IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2020, 10:40   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sahiplerini Olduren Top 10 Egzotik Evcil Hayvan

Hic egzotik bir evcil hayvan sahibi olmayi hayal ettiniz mi? Bazi insanlar vahsi hayvanlari onlara eslik ederek bu fanteziyi yasadilar. Size, gezegendeki en garip evcil hayvanlardan bazilarini iceren, rahatsiz edici garip yasanmis hikayeler anlattik. Ancak tuhaf ve kacik, uyanik dunyadaki kabuslara yol acabilir. Ne yazik ki, siradisi bir yaratigin arkasinda dolasmayi hayal ettiyseniz, bu liste, bu sevilen arkadaslarin olumcul hale geldigi zamanlari 10 kez ortaya koyuyor.

10 Cassowary Kusu
Dunyanin en tehlikeli kusu, hem kosucu devekusu hem de deve kusunu her ikisini de kazanmak icin ortaya cikti. Bir cassowary bir insan kadar uzun olsa da, asil tehdit yere daha yakindir. Kus, gulunc derecede guclu bacaklarinin ucundaki penceler icin 10 santimetre (4 inc) uzunlugunda kiliclara sahiptir.Cassowary’nin bir tekmesi, hem kor kuvvet travmasi hem de kan kaybiyla sizi oldurebilir.Dogal olarak, bazen egzotik hayvan koleksiyonerlerince evcil hayvan olarak aranirlar. Florida’da, 75 yasindaki bir adam, 2019’da biri ona saldirana kadar bu kuslarin uremekteydi. Yetkililere gore kazayla yere dustu ve kus ona vurdu. Adam muhtemelen topraga carptigi andan itibaren mahvoldu cunku bir cassowary saatte 50 kilometreye kadar kosabiliyordu ve ucamadan olmasina ragmen havaya 2.1 metre (7 ft) atlayabiliyordu. ilk defa bir cassowary saldirisi mansetlere girdi. 2012 yilinda bir adam bir cassowary tarafindan kovalandi ve Avustralya’da bir su havuzunun ustundeki bir ucurumun kosesine sIkistirildi. Kus daha sonra onu arkadan tekmeledi, setin asagiya inmesini sagladi. Hayatta kaldi, ama curukleri ve yirtik bir gomlegi vardi. Yakinlarda olmak disinda cassowary’i uzecek bir sey yapmamisti ama yine de saldirmaya karar verdi.

9. Bir Kirmizi Geyik ve Elk Melezi
Avustralya’daki ciftliginde Paul McDonald, bir kizil geyik ve bir geyik melezi tarafindan olduruldu (diger adiyla bir wapiti). Ailesi normalde doksan bir hayvani 2019’da Paul’a saldirmadan once yillarca saklamisti. Ani ruh hali degisimindeki belirleyici faktorun nedeninin ciftlesme mevsimi oldugu ortaya cikti. Hayvanin hormonlari harekete gecti. Kizil geyik turu geyikleri yilin 10 ayi boyunca sosyal hayvanlar olarak yasar, ancak iki ay boyunca, daha fazla saldirganlik ve diger cinsel davranislar sergiledikleri bir “kizginlik” donemine girerler. Vahsi geyik populasyonlari uzerine yapilan arastirmalara gore testosterondaki degisIklikleri siddetle baglantilidir.Dolayisiyla, hem hadim etme hem de sosyal izolasyon, ciftlesme mevsiminde hayvanlarda tehlikeli patlamalarin onlenmesinde yararlidir. Ne yazik ki, bu hayvan diger geyiklerden goreceli olarak izole edilmesine ragmen beklenmedik bir sekilde siddetli bir hal aldi. Bir sabah, Paul, karisi ve oglu, hayvanin saldirisi sirasinda hayvanin bolgesinden gelen bir kargasayi duydugunda melezi kahvaltisi icin beslemeye gitmisti. Karisi mudahale etmeye calisti, ama hayvan tarafindan yaralandi. Oglu yardim almaya gitti. Saglik gorevlileri ve polis geldikten sonra, yaralari tedavi ettiler ve melezi vurdular. Paul yaralarindan oldu, ama karisi hayatta kaldi. Bir hastaneye tasindi. Neyse ki birkac ameliyattan sonra duzeldi.

