IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2021, 15:06   #1
Standart Bazı erkekler neden gebelik belirtileri yaşar?

Bazı erkekler neden gebelik belirtileri yaşar?

Yorgunluk, mide bulantısı ve reflü, bir kadının hamileliğinin belirli aşamalarında sahip olmayı beklediği semptomlardan bazılarıdır.

Bazen eşleri de beklenmedik şekilde bu semptomları yaşayabilir. Yaygın bir durum olarak karşımıza çıkan bu sendrom erkekleri oldukça etkiler.

Bir çift bebek beklerken, bebeklerini karşılamak için heyecan, kaygı ve uzun saatler süren alışverişten daha fazlasını paylaşıyor olabilir. Buna bazı gebelik semptomları da dahil!

Bu fenomen "Couvade Sendromu" olarak bilinir. İsim Fransızcadan geliyor ve "yumurtadan çıkmak" gibi bir anlamı var. Bir erkek, eşinin gebelik durumuna bağlı olarak değişen hormon seviyeleri, mide bulantısı, kilo alma, yorgunluk, uykusuzluk ve hatta doğum sancılarından etkilenebileceğinden bu sendroma yakalanmaları sandığınızdan daha yaygın bir durum.

Uzmanlar hala bazı erkek partnerlerin neden bu semptomları sergilediğini bilmiyor olsalar da, bunu açıklamaya çalışan birkaç teori öne sürmüşlerdir. Bazı araştırmacılara göre, bir somatizasyon tepkisi olabilir. İsim korkutucu görünse de, somatik semptomlar yalnızca duygusal bir kökü olan fiziksel semptomlardır.

Örneğin, aşık olduğunuzu veya çok heyecanlandığınızı ve "midenizde kelebekler uçuştuğunu" hissettiğinizi düşünün. Yeni bir bebeğin stresi ve beklentisi ve babalığın beraberinde getirdiği yeni sorumluluklar erkeklerde hamilelik sırasında yaşananlara benzer şekilde semptomlar üretebilir.

Bazı erkekler neden gebelik belirtileri yaşar?

Diğer bilim insanları ise couvade sendromunun, erkeklerin eşleri hamileyken geçirdikleri bir dizi hormonal değişiklikten kaynaklanabileceğini iddia ediyorlar. Öte yandan, bir babanın eşinin hamileliği ve doğumuyla ne kadar ilgili olduğuna, eşinin rahatsızlığını paylaşma olasılığının o kadar yüksek olduğuna inanan bilim insanları da var.

Erkeklerde görülen bu semptomlar kimsenin sağlığını riske atmayacak geçici rahatsızlıklardır. Semptomlarla baş etmenin en iyi yolu, onları kolaylaştırmanın yollarını bulmaktır.
 
Alt 03 Nisan 2021, 16:13   #2
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

şakamı bu reis

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:36.