IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2023, 06:05   #1
Standart Mailchimp Nasıl Kullanılır

Günümüzde en sık tercih edilen iletişim yöntemleri arasında online iletişim araçları bulunuyor. Pek çok kişi bireysel iletişimleri için online iletişim uygulamalarını tercih ederken firmalar da reklam ve pazarlama yöntemlerini internet üzerinden sürdürüyor. Bu yöntemler sırasında en çok kullanılan araçlardan biri Mailchimp.

Mailchimp, 2001 yılında kuruluşundan itibaren kullanıcı sayısını hızlı bir şekilde artırdı. E-posta ile pazarlama sektöründe öne çıkan uygulama, kullanıcılarına gelişmiş bir hizmet sağlıyor.

-------------------------------------------------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

-------------------------------------------------

Mailchimp Kullanım Rehberi

Mailchimp, 2001 ve 2009 yılları arasında ücretli e-posta servisi veren bir şirketken 2009 yılında alınan bir karar ile ücretsiz kullanım seçeneğini de eklediler. Bu tarih itibari ile özellikle kullanım sıklığı artarken programın kullanım özellikleri de gelişti. Mailchimp;
  • Free
  • Essentials
  • Standard ve
  • Premium olmak üzere 4 kullanım seçeneği sunar.

Sunulan paketlerin içerdiği hizmetler, belirli özelliklere göre değişiyor. Bu özellikler arasında; aylık mail gönderim sayısı, kullanıcı sayısı, içerik optimizasyonu ve A/B testi gibi farklılıklar bulunmakta.

Aracın sunduğu temel özelliklerin pek çoğu ücretsiz paket için de kullanıma uygun durumda. Rapor ve analizler, yaratıcı asistan ve formlar gibi özellikler bu ortak kullanımlar arasında yer alıyor. Diğer paketler ise içeriklerine göre fiyatlandırmalar içermekte. Bu paketlerin özellikleri, Mailchimp sitesinde ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. Böylece ihtiyacınız olan kullanım içeriğine bağlı olarak kendiniz ve firmanız için en iyi seçeneği oluşturma fırsatınız var. Paket tercihi sonrası ilk adım ise kayıt ve üyelik oluşturma olacak.

-------------------------------------------------

Mailchimp Nasıl Kullanılır

-------------------------------------------------

Mailchimp Kayıt Oluşturma

Mailchimp web sitesinin sağ en üst kısmında “Sign Up” butonu bulunmaktadır. Butona tıkladığınızda, kullanıcı sayısına göre de belirleyebileceğiniz paket seçenekleri karşınıza çıkacak.

Ücretsiz kullanmak istiyorsanız, “Free” paketi seçerek kayıt oluşturma kısmına geçebilirsiniz. Bu kısımda sizden e-mail adresiniz, kullanıcı adınız ve parolanızı isteyen bir kayıt formu ile karşılaşacaksınız. Girdiğiniz bilgileri onayladığınız takdirde e-mail adresinize aktivitasyon maili gönderilmektedir. Bu mailde yer alan “Activate Account” ibaresine tıklayarak kaydınızı gerçekleştirmiş olacaksınız.

Size atılan e-mail aracılığı ile yaptığınızı aktive işlemi sonrasında Mailchimp web sitesine yönlendirileceksiniz. Bu aşamada; firmanız ya da kişisel bilgileriniz ile ilgili kimi sorular karşınıza çıkmaktadır. *Zorunlu alan olarak işaretlenen yerleri doldurmadan ilerlemeniz mümkün olmayacaktır. Bu zorunlu soruları doğru şekilde yanıtladığınız zaman sistem sizi panel arayüzüne yönlendirir ve üyelik aşamanız tamamlanmış demektir.

-------------------------------------------------

Mailchimp Nasıl Kullanılır

-------------------------------------------------

Mailchimp Kullanım Arayüzü


Mailchimp, kullanıcı dostu web tasarımı ile oluşturulan bir platform. Bu sayede üyelik işleminin yanı sıra giriş yaptıktan sonraki arayüz kullanımı da oldukça rahat. Bundan önce herhangi bir mail pazarlama aracı kullanmamış olsanız dahi bu platformu kullanırken zorluk yaşamazsınız.

Mailchimp kullanım arayüzü, görsel ve benzeri içerik ekleme veya e-posta oluşturma sırasında sürükle bırak hareketini algılar. Bu durum, kullanım kolaylığının bir avantajı olarak yapacağınız işlemleri hızlandırmaktadır.

Mailchimp arayüzü, size çok sayıda şablon seçeneği sunarak e-posta oluşturma sürecini kolaylaştırır. E-Posta listesini oluşturduğunuz andan sonrası için ise işlemi otomatik hale getirerek işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Bu süreçte kodlama gibi teknik bilgilere ihtiyacınız olmaz. Sade arayüz ile kullanımınız oldukça rahat olur.

