IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SosiN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2022, 09:34   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni Doğan Bebek Bakımı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlk kez anne olacaklar için yenidoğan bakımı oldukça zorlayıcıdır. Bu, hiç alışılmamış duruma uyum sağlamak, bebeğe alışmak, bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ve tüm bunları yaparken de hep bir ağızdan konuşan büyük anneleri, büyük teyzeleri dinlemek, anneyi yorar.

Anne karnındaki steril, konforlu ve güvenli ortamın dışına çıkan bebeğin bu, yeni ortama uyum sağlama süreci, daha önce bir bebeğe bakmak zorunda kalmamış olan annenin de kendisi için değişen koşullara alışma sürecine paralel ilerler. İkisi de bu süreçte birbirini yorar ama birbirine ihtiyaç duyar. Diğer yandan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak annenin de sürece alışmasının ve toparlanmasının anahtarıdır.


Yenidoğan Bakımında Nelere Dikkat Etmeli?

Burada yeni doğan bebeğin nelere ihtiyacı olduğunu bilmek ve onun bakımında önemli rol oynayan ana temalar hakkında bilgi sahibi olmak hata yapmayı ya da ihmalkarlığı önleyeceği gibi anneyi de rahatlatır. Peki, yeni doğan bebeğin bakımında nelere ihtiyaç duyulabilir? İlk ve öncelikli ihtiyaç, bilgi edinmedir.

Sonrasında doğum öncesi hazırlıklar gelir. Anne ve baba, doğum öncesi hazırlıklarını tamamladıkça üzerlerinde yük azalacak, kendilerini daha fazla hazır hissedecek ve doğum sonrası ilk günler de ihtiyaçları olan her şeyi ellerin altında bulmalarının konforu rahatlatıcı olacaktır. Bebek bakım ve temizleme mendilleri, bebek bezi, süt sağma makinesi, süt saklama poşetleri gibi ihtiyaçlar, mümkünse doğum öncesinde tamamlanmalıdır.

Yenidoğan bakımı, beslenme, uyku, banyo şeklinde üç ana kategoriye ayrılır. Bir de bu süreçte yapılması gereken sağlık kontrolleri ve aşı takvimi konusunda bilgi edinmek gerekir.
Önce araştırma yapın!
Yeni doğan bebek bakımı konusunda ilk günler epey stresli olabilir. Doğum öncesinde; Yenidoğan bakımı için yapılması gerekenler listesi, yenidoğan ihtiyaç listesi, yeni doğan bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler için notlar gibi bazı konu başlıklarından kendinize notlar hazırlamanız ve bu notlar çerçevesinde aklınıza takılanları sağlık görevlisiyle paylaşmanız işleri kolaylaştırabilir. Hatta stresinizi azaltabilir.

Yenidoğan bakım malzemeleri listesi

Bebek alt değiştirme seti: Bebeğin altını değiştirmek üzere onu yatıracağınız zemine yaymak için bebek alt değiştirme bezlerinden almanız epeyce işleri kolaylaştırır. Böylece koltuk, halı ya da yatak örtüleri lekelenmemiş olur. Kumaş bezler ya da birkaç kere kullanabileceğiniz kullan at bezler bu iş için idealdir. Bebek bezi, poposunu temizlemek için ıslak havlu ya da pamuklu bez, pişik kremi, bebek pudrası da bu konudaki diğer ihtiyaçlar. Ayrıca tüm bunları içine koyacağınız minik bir alt değiştirme sepeti de alabilirsiniz. Böylece her seferinde bebeği odasına götürmek zorunda kalmazsınız. Bu sepeti yanınızda taşıyarak süreci kolaylaştırabilirsiniz.
Bebek bakım ürünleri: Bebek şampuanı, bebek sabunu, bebek banyosu için küvet, havlu, banyo sonrası bebek losyonu, tarak, tırnak makası gibi malzemeler de bebeğin bakımının bir parçasıdır. Ortam yeterince sıcaksa bebeği hemen her gün banyo yaptırmak, daha rahat uyumasına yardım eder. Ilık su ile dolu bebek küvetine file gerip bebeği tutun ve hafif hareketlerle yıkayın. Ardından hemen havluya sarıp kurulayın ve bebek losyonu ya da bebe yağı ile masaj yapıp giydirin. Bu süreç, bebeğin gazının çıkmasına, rahatlamasına yardım eder. Sonra besleyip tekrar gazını çıkarıp uyutabilirsiniz.
Bebek beslenmesi: Anne sütü temel besin olmalı. Anne sütünü sağmak için süt sağma makinesi, süt saklama poşeti gibi ihtiyaçlar olacaktır. Diğer yandan biberon, emzik gibi malzemeleri steril etmek için sterilizatör de çok kullanışlı bir bebek bakım ihtiyacı olarak listeye alınmalı. Anne sütünü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 aydan fazla bekletmemek, biberonları her seferinde steril ederek kullanmak, gaz yapmayan biberon tercih etmek de bebek bakımında önemlidir.
Bebeğin uykusu için gerekenler: Bebeği dönerek yere düşme ihtimalinin olmadığı bir yatakta, loş bir ortamda uyutmak önemli. Bebek yatak tekstili için tamamen pamuklu kumaşları tercih etmeli, bebek yastığı kullanmalı ve uyumadan önce altının temiz karnının tok, gazının çıkarılmış olduğundan emin olmalısınız.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 14 Eylül 2022, 09:43   #2
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ablamlar sağolsun onların çocuklarına bakmaktan anne olmadan bebek bakmayı ogrendim :d

________________


Yeni Doğan Bebek Bakımı
 
Alt 14 Eylül 2022, 10:05   #3
Standart

Beliş ten dolayı bilgim var birazcık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:40.