IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


11Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2020, 11:07   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dikkatleri Uzerine Toplayan Renkli Lensler

Lensler sadece goz tedavisi icin degil, estetik ve dis gorunus konusunda hassasiyetin her gecen gun artmasiyla on plana cikiyor. Pek cok gorme bozuklugu konusunda kullanim kolayligi saglayan lensler, hijyenik ve etkin kullanildiginda hayati kolaylastiriyor. Ozellikle renkli lens kullanimindaki yukselen trend her gecen gun kullanici sayisini artiriyor.

Renkli lensler cesitli nedenlerden dolayi goz rengini degistirmek isteyenlere onemli bir firsat sunuyor. Renkli lens kullanmak isteyenlerin onemli bir bolumu estetik kaygilarla goz renginde degisIklige gitmek istiyor. Bununla birlikte renkli lens konusunda toplumda bazi yanilgilar da soz konusu ve ilk olarak renkli lenslerin goz sagliginda kullanilmayabileceginin dusunulmesinden kaynaklaniyor oysaki lensler ozelliklerine bagli olarak siniflandiriliyor. Renkli ve seffaf lensler olmak uzere ikiye ayrilir. Dolayisiyla goz sagligi konusunda farkli problemler yasayan bireyler de rahatlikla renkli lensleri tercih edebilir bu noktada goz hekimi onayi ve numarali lens kullanimindaki detaylar da oldukca onemli. Bu anlamda renkli lens hem estetik acidan hem de goz sagligi acisindan katki sagliyor.

Sadece estetik gorunus icin mi tercih ediliyor?




Renkli lenslerin genellikle estetik amaclarla tercih edildigi dusunulse de numarali renkli lenslerin gerek miyop gerekse de hipermetrop icin kullanildigini belirtelim. Gozunuze uygun lens renkleri ile sorunsuz sekilde kullanabilirsiniz. Bu tip renkli lensler goz renginin tonunu ciddi olcude degistirir. Ayrica beyaz perde ozelinde bazi ozel efektler icin de tercih edilir. Gelisen lens teknolojisi sayesinde artik renkli lensler cok daha dogal bir gorunum kazandirabiliyor. Uzmanlar renkli lenslerin yillik, aylik ve gunluk versiyonlari bulundugunu ancak tum bu lenslerin kullanim suresi dolduktan sonra atilmasi gerektiginin altini ciziyor.

Renkli lenslerin islevleri

Lens rengi degisse de lensin teknik islevi buyuk olcude aynidir. Bunun yani sira yalnizca kozmetik dunyaya hizmet eden lensler de var. Boyle bir lens bile kullanacak olsaniz mutlaka hekimden onay almaniz gerekiyor. Cunku hassas bir organ olan gozle alakali hicbir konuda risk alinmamalidir. Lensler herkes icin uygun olmayabilir. Gozunuzun yapisi ve guncel durumu muayene edildikten sonra lens kullanimi icin uygun olup olmadiginiz tespit edilir. Goz rengi genellikle gozu tanimlarken oldukca onemli bir etkendir ve goz rengi bu anlamda fark yaratir ve estetik acidan on plana cikar. Renkli gozlu biri herhangi bir ortamda kolayca goze carpar ve tum dikkatleri uzerine ceker. Ozellikle mavi lens ya da yesil lens gibi seceneklerin bu denli ilgi gormesinin temel nedeni buyuk oranda bu tip motivasyonlardir. Bu nedenle sececeginiz lensin rengi ve eger gozlerinizde bozukluk var ve miyop ya da hipermetrop gibi goz dereceniz varsa numarali renkli lensleri de tercih edebilirsiniz.

Renkli lens secimi nasil yapilmalidir?


Renkli lensler kendi icinde hareli ve haresiz olmak uzere ikiye ayrilir. Hareli lenslerde siyah bir cerceve dikkat ceker. Bu lenslerde goz biraz daha koyu gorunur. Haresiz olan lenslerde herhangi bir cerceve bulunmaz. Goz icinde lens daha belirgin durabilir. Kendi tercihinize gore hareli ya da haresiz lenslere yonelebilirsiniz. Hekiminize renkli lens tercihi icin gittiginizde DIA ile BC olculerinizi belirleyecektir. Bunlar kullanilacak lensin capini ve gozun temel egrisini ifade eder. Bu anlamda uzun vadede gozun zarar gormemesi adina lens secimi esnasinda cok hassas yaklasilir. Renkli lensin goze tam oturmasi ve goze zarar vermemesi cok onemlidir. Mavi, yesil disinda sicak kahve tonlari en populer lens renkleri olarak one cikar.

Alinti
 
Alt 16 Eylül 2020, 12:18   #2
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tam benim konum çok seviyorum renkli lens kullanmayi:p

 
Alt 16 Eylül 2020, 12:25   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
allecra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
[ındent]tam benim konum çok seviyorum renkli lens kullanmayi:p
[/ındent]
:d:d:d

 
Alt 16 Eylül 2020, 12:30   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende mecburiyetten kullanıyorum miyopum xjxhz

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 16 Eylül 2020, 12:34   #5
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir ara merak sarmıştım başıma kötü bir kaza gelene kadar. Zevk-i kullanılacak bişey değil aslında

________________

.
 
Alt 16 Eylül 2020, 12:36   #6
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dikkatleri Uzerine Toplayan Renkli Lensler

Sana lens buldum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 16 Eylül 2020, 12:51   #7
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lens kullanmamı gerektirecek kadar göz bozukluğum yok. Ama kullansaydım göz renginde hafif dokunuşlar yapacak renkleri kullanırdım. Öbür türlüsü çok yapmacık duruyor bence.

 
Alt 16 Eylül 2020, 12:52   #8
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lens kullanmamı gerektirecek kadar göz bozukluğum yok. Ama kullansaydım göz renginde hafif dokunuşlar yapacak renkleri kullanırdım. Öbür türlüsü çok yapmacık duruyor bence.
Dikkatleri Uzerine Toplayan Renkli Lensler

sanada buldum lens

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 28 Nisan 2021, 08:53   #9
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mecbur kalmadıkça tercih etmem doğallık dan yanayım

________________

~ E & B ~
 
Alt 28 Nisan 2021, 08:59   #10
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Renkli lens kullanmayı düşünüyorum ben mavi olabilir :)

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:11.