IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

111Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2022, 14:26   #1
Standart IRC Müdavimlerinden Fearless İle Röportajımız

Merhaba IRCRehberi.Net kullanıcıları, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Umarım ki sizlerde keyifle okursunuz.


IRC Müdavimlerinden Fearless İle Röportajımız


× × ×


ZeyNa : Merhaba Fearless, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Nasılsın?


Fearless : Merhaba, ben teşekkür ederim. İyiyim, sen nasılsın?


ZeyNa : Bende iyiyim çok şükür. Seni biraz tanıyabilir miyiz Fearless. Bize kendinden bahseder misin?


Fearless : İsmim Deniz, 32 yaşında İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum Lojistik üzerine çalışmaktayım. Aslen Ardahan’lıyım doğma büyüme İstanbul’dayım. Deniz, aslın da zaman oldukça buralara zaman ayıran birisi. İnsanlarla genel olarak bugüne kadar kötü diyaloglarım olmadı hiç kavga etmek veya birine küfür etmek vs gibi. Çünkü birine küfür etmek kadar aciz bir şey yok diye düşünüyorum. İnsani ilişkilerim iyidir diyebilirim. Boş zamanlarım da ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçiririm buraya ise zaman olursa iki dost, arkadaşı görmek için hala giriyoruz işte.


ZeyNa : Seni tanıdığımıza çok memnun olduk Fearless. Seni uzun zamandır tanıyorum, gerçekten çok sevilen birisin ve seni her zaman buralarda görmek isterim. Klasik sorumla devam edeyim, IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Kaç senedir sanal ortamlardasın? Cazip gelen neydi?


Fearless : IRC/d ile tanışmam çok eski yıllar oldu, sanırım 2004 yılı falandı sanırım tanışmam veya daha eski olabilir tam hatırlayamadım şuan. O dönemler orta okula giderdim haliyle her çocuk gibi okuldan sonra internet cafelere giderdik orada masaüstü’nde bulunan mircleri merak edip girmiştim öyle ve Bitanem.Net’de güzel dostluklar edindim hala görüşürüm bazılarıyla oranın bende yeri ayrıydı daima. Askere giderken bi ara vermiştim sanırım 1,5 yıl onun dışında hiç ara vermedim. Cazip gelen aslında o dönemler yeni arkadaşlıklar vs ediniyorsun o dönemi arkadaşlıkları vs daha iyiydi diye düşünüyorum. İnsanların insanlara karşı daha çok güveni vardı şimdi o yok maalesef.


ZeyNa : IRC/d farklı bi dünya, farklı bi büyüsü var sanırım. Bi kere bulaşan bi daha bırakamıyor, sende de öyle olmuş. Kurulan arkadaşlıklar da gerçekten bağlıyor insanı bu dünyaya. Fearless bir çok sunucuda nickin var, daha çok büyük sunucularda mısın?


Fearless : Ben genel olarak IRC'de daha çok aktifim, evet büyük sunuculara da giriyorum orada bulunan dost ve arkadaşlarımla yeri gelince eskileri yaad ediyoruz goy goy yapıp dağılırız.


ZeyNa : Forumda da IRC'de olduğun kadar aktif görmeyi isterim seni. Seveceğine çok eminim, peki bulunduğun sunucularda hangi departmanlarda görevler aldın? Şu an görevli olduğun bir sunucu var mı?


Fearless : Helper, Chanserv, Nickserv gibi departmanlar da bulundum ve farklı departmanlar da. Şuan görevli olarak SiLencer (Sercan) ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Faruk) kardeşimin daveti üzerine yanındayım.


ZeyNa : SiLencer ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a selamlarımızı yollayalım burdan. Maşallah her departmanda bulunmuş, emek vermişsin ne güzel. Kendi sunucunu açmayı hiç düşündün mü peki ?


Fearless : Hayır düşünmedim hiç, çünkü sunucu açmakla iş bitmiyor hadi açtın diyelim emek vermek gerekiyor, büyümek içinde çok büyük paralara ihtiyaç var öyle kolay değil o işler :)


ZeyNa : Günümüzde her gün yeni bi sunucu görüyoruz. Çok basit gibi görünüyor ama arka planda büyük emek vermek, bu alemde tutunmak lazım. Dediğin gibi kolay değil, başarabilene helal olsun. Fearless uzun zamandır IRC/d ortamlarında takılan birisin, sence IRC'de ne gibi değişimler var eski ile şu anın farkı ne?


