IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

94Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2023, 11:18   #1
Standart Ares İle Röportajımız

Merhaba sevgili IRCRehberi.Net kullanıcıları, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile birlikte keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Keyifle okumanız dileğiyle.

Ares İle Röportajımız


× × ×


ZeyNa : Merhaba Ares, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Nasılsın?

Ares : Ben teşekkür ederim ZeyNa. İyiyim çok şükür umarım sende iyisindir.

ZeyNa : Çok teşekkür ederim, bende iyiyim çok şükür. Röportajımıza klasik olarak seni tanımakla başlayalım. Bize kendinden bahseder misin?

Ares : Elbette. İsmim Armağan Kaan Yılmaz. Muğla da ikâmet ediyorum. Hasta bir Galatasaraylı olarak başta futbol olmak üzere, yüzme, mevsim şartları el verdiğinde kamp kurma ve arkadaşlarımla çeşitli sosyal aktivitelere katılmak sıklıkla yaptığım şeylerin başında geliyor.

ZeyNa : Çok memnun olduk Ares. Güzel hobilerin var, ayrıca bende sen sıkı bir Galatasaray'lıyım. Takımdaş olmamız güzel. Peki IRC ile nasıl tanıştın Ares, bize bundan bahseder misin?

Ares : Tam hatırlamamak ile birlikte 1997/98 senelerinde bizim biraderlerin beni Dal.net'e sokmasiyla IRC ile tanışıp , devam eden süreçte de pek haşır neşir olduk. :)

ZeyNa : Çok erken başlamışsın, ben daha 5 / 6 yaşlarındayım o zamanlar. Dal.net gibi köklü bir sunucuda başlamış olmanda avantaj olmuş senin için. Peki ilgini çeken neydi? Neden sanal ortama bu kadar bağlandın?

Ares : IRC'deki ilk dönemlerimde en cazip gelen yani sanırım hiç tanımadığın, bilmediğin, gidip görmediğin yerlerden bir çok yeni insanla tanışmak oldu. Sonrasında kurulan arkadaşlık bağları ve IRC'nin teknik yanlarının merak uyandırması ile alışkanlık haline geldi.

ZeyNa : İlk başladığımda benim de en sevdiğim yanı yeni insanlar tanımak olmuştu. O günlerden bu günlere güzel dostluklarım var hala. Oldukça uzun zamandır IRC ortamlarında olmanın sana katkısı nedir? Kazandırdığı neler var?

Ares : IRC'nin bendeki en büyük katkısı çok sevdiğim kardeşlerim, dostlarım olması. Manevi kazanç dışında hiç bir zaman maddi bir beklenti yada arayış içerisine girmedim.

ZeyNa : Bu tür ortamlarda güzel arkadaşlıklar kurup, sohbet etmek yerine maddi kazanç peşinde olanları hiç bir zaman anlamamışımdır açıkçası. Sende benim kafadasın anladığım kadarıyla. Peki bulunduğun sunucularda ne gibi departmanlarda görev aldın?

Ares : Teknik ya da Genel Sorumlu olarak bir çok sunucu da sorumluluk üstlendim.

ZeyNa : Sorumluluk sahibi olmak oldukça zor Genel Sorumluluk yaptığım zamanlardan biliyorum. Yani ben şimdiki aklım olsa user olarak takılır çıkardım. Şu an görev yaptığın bir sunucu var mı?

Ares : Açıkçası IRC'e girmiyorum artık. O yüzden herhangi bir sunucu ile bağım yok/kalmadı.

ZeyNa : Seneler süren bu alışkanlığı geride bırakmış olman şaşırtıcı geldi bana şu an. Hayırlısı olsun diyelim. Peki kendi sunucun var mıydı ya da açmayı düşünmüş müydün hiç?

Ares : 2 sene önce yakın arkadaşlarımın vermiş olduğu gaz ile kendi ortamımızı kurduğumuz bir sunucu açtım. 2 sene aktif olarak devam ettik sonrasinda IRC'e girmediğim için domaini de devrettim.

ZeyNa : 2 sene de az bi zaman değil. O kadar dayanamayan sunucular var. Benimde arkadaşlarımın gazıyla sunucu açma işlerine kalkışmışlığım var zor işler açıkçası. Peki sen bu işleri bilen biri olarak sunucu sahiplerine ne gibi tavsiyeler verirsin?

