IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Choice
  • 1 Post By Choice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2021, 07:11   #1
Standart Kainatin Meyvesi İnsan İnsanın meyvesi nedir?

KAİNATIN MEYVESİ İNSAN, İNSANIN MEYVESİ DE

İMAN VE İBADETTİR

Mesela ; İnek saman yesin, süt yapsın, insan sütü içsin tuvalete akıtsın. Tavuk yerleri gagalasın yumurta yapsın, koyun ot yesin et yapsın süt yapsın, arı çiçek çiçek dolaşıp bal yapsın, insan eti sütü yumurtayı, balı toplasın, yesin bir müddet sonra da götürüp hela çukuruna boşaltsın. Revamıdır, layıkmıdır kardeşim


Aslında insanın meyvesi imandır, ibadettir, namazdır. Yaratıcı bu meyveyi elde etmek için kainatı insanın istifadesine sunmuş. Sonrada insan ibadet meyvesini ALLAH’a arz edemezse kainatın, varlıkların başının belası olur. Her varlığın elindeki nimeti gasp edip, sonrada en berbat bir vaziyete sokup en berbar bir yere atan zalim olur. Varlıkların sayısınca mazlumların hesabı ondan sorulur, kendi eliyle kendini Cehenneme, bunun için sakın beş vakit namazını ihmal etmeyin kardeşlerim.


Babamız Adem, Anamız Havva, siz insanlar daha açık bir ifade ile peygamber evlatlarısınız. İlk insan aynı zamanda ilk peygamberdir.

Şeytan ve Şeytan’ın güdümündeki Avrupa, insanlığı mürted hale getirdi, imansız ve ibadetsiz hale getirdi, maymunlar sürüsü haline getirdi namaz onlara muhalefet ediniz, iman, ibadet, güzel ahlak, edep ve terbiyenizle insanoğlu insan olduğunuzu, peygamber oğlu torunu olduğunuzu ispat ediniz.

Namaz kılmak haşa önemsiz bir ibadet olsaydı ALLAH onu kullarından sık sık istermiydi ? ‘’ ‘’namazı terk edip de şehvetlerine uyanlar Cehennem’in GAYYA vadisine düşeceklerdir, azgınlıklarının cezasını çekeceklerdir.’’ Şeklinde ağır ikazlarda bulunur muydu?

Namazı terk etmek küçük bir günah olsaydı, Hz. Muhammed (A.S.V) efendimiz:

‘’ Namaz dinin direğidir, namazı kılmayan dinini yıkmış olur.’’ Diye buyururmuydu?

Namazlı bir hayat Cennet, namazlı bir hayatın sonunda ise ebedi Cennet vardır. Müslüman hem namaza hem de Cennete layık bir insandır.


Namaz Nedir?


İnsanoğlu çok acizdir; gözle görülmeyen bir mikroba mağlum olmakta, sivrisineğin ısırmasına dayanamamaktadır. Çok fakir, ihtiyaçlıdır; ihtiyaçları alemin her tarafına hayalinin uzanabileceği yerlere kadar uzanmaktadır. Bu derece güçsüz ve muhtaç olan insanoğlu enerji ve kuvvetini, ancak herşeyin dizgini elinde olan , her şeye sözü geçen bir zâtın dergahında bulabilir. İşte bu insanı o dergaha götüren NAMAZdır. İnsanı ezen, üzen şeylerin şerrinden kurtaran onlara karşı dayanma güçü veren NAMAZdır. Dar ve karanlık kabrini aydınlatacak, genişletecek ; orada sana Cennet yemekleri,şerbetleri, sofraları şeklinde takdim edileyecek olan NAMAZdır.

Bütün insanlığın hesaba çekileceği büyük mahkeme gününde, Yüce adalet divanında mümine senet ve berat olacak NAMAZdır.

Bütün insanlığın üstünden geçmeye mecbur edileceği sırat köprüsünde nur ve burak olacak ; insanı alıp, yıldırım hızıyla Cehennemin üstünden geçirip Cennet'e ulaştıracak olan NAMAZdır. Veya herkesin yürümeyip patır patır Cehennem'e döküleceği o köprüde insanı Yunus kadar yiğitleştirecek;

Sırat kıldan ince
Kılıçtan keskincedir
Varup anın üstünde
Evler kurasım gelir.

