IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2022, 09:41   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Doğum Korkusu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Doğum, kadınların sıklıkla endişe duyduğu bir konudur. Doğum hakkında abartılı hikayeler ve gerçeklikle pek de yakından ilişkisi olmayan anlatımlar gebelik döneminde ve öncesinde bile kadınların doğum korkusu yaşamalarına neden olmaktadır. Dünyaya yeni bir can getirmek elbette mucizevi ve bir takım zorlukları olan bir süreçtir. Ancak unutmamak gerekir ki gebelik ve doğum kadın bedeni açısından oldukça doğal bir durumdur. Biyolojik açıdan gebe kalmak ve doğum yapmak kadın bedeni açısından doğru şartlar altında normal bir durumdur. Her kadın bir şekilde doğumun üstesinden gelecek güce sahiptir. İster normal doğum olsun, ister sezaryen doğum anında yaşanacak acıyı düşünmek anne adaylarının gebelik döneminde gerginlikler yaşamasına neden olabilir.

Doğum Korkusu Yaşayanlar Neler Yapmalıdır?

Hamilelik korkusu yaşayan bir anne adayı kendine çok fazla yüklenmek yerine, bu korkunun altında yatan nedenlere odaklanmalıdır. Gerçekte tam olarak neyden korktuğunuzu ve hangi durumların sizi tetiklediğini bilmeniz bundan sonraki sürecinizi düzene sokmanız açısından size yardımcı olacaktır.

Önce Doğru Bilgilere Ulaşmak Önemli!

Doğum korkusu yaşayanlar tüm gebelik süreci hakkında ve doğum hakkında doğru bilgiler edinmeye başlayarak yola çıkmalıdır. Korku birçok defa hayatımızdaki bilinmezlikler nedeniyle yaşadığımız bir duygudur. Doğru bilgilere ulaşmak gerçekte neyle karşı karşıya olduğumuzu net bir şekilde anlamamızı sağlar. Bu konuda doktorunuza danışabilir, alanında profesyonel kişilerden destek alabilirsiniz.

Doğum Hakkında Etrafınızdaki Kişilerin Deneyimlerini Dinlemekten Kaçının!


Özellikle doğum hakkında abartılı anlatımlarla sizi olumsuz etkileyen kişilere bunu yapmamaları gerektiğini açıkça ifade ederek ihtiyacınızı dile getirmelisiniz. Gebelik sürecinde ilgi odağı olmanın belkide hiç keyifli olmayan tek yanı etrafta her konuya bilgiye çok hakim olduğunu düşünen birçok insanın bulunmasıdır. Söz konusu sizin kendinizi mental olarak iyi hissetmenizdir. Eğer kaygı seviyenizi arttırdığınız düşündüğünüz kişiler ve olaylar varsa mutlaka aranıza mesafe koymalısınız. Kaygı ve stres gebelik döneminde anne bebeğin sağlığını ve iyi olma halini derinden etkileyerek sürecin keyifli yönlerini görmenin önüne geçer.

Anın Tadını Çıkarmak ve Geleceği Planlamak Önemli!

Gebelik korkusu ve doğum korkusu kadınlar için oldukça anlaşılır bir durumdur. Birçok duygunun aynı anda yaşanması, sürekli olarak değişen hormonlar ve fiziksel değişimler kadınların duygusal durumlarını oldukça etkiler. Ancak bedeninize güvenmek ve bu sürecin doğal bir süreç olduğunun farkına varmak öğrenebileceğiniz bir şeydir. İyi olma halinizi gözetmeniz, keyif alacağımız aktivitelerde bulunmanın gebelik döneminin keyifli yönlerini keşfetmenizi kolaylaştıracaktır. Bu nedenle ister gebe kalmaya hazırlanıyor olun isterseniz de gebeliğinizin herhangi bir döneminde olun, yaşadığınız anın tadını çıkarmaya çalışın. Unutmayın ki gebelik özel ve kıymetli bir dönemdir.

Daha rahat bir hamilelik dönemi geçirmek, doğum korkusunu yenmek ve kendinizi daha iyi hissetmeniz için fiziksel egzersizlerin önemli büyüktür. Gebelik döneminde fiziksel açıdan gerçekleştirdiğiniz egzersizlere özen göstermelisiniz. Hamilelikte yoga sizi fiziksel ve zihinsel açıdan oldukça rahatlatacaktır.

Doğuma hazırlık, hatta doğum sonrası sürece dair planlamalar yapmak sizi rahatlatacaktır. Önceden hazırlıklı olmak endişe ve kaygı seviyenizi azaltacak doğuma dair önyargılarınızı azaltacaktır.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 14 Eylül 2022, 10:04   #2
Standart

İllaki her annenin korkusu vardır ama kucağına aldığı anda geçer tüm korkular acılar.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:44.