Ares : Gerekli bilgi ve donanıma sahip bir yönetim oluşturup işi ehline versinler, sadece maddi kazanç sağlamak adına parayı veren düdüğü çalar , para gelsin de nasil gelirse gelsin mantigindan uzak durup yönetirken adaleti tesis etsinler.

ZeyNa : İşi ehline vermek kısmı çok önemli, çünkü bi çok sunucu egolarının esiri olup user kaybeden yöneticilerle dolu. Peki IRC ortamlarının eskisi gibi olmadığını düşünen arkadaşlarımız var sence de öyle mi?

Ares : IRC'den beklentileriniz değiştiyse ya da doymuşlugunuz varsa IRC'in size eskisi gibi hitap etmemesi normal. Aslında çokta değişen birşey yok, aşağı yukarı dönen muhabbetler aynı sadece nickler ve sunucu isimleri değişiyor.

ZeyNa : Sanırım bi müddet sonra insan sıkılıyor ya. Doymuşluğu bilmiyorum da forumla tanıştıktan sonra sunucular beni cezbetmiyor artık. Bir çok arkadaşımızda da bu duruma şahidim. Peki eski ile şimdinin arasında ne gibi farklar var sence Ares? Eski düzende neleri özlüyorsun?

Ares : Eski ile yeni arasında temel olarak 2 fark var. Eskiden bu kadar maddi gelir kapisi olarak görülmüyordu IRC, bir de cinsel içerikli siteler kasıp useri ordan vurmak için uğraşılmazdı. Özlediğim tek sey eskiden daha gençtim eheh :) daha cok vakit ayırabiliyordum.

ZeyNa : Her şey gibi IRC de değişiyor tabi, beklentiler amaçlar farklılaşıyor diyebiliriz. Sevgili Ares, röportajımızın sonuna gelirken sana IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum. Yönetime neler söylemek istersin?

Ares : IRCRehberi.Net yönetimi takdir ve tebrik ediyorum kısa zamanda çok yol aldilar ve bu tip benzer platformlarin en tepesine çıktılar , bundan sonraki süreçte de kendilerine başarılar diliyorum.

ZeyNa : Sizlerden bu tür sözler duymak aşırı mutlu ediyor bizi. Teşekkür ederim tüm yönetim arkadaşlarım adına. Verilen tüm emekler her geçen gün daha da iyisi olmak için..
Ares benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu. Ayırdığın zaman ve samimi cevapların için teşekkür ederim. Hayatında başarılar dilerim, hoşçakal.

Ares : Teşekkür ederim, benim icinde gayet keyifliydi umarim okuyan arkadaşlar da aynı keyfi alırlar. IRCRehberi ailesine selamlar, sevgiler.
 
Alt 10 Ocak 2023, 11:26   #2
1903 ∞
Zeynep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Keyifli ve çok samimi bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey emeğinize kaleminize sağlık

________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 10 Ocak 2023, 11:28   #3
Standart

Emeğine sağlık yine her zaman olduğu gibi içerik ve sunum olarak güzel bir iş çıkarmışsın. Yapıyorsun bu sporu
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e de başarılar diliyorum.

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 10 Ocak 2023, 11:49   #4
Maybe One Day
SatO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beautiful

________________

Bakışlarımda Kurnazlık Arama Bulamazsın Kafamdakileri
 
Alt 10 Ocak 2023, 11:56   #5
1905
Silvia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık başarılar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

And moments become memories.
 
Alt 10 Ocak 2023, 13:14   #6
jrs
jrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

IRC ortamında tanıdığım nadir insanlardan bir tanesi ay lav yu kaan'cigim..

 
Alt 10 Ocak 2023, 13:15   #7
jrs
jrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel röportaj olmuş emeğinize sağlık Ares ve Zeyna..

 
Alt 10 Ocak 2023, 13:51   #8
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik
basarilarinizin devamini dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 10 Ocak 2023, 13:54   #9
Standart

keyifle okudum emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 10 Ocak 2023, 14:01   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok keyifli bir röportaj olmuş emeğine sağlık canım.
Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Ares İle Röportajımız
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:10.