8. Su Aygiri
2011 yilinda, Marius Els adli Guney Afrikali bir adamin, Humphrey dedigi evcil hayvan hipopotami tarafindan olduruldugu zaman basliklar yapildi. Els ve Humphrey medyada ve birlikte gorunuste dostca baglarini gosteren videolarda birlikte gorundugu icin olum dikkat cekiciydi. Els’in olduruldugu yilin baslarinda YouTube’a “Evcil Hayvan Hippo’m: Ask Humphrey’i” adli bir video yuklendi. Humphrey’i bir selden yavru olarak kurtarmisti. YaklasIk alti yil sonra, Humphrey defalarca isirip onu oyup Els’i oldurdu. Ilk kez, 1,179 kilogramlik (2,600 lb) memeli Humphrey’nin oldurdugu degildi. Daha once Els’in bir is ortagi tarafindan sahip olunan bircok inegi de imha etmisti. Els’in arkadaslarinin, Afrika’daki en olumcul hayvanin bir insandan ayrilmasinin sadece bir zaman meselesi oldugunu bildigi bildirildi. Suaygirlari, filler, aslanlar, leoparlar ve gergedanlar dahil olmak uzere bir araya gelen tehlikeli birkac turden daha fazla insan oldururler. Els, Humphrey’le tehlikeli dublorluk yaptigi, ozellikle de hayvanin sirtinda fotograf cektigi icin biliniyordu. Els’in olumunden bir noktada, Humphrey nehirde ona cok yakin olan ve nehirde kano ile dolasan iki kisiye saldirdi ve onlari guvenlik icin bir agaca tirmanmaya zorladi ve saatlerce orada kaldi.

7. Guney Domuz Kuyruklu Makak Maymunu
Maymunlar, dunyanin en tehlikeli hayvanlari gibi gelmeyebilir. Bunlari sIklikla muz yemek ve diski atmak gibi komik davranislarla iliskilendiririz. Ancak maymunlarin isiriklari olumcul olabilir ozellikle bu durumda 2019’da Malezya’da buyuk bir atardamar isirigi. 72 yasindaki bir adam ve oglu, hem agaclarina tirmanmaya hem de meyve almaya calisirken evcil maymunlari tarafindan saldiriya ugradi.Oglunun boynuna zarar gelmesine ragmen olen yasli adamdi. Maymun, maymun okulu adi verilen bir seye giderek palmiye agaci gibi hindistan cevizi toplamak icin egitildi. Malezya’da, maymun okullari, yerel ekonomiye yardimci olmak icin bu meyveleri almak uzere domuz kuyruklu makak denilen bir turu egitir. Maymunlar, en az 100 yil boyunca bu sekilde egitildi ve her biri tipik olarak 2-3 hafta boyunca bir okulda egitildi. Hindistan cevizi toplayicisi olarak ise baslamadan 3 hafta once. Egitim, maymunu onlarla oynamaya tesvik ederek hindistan cevizine karsi ilgilendirerek baslar. Sonra, maymuna hareketlerin ve komutlarin ogretildigi diger asamalarda ilerler. Soz konusu katil maymun bu hayvanlarin egitimlerine baslamasi icin ideal yastan daha eskiydi, bu yuzden okullasma bu maymun icin bu kadar iyi sonuclanmadi. Ogul, babasinin hindistan cevizi korularinda yattigini kesfetti ve bu yuzden maymun tarafindan da saldiriya ugrayip ugramadigini arastirmaya gitti. Bir komsu cigliklari duydu ve oglu kurtarildi. Ama baba icin cok gecti. Maymunun, kafalarini hasata ihtiyaci olan hindistan cevizi icin mi yanlis kullandigi veya baska bir nedenden dolayi boynu isirma havasinda olup olmadigi bilinmiyor.

