IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2022, 09:34   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamilelikte Karın Sertleşmesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gebelik dönemi kadınlar için hem fiziksel hem de duygusal açıdan birçok değişimin aynı anda ve yoğun olarak yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemde kadınlar özellikle fiziksel değişimler yaşadıkça bu durumlarla ilgili zaman zaman endişeye kapılabilir. Özellikle hamilelikte karın bölgesinde sertleşme kadınların endişelenmesine neden olabilir. Hamilelik döneminde birçok kadın “Gebelikte karın sertleşmesi neden olur?” “Hamilelikte karın sertleşmesi doğum belirtisi mi?” gibi konuları merak etmektedir.

Hamilelikte Karın Sertleşmesi Neden Olur?

Hamilelikte karın sertleşmesi oldukça yaygın olarak karşılaşılan bir durumdur. Karın sertleşmesi gebelik döneminin doğal bir sonucudur. Çoğu zaman olumsuz bir durumun varlığına işaret etmeyen karın sertleşmesinin belli başlı nedenleri vardır.
Rahim Büyümesi: Hamile kaldığınız ilk zamanlardan itibaren vücudunuz sürece hızlı bir şekilde hazırlanmaya başlar. Bebeğin gelişimi için ortam sağlayan rahim büyür ve siz de karnınızın sertleştiğini hissetmeye başlayabilirsiniz.
Bebeğin İskelet Yapısının Gelişmesi: Gebelik döneminde karın sertleşmesinin en önemli nedenlerinden biri bebeğinizi büyümeye başlamasıdır. Elinizi karnınıza koyduğunuzda hissettiğiniz sertliğin nedeni zaman geçtikçe büyüyen bebeğinizdir.
Kilo Alımı: Gebelik döneminde doğal olarak kilo alımı gerçekleşir. Bu oldukça doğal bir durumdur. Gebelik döneminde kilo artışıyla karın bölgesinde sertleşme ve şişlik hissedilebilir.
Annenin Fiziksel Yapısı: Hamilelikte rahim içerisinde büyüyen bebek karnınızın şişmesine neden olur. Zayıf anne adaylarında bebeğin büyümeye başlamasıyla karın sertleşmesi daha erken ortaya çıkabilir. Daha kilolu anne adayları karın sertleşmesi hissini daha geç yaşayabilmektedir.
Kabızlık ve Beslenme Sorunları: Bazı besinler gebelik döneminde gaz problemleri yaşamanıza neden olabilir. Hamilelik döneminde beslenme programınıza dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmelisiniz. Yaşanan kabızlık ve beslenme sorunları karında şişlik ve sertleşme hissini arttırarak sizi rahatsız edebilir. Gebelik döneminde beslenme alışkanlıklarınızı kontrol etmenizde fayda var.
Braxton Hicks Kasılmaları: Kadın bedeni hamilelikte karın sertleşmesi ve kasılmalar ile bedeni doğuma hazırlar. İkinci ve üçüncü üç aylık dönemlerde bu kasılmalar daha sık yaşanır.
Hamilelikte Karın Sertleşmesi Ne Zaman Başlar?
Gebelikte karın sertleşmesi genellikle 6. aydan sonra daha yoğun olarak görülür. Ancak bazı anne adayları bu durumu daha erken ya da geç bir dönemde yaşayabilir. Özellikle kadınların kilosu bu durumunun yaşanacağı süre üzerinde etkilidir. Daha zayıf anne adayları gebelik döneminde karın sertleşmesi durumunu daha etken yaşarken, biraz daha kilolu anneler daha geç dönemlerde bu durumu yaşayabilir.


Hamilelikte Karın Sertleşmesi Ne Kadar Sürer?
Hamilelikte karın sertleşme uzun sürmez. Karında sertleşme hissi yaklaşık olarak 1 dakika kadar sürerek rahatsızlık hissetmenize neden olabilir. Ancak bu sertleşmeler kasılma ve şiddetli ağrıyla ortaya çıkmaya başladıysa mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 14 Eylül 2022, 09:38   #2
Standart

Karında sertleşme yaşamak normaldir, karında sertleşme yaşamak normaldir, karında sertleşme yaşamak normaldir...

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:57.