IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2022, 09:38   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamilelikte Grip

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hamilelik dönemi kadınlar açısından birçok değişimin aynı anda yoğun olarak yaşandığı özel bir dönemdir. Yoğun hormonal değişimlerin yanında fiziksel değişimlere de maruz kalan anne adayları bu dönemde dış koşullardan daha çok etkilenir. Özellikle gebelik dönemi soğuk kış aylarına denk gelen kadınlar sağlıklarına özen göstermelidir.

Gebelik dönemi uzun ve bazı dönemler meşakkatli bir süreçtir. Bu nedenle anne adaylarının gribe yakalanmaları oldukça yaygın bir durumdur. Mümkün olduğunca gerekli önlemler alınmalı ve anne adayının bağışıklık sistemi desteklenmelidir. Ancak yinede gribe yakalanan anne adayı için onun konforunu arttırmak önemlidir.

Gebelikte grip kadınların özel bir dönemine denk geldiği için normalden daha zorlayıcı geçebilir. Ancak bu dönemi daha hafif atlatmak da mümkündür. Hamileyken grip olmak sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu nedenle Gebelerde grip endişe edilecek bir durum değildir.

Gebelikte Grip Belirtileri

Hamilelikte grip belirtileri çoğu zaman normal bir dönemde geçirilen grip belirtileri ile aynıdır. Ancak hamilelik döneminde grip diğer zamanlara göre biraz daha ağır seyredebilir. Özellikle gebelik döneminde gerekli sağlık önlemlerini almak oldukça önemlidir.

Boğaz ağrısı
Boğazda yanma
Hamilelikte burun tıkanıklığı, burun akıntısı
Yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, vücut ve kas ağrıları
Nefes daralması, öksürük
İshal veya kusma
Ateş
Gebelikte Gripten Korunma Yolları

Hijyene özen göstermeli, ellerinizi sıklıkla yıkamalısınız.

Gripten mümkün olduğunca korunmak için bulunduğunuz kapalı ortamları sıklıkla havalandırmalısınız. Özellikle salgın dönemlerinde mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. Özellikle kapalı ortamlarda havanın nem dengesine özen göstermek önemlidir.

Düzenli ve besin içeriği açısından dengeli beslenmek önemlidir. Hem gebelik döneminde bağışıklık sistemini desteklemek hem de gripten korunmak açısından beslenme programınıza özen göstermelisiniz. “Hamilelikte beslenme nasıl olmalıdır?” diye merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız.

Bol sıvı tüketimine özen göstermelisiniz.

Özellikle soğuk havalarda uygun kıyafetler giymeye özen göstermelisiniz.

Hamileler Grip Aşısı Olabilir Mi?

Gebelik döneminde sağlığınız oldukça önemlidir. Bu nedenle hamilelik döneminin ilk zamanlarından itibaren sürecinizi doktor kontrolünde ilerletmelisiniz. Gebelik döneminde grip aşısı yapılabilmektedir. Doktorunuza danışarak süreçte birlikte ilerlemeniz önemlidir.

Hamilelikte Grip Bebeği Etkiler Mi?

Gebelik döneminde kadın vücudunda olan birçok değişim bebeği etkileyebilmektedir. Bu nedenle bağışıklık sistemini destekleyecek besinlerden oluşan bir beslenme programını uygulamak önemlidir.

Metin, resim, ses veya diğer formatlar da dahil olmak üzere lansinoh.com.tr web sitesinde bulunan tüm içerikler yalnızca bilgi amaçlı oluşturulmuştur. İçeriğin profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuz için daima doktorunuzun veya diğer nitelikli sağlık uzmanlarının tavsiyelerine başvurun. Web sitesinde okunulan bir makale ile profesyonel tıbbi tavsiyeleri asla göz ardı etmeyin veya aramayı geciktirmeyin.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:52.