6. Siyah Ayi
2009 yilinda Teddy adinda bir evcil hayvan kara ayisi sahiplerinden birini oldurdu. Hayvanin kulaga hos gelen ismine ragmen, bu ozellikle sevimli bir cinayet degildi. Kelly Ann ve Michael Walz Pennsylvania’da yasiyorlardi ve Michael daha once egzotik bir evcil hayvan saticisi olarak lisans aldi. Bu ruhsatname, ayi karisini oldurdugu zamana kadar dolmustu. Ne yazik ki, Walzes mulklerinde cesitli hayvanlari kafeslerde tutmustu. Bunlara bir aslan, bir kaplan, bir jaguar, bir leopar, porsiyon adi verilen gorece kucuk savana kedileri ve ayi da dahildi. Ancak Michael hayvan izni almasina ragmen, bir Pazar gecesi kara ayisinin kafesini temizleyen Kelly Ann’di. Kaza gerceklestiginde. Ayiyi mesgul etmek icin, diger tarafi temizlerken, bir kurek dolusu kopek mamasini kafesin bir tarafina atti. Ayi temizlik yaparken ona saldirdi. Kelly Ann, dokuz aydan beri ayiyi yetistiriyordu yavru oldugundan beri. Ayi yavrularini kullanmak nispeten kolaydir. Ancak uzmanlara gore, bir yavru ile kurulabilecek herhangi bir iliski, ayi yaklasIk dort yasina geldiginde tahrip olur ve siddet iceren davranis patlamalarini gosterir. Ayilar, girisimlere ragmen (ozellikle Rusya’da) basarili bir sekilde evcillestirilemedi. Insanlar arasinda uzun sure yasamis olsalar bile vahsi ve ongorulemeyen hayvanlar olarak kabul edilirler.

5. Deve
Varsayim olarak, kariniza 60. dogum gunu icin ne verirsiniz? Taki? Cicekler?Peki bebek bir deveye ne dersiniz? Pam Weaver’in kocasinin 2007’de ona verdigi dogum gunu hediyesiydi. Avustralya’da yasayan Weaver, daha once keci, kanguru, emus ve tavsan yetistiren bir hayvan asigiydi.Avustralya’da bir deveye sahip olmak gorundugu kadar garip degildir. Kitada, 1800’lerde paket hayvan olarak getirildiginden beri pek cok vahsi deve yasadi. Aslinda, alisilmadik istilaci turler olarak Avustralya’nin sinirlarini dolasan bir milyondan fazla vahsi tek kamburlu deve var. Her yil milyonlarca madenin zarar gormesine neden oluyorlar ve genel olarak sIkintilari var.Evcil hayvani devesinin Pam Weaver’i yere dusurdugu ve sonra onu oldurdup, cesedine vurdugu dusunuluyor. Pam deveyi neredeyse dogdugundan beri buyutmustu ve trajedi gerceklestiginde sadece 10 aylikti. Bildirildigine gore, deve daha once dengesiz davranislar sergilemisti.Ornegin Weaver’in apisip kalan evcil kecisi gibi. Bir uzman tuhaf davranislarin dogada suphesiz cinsel oldugunu ve genc devenin bir tur ciftlesme davranisina girmeye calistigini belirtti. Tabi ki mansetler duyarsiz serserilerle vakit kaybetmediler,kadini olumune carptigini ilan ettiler.

4. Timsah
Ocak 2019’da, bir Endonezyali kadin, Merry adinda yasadisi olarak saklanan bir timsah iceren bir dis mekan kasasina dustu. Kadinin adi Deasy Tuwo idi ve guzellik urunleri ureten bir inci ciftligi laboratuarinin basiydi. Laboratuar mulkunde bir timsahin ne yaptigi bilinmiyordu cunku bu canlilar guzelligi ile taninmiyordu. Ama gorunuse gore, bir evcil hayvan gibi besleniyordu. Tuwo’nun kasaya kazara dustugu ya da timsahin kasanin 2.4 metrelik (8 ft) beton duvarina yeteri kadar sizabilecegine inaniliyor. Timsahlar, neredeyse tamamen yuzdukleri sudan disariya itmek icin kuyruklarini kullanarak guclu bir sicrama yaparlar. Bazi yerlerde etleri suyun ustunde tutarak timsahlarla alay etmek ve onlari kapmak icin atlamaya zorlamak, “atlama timsah gezisi” olarak adlandirilan populer bir turistik mekandir.Tuwo’nun cesedinin bulundugu zaman, Merry, Tuwo’nun ellerinden birinin ve karninin cogunun yendigi goruldu. Tehlikeli ve yasadisi surungenleri mulklerden uzaklastirmak icin, polis, ordu ve koruma gorevlilerinin hepsi devreye girdi. Merry Timsahi tahliye etmek icin uc saatlik operasyonu organize etmek ve tamamlamak icin duzinelerce insan aldi. Daha sonra duz yatakli bir kamyona baglandi ve bir vahsi yasam kurtarma merkezine goturuldu.

