme hatır için değil, liyakat bazlı olmalıdır.
En iyi helper diye birşey yoktur bence şuan için bana sorsanız en iyi helper kim diye helpfounderleri de buna dahil edelim birinin - olduğu yerde birisi + dır, birinin + olduğu yerde biri - dir mükemmel helper yoktur :)

Sim, 16:51
Help’te tanidigim ne kadar insan varsa gercekten seve seve yapiyolar. Helpe gönül vermisler sanki.
bu da dedigin gibi hatir gönül isi ile yürümedigi icindir sanirim.
Herkese esit yaklasiliyor. Basarilara; bilgilere göre yükseltiliyo yetkileri insanlarin.

peki Sales departmani geldiginden beri Help departmani daha pasif kaliyo diye düsünenler var.
Sales departmank hakkinda da düsüncelerini alabilir miyiz?


Mylife, 16:55
Benim için de mesela bu böyle olmuştur. Yani verimli veya keyifli bir sohbet yoksa başkalarının yazılarını okumaktansa IRCd/services komutları veya mircscripting kodlamaları ile uğraşmak daha cazip gelmiştir.
Sales konusu çok ayrı bir konu gerçekten, sohbetnet sales liderliği yaptığım bir dönem vardı benim de bizzat o departmanı yönetmiş biriyim. Ücretli bir şekilde kanal veya oper/admin alımlarına ben karşı değilim sadece çok para verenin haksız olsa bile görmezden gelinmesini yalnış ve hatalı buluyorum. Benim bulunduğum ortam da bunun olmasına hiç bir zaman izin vermedim eğer oluyorsa o ortam da ben yokum demektir. Bunun dengesini tutamayan sunucu yönetimleri var tabiki bu zaten onlara zarar vermiştir.

Sim, 16:58
parayi veren düdügü calar derler ya o misal ilerliyo bazi sunucular.
„para verdi birakin ne yapiyosa yapsin“ kafasi yani.
dogru bulmuyorum asla.

Paylastigin Künye’de mIRCScripting ile ilgilendigini okumustuk. yukarda da bahsetmissin.
IRCd/Services komutlari ve mIRCScripting kodlamayi ögrendigin veya sana öncülük eden birileri oldu mu?

Mylife, 17:04
Kesinlikle haklısın bu zaten o sunucu ya - puan olarak geri dönüyor.
IRCd/services komutları ile tanışmam ilk önce nick şifrelemek için help kanalına girmemle başladı tabi o dönemler helper olmak çok büyük birşeydi baya havalılardı :)) sonra kanal komutudur şudur budur derken araştırmaya başladım ufak tefek yardım aldığım bilmediğimi öğrendiğim kişiler olmuştur bunların birtanesi, Mohikan ( osman ) diğeri ise o dönem zurnanet in helpsopu olan silver ( osman ) ikisinin adı osman olması tamamen tesadüftür bu arada aynı kişiler değillerdir o dönem yaşayanlar bilirler. Mircscripting konusu da IRCd/services konusunda bir patlama yaşadığım için ileri seviyesi olan mircscripting kodlamaya merak saldım bu konu da forumlar da verdiğim eğitimler var bende aynı şekilde forum üzerinde var olan identifier ve event dökümanlarını okuyarak öğrendim. Sadece öğrenme aşamasın da feragat dan ufak tefek yardım isteklerim olmuştur oda sağ olsun kırmamıştı beni.

Sim, 17:08
cok dolu dolu kabarik bi IRC dosyan var Mylife masallah;d her alanda her departmanda görev almissin.
Basarilarin daim olsun.

yavas yavas Röportajin sonuna dogru yaklasiyoruz.
Bi kac IRC ile alakasiz sorum olacak.
Klasik sorum.
Olmazsa olmaz dedigin ne var hayatinda?