Fearless : Eskiden insanlar buraya arkadaşlık edinmek için girerdi hala öyle ama artık cazip gelmiyor çünkü sosyal medya çıktığından beri insanların katılım sayısı düştü bu da yeni arkadaş edinme programları / siteleri yüzünden diye düşünüyorum.


ZeyNa : Sosyal medya bu kadar yaygınlaştığından beri bi çok şey heyecanını yitirdi zaten. Yani ben öyle düşünüyorum. IRC/d artık cazip gelmiyor diyorsun sanalı bırakmayı hiç düşündün mü? Bi gün bırakırsan sebebi ne olur?


Fearless : Evet, dönem dönem bıraktığım oldu elbette sıkılıp da çünkü hep aynı kısır döngü farklı bir şey yok. Bırakırsam sebebi artık evli olmuş olmam olur sanırım. :)


ZeyNa : Hakkında hayırlısı olsun diyelim, güzel haberlerini almayı isterim şahsen. Peki forumlar hakkında ne düşünüyorsun? Sence sunuculara katkısı var mı?


Fearless : Forumlar genel olarak insanların birleşip de o ortamda fikir alışverişi yapması ve bilgi edinmesi adına güzel ortam. Sunuculara kesinlikle faydası var, örneğin bir sunucuda yeni bir şey oluyor ordan duyuruluyor veya yeni sunucu açılıyor ilk önce forumlara konu açılır bunun gibi birçok faydası var forumların sunuculara.


ZeyNa : Söylediğin açıdan birçok faydası var katılıyorum. Artı olarak şunu söyleyebilirim ki, sunuculara forumdan giden userlarda çok fazla. Tabi bu sunucunun popülaritesine göre değişiklik gösterebilir. Fearless, son olarak senden IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim. Senin eksik gördüğün yanları var mı?


Fearless : Yönetim olarak ne olursa olsun insanlara karşı adaletli olmalı forumlar, siz ayrım yapıyorsunuz diye bir şey ima etmiyorum asla yanlış anlaşılmasın. Eksik olarak gördüğüm herhangi bir şey yok. Forum sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşlerime başarılar diliyorum. :)
Ayrıca yakın zamanda da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ‘yi alan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşime hayırlı olsun, inşallah daha iyi yerlere gelecektir.


ZeyNa : Adaletli olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi bizimde hata yaptığımız anlar, gözden kaçırdığımız şeyler olabilir zaman zaman..
Fearless ayırdığın zaman ve samimi cevapların için çok teşekkür ederim. Benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu, emeğimize sağlık..


 
Alt 22 Ekim 2022, 14:39   #2
Standart

Emeğinize sağlık samimi ve keyifli bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Keyifle okudum.

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


IRC Müdavimlerinden Fearless İle Röportajımız
 
Alt 22 Ekim 2022, 14:57   #3
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .Keyifli bir röportaj olmuş.

 
Alt 22 Ekim 2022, 15:12   #4
1903 ∞
Zeynep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Samimi ve içten bir röportaj olmuş. Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarınız daim olsun

________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 22 Ekim 2022, 15:15   #5
Standart

Emeğinize sağlık başarılar diliyorum

 
Alt 22 Ekim 2022, 15:20   #6
Standart

Emeğinize sağlık gayet samimi ve hoş bir röportaj olmuş.

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 22 Ekim 2022, 15:48   #7
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılarının devamını dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kanka adamsın

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 22 Ekim 2022, 16:08   #8
Standart

Alıntı:
Malefiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık samimi ve keyifli bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Keyifle okudum.
Alıntı:
Aykut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .Keyifli bir röportaj olmuş.
Alıntı:
Zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Samimi ve içten bir röportaj olmuş. Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarınız daim olsun
Alıntı:
Minyonita Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık başarılar diliyorum
Alıntı:
BerduŞ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık gayet samimi ve hoş bir röportaj olmuş.
Okuyan yorumlayan yüreklerinize sağlık, hepinize çok teşekkür ederim

 
Alt 22 Ekim 2022, 16:16   #9
AbC
AbC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık keyifli bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

AdrenaLin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 22 Ekim 2022, 16:47   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Öncelikle emeklerinize sağlık, keyifli ve samimi bir röportaj olmıuş. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eski tozlu rafların arasında yerini alan kardeşim:) çok keyifli ve eğlenceli bir adamdır. başarıların her daim devam etsin kardeşim güzel adamsın vesselam... seviliyorsun .

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:02.