3. Fil
Ram Lakhan Verma adli bir adam, Hindistan’da Bahujan Samaj Partisi adi verilen bir siyasi partiye bagli bir politikaciydi. Partinin resmi sembolu fil. Bir cesit numara olarak, Verma politik kampanyalari sirasinda kullanacagi bir evcil hayvan olarak bir fil tuttu. 2003’te fil vahsi davranmaya basladi. Boylece Verma onu koyun eteklerine getirdi ve sakinlestirmeye calisti. Ilk basta, calisiyor gibiydi, ama sonra fil tekrar sinirlendi. Bu noktada, Verma dayandi ve hayvanin alnina keskin bir demir cubukla vurmaya calisti. Gorgu taniklari, silahin filin kulagina yerlestirildigini bildirdi. Verma daha sonra dengesini kaybetti ve yere dustu. Paniklenen fil onu olumune ezdi ve koye geri dondu. Ne yazik ki ciliz hayvan icin koyluler hazirdi. Fil’e ates ettiler, silahlariyla toplamda 200 defadan fazla ates ettiler. Maskot katliami siyasi partinin sansini etkiledi mi? Fil ve sahibinin olumunden sonra Hindistan’da yapilan bir sonraki ulke seciminde, Bahujan Samaj Partisi devlet meclisi secimini, on yildan fazla bir suredir gorulmeyen koalisyon cogunlugu ile kazandi.

2. Antiloplar
Afrika antiloplarinin bir turu olan ve en sIk olarak en ucra olan gnu, yuzlerce kilo agirliginda ve hem erkek hem de disiler buyuk ve korkutucu boynuzlar yetistiriyor. Bu, Hindistan’daki bir erkegin uc antilop’u evcil hayvan olarak tutmasini engellemedi: yetiskin bir erkek, yetiskin bir kadin ve bir yetiskinlere dogmus bir dana. 2004 yilinda, Klaus “adam” Radandt, evinin arkasindaki en guclu antiloplardan biri tarafindan ezildi. Hayvan boynuzlarinin cogu kesilerek daha guvenli hale getirilmisti, ama sonunda onemli olmadigi ortaya cikti. Adli tipci, antilop’un muhtemelen basini toslamak ve sonra onu ezmek suretiyle sahibinin kafasina ve gogsune kor kuvvet travmasi yaptigini acikladi. Ciftlesme mevsiminin baslangiciydi. Radandt’in esinin etrafinda fazla kalmamasi icin daha agresif davraniyor olabilir. Radandt ve karisi da kasucu devekusunu, ren geyigi ve diger egzotik hayvanlari oldurdugu ciftlikte tuttu. Esi, bir sure ahirdan geri donmedigini fark ettikten sonra, Radandt’in cesedini kesfetti. Muhtemelen, cesedi gnusun gucsuzlugu arasinda kesfettiginde iyi tepki vermedi. Evet, bir gnus surusune uygunsuzluk denir. En azindan bu uzucu hikayeden bu eglenceli gercegi ogrendin!

1. Kara Mamba Yilani
Putnam New York’ta bir cift, evlerinde siyah bir mamba dahil 75 yilan tutuyordu. Kara mamba, zehirinin norotoksin gucune bagli olarak, dunyanin en olumcul yilani olarak kabul edilir. Yilanlar sadece dolaplar ve mobilyalar arasinda serbest dolasimda degildi. Cesitli cam akvaryumlarda ve akrilik yilan kalemlerinde bulunurlardi. Ne yazik ki, kara mamba’nin kasasindaki kilitler bir gun gizemli bir sekilde acikti. 2011’de, 1,5 metre (5 ft) zehirli surungen sahibi Aleta Stacey’nin on kolundan isirdi. Yilan zehiri ile bilinir, cunku isirik kurbanlarinin yaklasIk yuzde 100’u tedavi edilmezse 20 dakika icinde olur. Stacey, isiriktan oldu ve herhangi bir yardim cagrisi yapmadigi ortaya cikti. Olumun kasitli olabilecegi konusunda bazi tartismalar oldu, ancak bunun kaniti bulunamadi. Erkek arkadasi, cesedini kesfetti ve daha sonra yilanin kafesinin kilidinin acildigini buldu. Bazi yilanlarin bulundurulmasi yasa disiydi, ozellikle de bunlarin yarisindan fazlasinin insanlara zararli oldugu bilinen (ayni zamanda sahip olduklari kobra gibi) zehiri vardi. ). Sonunda, kara mamba da dahil olmak uzere yilan yigini Bronx Hayvanat Bahcesi’ne devredildi.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:17.