Mylife, 17:10
Evet benim aslında bilgim tamamen o an bulunduğum sunucunun ihtiyacından ileri geliyor yani şurada bir eksiklik var hemen öğrenip orayı en iyi haline getirmeyi amaçlamışımdır belki de bu yüzdendir. Görev almaktan kaçmadım hiç bir zaman.
Olmazsa olmaz dediğim şey bilmiyorum bende bu bir takıntı sanırım dürüstlük konusu karşımdan hep bunu bekliyorum ve yalan beni insanlardan soğutuyor.

Sim, 17:10
yalan kimi sogutmaz ki:))

kendini 3 kelime ile anlat desem ne dersin?

Mylife, 17:12
Bir kaç saniye düşündüm şuan, dürüst - meraklı - uyumlu

Mylife, 17:12
Bu şekilde ifade edebilirim sanırım

Sim, 17:13
Mylife senin eklemek istedigin, söylemek istedigin bir seyler var mi?

Mylife, 17:14
Eklemek istediğim birşey yok sorular gayet güzeldi umarım tatmin edici şekilde cevaplıyabilmişimdir.

Sim, 17:15
tabi ki. vaktini ayirip her soruya titizlikle dolu dolu cevap verdigin icin tesekkür ederim.
gayet keyifli bi Röportaj oldu benim icin.
Son olarak IRCrehberi.net hakkinda düsüncelerini alabilir miyim Mylife?

Mylife, 17:16
Çok teşekkür ederim kendimi anlatma imkanını bana verdiğiniz için. IRCrehberi benim gözüm de kısa sürede çok iyi yol ilerlemiş ve gözde bir irc forumudur. Başarılarınız her zaman daim olur umarım.

Sim, 17:17
güzel düsünceleirn icin tesekkür ederim IRCrehberi.net adina Mylife.
senin de basarilarin daim olur umarim.

Mylife, 17:18
Çok teşekkürler, iyi akşamlar ve iyi forumlar dilerim.

Sim, 17:18
iyi aksamlar ve keyifli forumlar.
________________

Hope. . . ✨

Konu Sim tarafından (30 Ocak 2021 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 30 Ocak 2021, 19:36   #2
Standart

. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] caaaaaanım röportaj çok şirin olmuuuş. Emeklerinin karşılığını alırsın umarım her şeyin en güzelini hak ediyorsun.
Size gelince . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bebeğim emeklerine sağlık, verimli olmuş.

________________

"such a beautiful place...to be with friends. Dobby is happy to be with his friend...Harry Potter"
 
Alt 30 Ocak 2021, 19:38   #3
Xr
Özel Üye
Xr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] help departmanlarında ki başarılarını da az çok biliyorum. Yolun açık olsun.

________________

Maybe in another life.
 
Alt 30 Ocak 2021, 19:40   #4
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gayet güzel ve akıcı bir röportaj olmuş emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve samimi cevaplarında dolayı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkürler başarılar usta.

 
Alt 30 Ocak 2021, 19:40   #5
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar dilerim, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tekrardan sizleri görmek güzel.
Şahanesin her zamanki gibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ciğim, ellerine emeğine sağlık.

 
Alt 30 Ocak 2021, 19:40   #6
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeginize sağlık @ @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim ile güzel Röportaj emeği gecen herkese ellerinize sağlık

________________

<b><font color=red>[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. <a href=Üye Olmak için TIKLAYIN...]" border="0" />
 
Alt 30 Ocak 2021, 19:42   #7
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emeğine sağlık güzel bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatınız da başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 30 Ocak 2021, 19:42   #8
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarın daim olsun dostum..Emeğinize sağlık güzel röportaj..

 
Alt 30 Ocak 2021, 19:44   #9
Standart

Güzel röportaj olmuş. Emeğinize sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar biraderim. Durmak yok taktik maktik yok bam bam bam :P @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] röportaj için teşekkür ederim

________________

Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 
Alt 30 Ocak 2021, 19:48   #10
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel olmuş sim mm emeğine sağlık Mylife bey sizinde oyle


Konu Elyanura tarafından (30 Ocak 2021 Saat 19:59 ) değiştirilmiştir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:23.