IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By She
  • 1 Post By velevki


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2020, 19:40   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cilt bakimi icin mucizevi besin limon ile yapabileceginiz dogal bakim kurleri!

Salata soslarinin bir numarali eslikcisi C vitamini deposu limon cilt bakiminda oldukca onemli bir rol oynuyor. Iceriginde bulunan asidik ozelligi ile limon cildin ferahlamasi, nemlenmesi ve derinlemesine temizlenmesi icin etkili silahlardan biridir. Evde limon suyu ile yapabileceginiz cilt bakim kurleri sayesinde cildinizin saglikli gorunmesi artik cok kolay.

Oldukca dusuk maliyetler ile hucreleri yenileyen cilt bakim maskesini evde yapmaniz mumkun. Bircok rahatsizliga iyi gelen limonun cilt bakimindaki olumlu etkisi mucizeler yaratacak kadar coktur. Mutfaklarin vazgecilmez besini olan limonu sifali etkisiyle cilt bakimindaki bas taci yapmaniza sasirmayacaksiniz. Limon ile cildinize duzenli bir sekilde bakim yaptiginizda ilk gunku ile aradaki farki hemen gorebilirsiniz. Olaganustu marifetleriyle limon, cilt bakimi rutininde en cok tercih ettiginiz dogal yontemlerden biri olmaya hazirlaniyor. Peki, limonun cilde faydalari nelerdir? Limon yuze surulur mu? Limon cilt icin nasil kullanilir? Iste, evde kolaylikla hazirlayabileceginiz limon suyu temelli cilt bakim kurlerine dair ipuclari...


LIMONUN CILDE YARARLARI NELERDIR?
Limon antioksidan ozelligiyle cilt icin cok guclu bir antiseptiktir. Bu nedenle cildi bakterilerden arindirarak cilt hastaliklarinin olusmasini onler.
Cildi olu derilerden ve ust tabakada biriken yag, kir ile dis etkenlerden olusan yabanci maddelerden derinlemesine arindirir. Gozeneklerin tamamen temizlenmesini saglar.
Sivilce, akne ya da siyah nokta problemi yasayan ciltlerde bu sorunlarin giderilmesi icin kullanilabilir. Ayni zamanda duzenli kullanilmasi halinde bu problemlerin tekrarlanmasini da engeller.
Ciltte olusan lekelere ve gunes yaniklarina karsi limon oldukca etkili olur. Ayrica gozalti morluklari, koltuk alti ve dirsek kararmalari icin de limon tercih edilir.
Ciltteki sIk kilo alip verme, hamilelik ya da genetik nedenlerle olusan catlaklari yok etmek icin en etkili yontem limondur.
Kuru ciltleri nemlendirmek icin de limon kullanabilecek dogal besinler arasinda yer alir.
Ciltteki pH dengesini duzenler ve yag oranini dengeler.
Cildi canladirir ve aydinlatir.
Cildi sIkilastirip gerginlestirerek elastik ozelliginin korunmasini saglar. Boylece kirisIkliklari azaltir ve cildin genclesmesine yardimci olur.

LIMON ILE YAPILABILECEK CILT BAKIM KURLERI
Cildi lekelerden kurtarmak, renk esitsizliklerini gidermek ve bolgesel problemleri ortadan kaldirmak icin limon bazli dogal cilt bakim maskeleri hazirlayabilirsiniz. Cilt tipinize uygun olarak limonun nemlendirme, arindirma ve parlatma ozelliklerinden faydalanabilirsiniz.


Limon Suyu + Bal

1 yemek kasigi bal ve yarim limonun suyunu temiz bir kapta karistirin. Ardindan buhar ile gozenekleri iyice actiginiz cildinize bu maskeyi surun ve 15-30 dakika bekletin. Son olarak bol su ile temizleyin. Haftada 2 gun bu maskeyi uygulayarak cildinizi nem bombardimanina tutabilirsiniz.

Havuc + Bal + Limon Suyu

1 adet havucu haslayip pure haline getirin. Icerisine 1 yemek kasigi bal ve yarim limonun suyunu ekleyin. Cildinizdeki lekelerden kurtulmak icin kullanabileceginiz bu maskeyi cildinize uygulayin ve kurumasi icin 20-30 dakika arasinda bekleyin. Bol su ile yikayarak temizleyin.

Salatalik + Yumurta Aki + Limon Suyu

2 adet orta boy salataligi rendeleyin. Salataliklarin icerisine 1 adet yumurta aki ve yarim limonun suyunu ekleyin, macun kivamina gelene kadar karistirin. Yuzunuze uygulayin ve 10-15 dakika bekleyin. Sonrasinda bol su ile yikayin.

Limon Suyu + Domates + Yulaf

2 cay kasigi limon suyu, 2 cay kasigi domates suyu ve yarim su bardagi toz yulafi macun kivamina gelene kadar karistirin. Bu karisimi yuzunuze uygulayarak 15 dakika bekletin. Ardindan bol su ile yikayin. Bu maskeyi siyah noktalari yok etmek icin haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
 
Alt 01 Nisan 2020, 19:47   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Salatalik + Yumurta Aki + Limon Suyu

İlk defa duydum bu maskeyi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] deniyim mi sence ;b6

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Nisan 2020, 19:49   #3
Standart

Yüzünüzü killi sabunla yıkayın ve nemlendirin. Başka bir şeye gerek yok :)

________________

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:28.