Şeklinde konuşturacak olan NAMAZdır.

Bu neticeyi veren insana bu ücreti kazandıracak olan NAMAZ hiç ehemmiyetsiz görülür mü , ücreti az veya ücretsiz bir iş' denilir mi


‘’ HER NAMAZ İÇİN ALTIN VERİLSEYDİ’’


Yüce ALLAH bizden ne istiyor? Rızık mi, namaz mı? Onun yüce fermanını dinliyoruz:

‘’ Ailene (çoluk çocuğuna) namazı emret. Sen de sabırla ona devam et. Senden rızık istemiyoruz. Biz seni rızıklandırırız. Akibet güzel sonuç takva erbabına, (ALLAH’dan korkanlara) aittir. Tâha Süresi ,132 Kim ALLAH’tan korkarsa (emirlerini tutup, yasaklarından uzak kalırsa) ALLAH ona bir çıkış yolu açar. Ve ona beklenmediği yerden rızık verir. Talak süresi,2

Biz insanlar Allah’ın kullarıyız. Allah’dan başkalarına kul olmak zillet ve sefalet iken, Allah’a kul olmak şeref ve saadettir. Çünkü Allah’dan başka her şey, zengin olsun fakir olsun nihayet bir mahluktur.

Seni emrinde çalıştıranlar da senin gibi yaratılmıştır bir mahluk oldukları için, senin muhtaç olduğun şeye onlar da muhtaç. Sen bir ağanın kapısında çalışırken hem kendi erzağını hem de ağanın erzağını tedarik etmekle yükümlüsün, hatta önce ağanınkini.

Ama Allah öyle değil. Allah mahluk olmadığı için mahlukun muhtaç olduğu şeylere de muhtaç değil. Yemeye, içmeye, uyumaya, doğmaya, doğurulmaya, zamana, mekana, hiçbir şeye muhtaç değil. (İhlas süresi 2-4 ; Bakara süresi 255)

Onun için Allah bizden rızık istemediği gibi geçim derdiyle ölmemizi de istemiyor, yarattığı bütün canlıların rızkını üzerine almış: ‘’ yer yüzünde yürüyen her canlının rızkı yalnızca Allah’a aittir. Allah canlının durduğu yeri ve sonunda bırakılacağı mekanı bilir.’’ (Hud Süresi 6) buyurmuş. Ve kainatı da bir rızık deposu yapmıştır.

Dünyaya geldik her şeyimizi hazır bulduk. Gazımız hazır, tuzumuz hazır, yağımız hazır, peynirimiz hazır, etimiz hazır, sütümüz hazır sobamız, lambamız, havamız, suyumuz, denizimiz, dağımız, ovamız bağımız, hazır. Petrolumuz, odunumuz, kömürümüz, evet her şeyimiz hazır.

Kainatın görünüşünden de anlaşılıyor ki biz rızık vermekle değil verilen rızkı alıp ağzımıza koymakla ve Rezzak-ı Kerim’e şükretmekle görevliyiz. Geçim için yapılan bütün didinmeler, mevcut rızık ağza götürmekten ibarettir.

Kainatı sırf rızık veya rızık deposu yaratan Rabbimiz, buna karşı sadece bizden sevgi istiyor saygı istiyor. Sevginin ve saygının ifadesi olan beş vakit namaz istiyor, yani ibadet istiyor. Ve mealen şöyle buyuruyor.

‘’ ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. Ben onlardan rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum. Şüphesiz rızık veren, güç ve kuvvet sahibi olan ancak ALLAH’dır. (Zariyat 57-58)
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Kainatin Meyvesi İnsan İnsanın meyvesi nedir?-kitap_202010250735124494407.jpg  
________________

 
Alt 24 Nisan 2021, 07:11   #2
Post

Yukarıda yazmış olduğum makeler Vehbi Karakaş Hocanın '' Niçin Namaz '' İsimli kitabından alınmıştır ve internet üzerinde yazılı hiç bir kopyası bulunmamaktadır
Kişisel bir emektir. okuyanlardan ALLAH Razı olsun..

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:57.