IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Absent
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2020, 14:01   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Erkek kisirligi tedavisinde mikrocip yontemi

Erkek kisirligi tup bebek tedavisinde en cok ilerleme kaydedilen konular arasinda yer aliyor. Tup bebek tedavisinde basari sansini artirmanin en onemli yolu iyi kalitede spermin iyi kalitede yumurta ile birlestirilmesi ve gebelik potansiyali en yuksek embriyoyu olusturabilmekten geciyor.

Sperm secimi konusunda bilgi veren Anadolu Saglik Merkezi Kadin Hastaliklari, Dogum ve Tup Bebek Uzmanlari Doc. Dr. Tayfun Kutlu ve Dr. Ebru Ozturk Oksuz, “Sperm secimi cok onemli. Sperm problemi olan bir hasta karsimiza geldiginde oncelikle bu sperm problemine neden olabilecek faktorler dusunulmeli, tedavisi olabilecek nedenler var ise tedavi edilmeli, yasam sekillerinde gerekiyorsa degisIklik planlanmali” aciklamasinda bulundular.

Tup bebek tedavisinde sperm faktoru olan olgulara yapilan tedavi kisaca mikroskop altinda en iyi spermin secilerek yumurtaya yerlestirilmesi islemi yani intrasitoplazmik sperm enjeksiyonunu (ICSI) olarak adlandirildigini soyleyen Anadolu Saglik Merkezi Kadin Hastaliklari, Dogum ve Tup Bebek Uzmani Doc. Dr. Tayfun Kutlu, “Yumurta toplama gunu 3-4 gunluk cinsel perhiz suresini gecmemesi planlanarak sperm ornegi alinir ve laboratuvar hazirligindan sonra en iyi sperm ICSI yontemi ile yumurta ile birlestirilir” dedi.

HEMEN UMUTSUZ OLUNMAMALI
Bazi vitamin (e vitamini, c vitamini gibi) desteklerinin sperm uretimine faydasi olabilecegi gibi son zamanlarda sIklikla karnitin gibi antioksidan ilaclarin kullaniminin da pozitif etkisi olabileceginin goruldugunu vurgulayan Kadin Hastaliklari, Dogum ve Tup Bebek Uzmani Doc. Dr. Tayfun Kutlu, “Ejakulatta sperm olmayan (Azospermi) hastalar icin de yapilacak tedavi yontemleri de mumkun. O nedenle bu hastalarin hemen umutsuzluga kapilmasina hic gerek yok. Bu hastalarda testislerden sperm cerrahi olarak elde edilebilir. Eger sperm uretimine bagli bir sIkinti var ise mikotese ameliyati ile mikroskop altinda tum testi dokusu incelenir ve sperm bulunmaya calisilir. Eger tikaniklik soz konusu ise cok daha basit bir islem olan TESA yontemiyle sperm aspirasyonu yapilir” seklinde konustu.

EN IDEAL SPERM MIKROCIP YONTEMIYLE SECILIYOR
Son yillarda erkek kisirliginda mikrocip ile sperm secme yonteminin oldukca gundemde oldugunu belirten Dr. Ebru Ozturk Oksuz, “Mikrocip yontemi ilk defa Harvard'da bir Turk bilim adami tarafindan gerceklestirildi. Mikro akiskan cip yontemi ile DNA yapisi saglikli spermler digerlerinden ayrilarak en ideal olan spermi secmeye olanak taniyor. Boylece sperm problemi olan kisilerde sperm hem DNA yapisi acisindan hem de mikroskop altinda en saglikli sperm secilerek ayristirilmaya gidilir ve en kaliteli sperm elde etme sansi artar” dedi.
 
Alt 25 Şubat 2020, 15:04   #2
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zürriyetsiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’a kopyala bunu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 10 Nisan 2021, 17:09   #3
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

 
Alt 11 Nisan 2021, 10:04   #4
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
SLyther Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık.
Tsk ederim ki

 
Alt 12 Nisan 2021, 21:54   #5
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:13.