Mailchimp E-Posta Listesi Ayarlama


E-Posta listesi, maillerin otomatik olarak gideceği kişi listesini ifade ediyor. E-Posta listesini oluşturduktan sonra kampanya oluşturmak da hızlanır. Mailchimp’in asıl kullanım nedenlerinden biri de standart mail araçlarında aynı anda sınırlı kişiye mail gönderebilirken bu araç ile işlemin kolaylaşıyor olması.

Mailchimp üyeliği sırasında e-posta listesinin kişi sınırlarına göre oluşan paket seçimi, bu noktada önem kazanmaktadır. İstediğiniz sayıda abonenin mail adresleri ile bu listeyi oluşturabilirsiniz. E-Postalarınızın iletilmesi için oluşturduğunuz hedef kitlenin mail adresleri bu listede yer alır.

Mailchimp e-posta listesinin önemli bir diğer avantajı ise attığınız gönderilerin spam olarak görünmemesidir. Araç sayesinde gönderilerinizi spam olarak işaretleyen kullanıcılar, otomatik olarak abone listesinden çıkarılabilmektedir. Mailchimp ile göndereceğiniz mailler için hali hazırda bir listeniz bulunma ihtimali vardır. Aynı şekilde daha öncesinde farklı bir araç kullanmış ve listenizi bu şekilde aktarmak istiyor olabilirsiniz. Bu noktada e-posta listesini aktarmak en mantıklı yol olacaktır.

-------------------------------------------------

Mailchimp Nasıl Kullanılır

-------------------------------------------------

Mailchimp E-Posta Listesi Aktarma


Listeyi aktarmak için ilk olarak panelde bulunan “Audience” kısmına girmelisiniz. Bu sayfada yapacağınız işlemler sırasıyla şu şekildedir:
  • Recent Growth” başlığının altında bulunan “Subscribed” yazısını tıklayın.
  • Bu ekranda “Add Contacts” adı ile yeni bağlantı ekleme seçeneği mevcut. Sonrasında ise “Import Contacts” (Bağlantıyı Aktar) seçeneğine tıklamalısınız.
  • Bu kısımda karşınıza dosya formatına dair seçenekler çıkmakta. Yani bağlantı adreslerini içeren dosyanız; .xlsx, .csv, .txt ya da .xls formatlarında olabilir. Burada hangi formatta ise onu seçmeniz gerekli. Aksi takdirde dosyanın okunmama riski olacaktır.
  • Dosyanın formatını seçtikten sonra “Continue” butonunu işaretleyerek devam etmelisiniz.
  • Bu aşama ile karşınıza çıkan sayfada dosyayı yükleyip aktaracağınız ekran bulunmakta. Browse butonu ile bilgisayar konumundan aktaracağınız dosyayı bulabilirsiniz.
  • Seçili dosya yüklendikten sonra “Continue to Match” butonuna basarsanız yükleme tamamlanacak ve karşınıza sistem tarafından yöneltilen önemli bir soru çıkacak: “Abone listesi mi yüklediniz yoksa farklı iletişim bilgileri de mevcut mu?” Bu soru, mail gönderiminin yasal durumunu etkilediği için oldukça önemli. Dolayısıyla abone listesi yüklemeye dikkat etmelisiniz.
  • Listenin abone olma durumunu işaretledikten sonra “Continue to Review” diyerek bir sonraki sayfaya geçebilirsiniz.


Son aşamada karşınıza çıkan sayfada ise “Import” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Mailchimp Katılım ve Kayıt Formları Oluşturma


E-Posta listesinin ve abonelerin sayısı, firma ve sunulan hizmete göre değişkenlik gösterir fakat her bir firmanın hedefi bu sayıyı mümkün olduğunca artırmaktır. Abone sayısının artışı içinse katılım ve kayıt formları büyük bir gereklilik. Bu nedenle Mailchimp ile kayıt formu oluşturmayı unutmamalısınız.

Formu oluşturmak için sistem, e-posta gönderdiğiniz adresin geçerli olduğunu bilmek isteyecektir. Bu doğrultuda form oluşturmadan önce alan adını doğrulama ibaresi çıkabilir. “Verify domain link” işaretine tıklayarak size gelen mail ile bu doğrulamayı tamamlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra kayıt formunu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

-------------------------------------------------

Mailchimp Nasıl Kullanılır

-------------------------------------------------


Mailchimp Kayıt Formu Nasıl Oluşturulur?


Kayıt formu oluşturmak için panelde yer alan listeden “Sign up Forms” kısmına gelin. “Form Builder” kısmı açılır ve bu kısımda sistem size çeşitli kayıt formu türleri sunar.

Bunlar arasında; genel formlar, pop-up formlar, gömülü formlar gibi seçenekler bulunur. Oluşturduğunuz kayıt formu için farklı stil ve farklı kaynak kodları bulunmaktadır.

Bu kaynak kodları, abonelik kaydı yapacak kullanıcılardan aldığınız bilgileri değiştirebilir. Klasik formlarda isim, mail adresi ve kayıt butonu bulunurken farklı formlarda isim yer almayıp yalnızca mail adresi ve kayıt butonu bulunabilir. Kayıt formunu, web sitesine entegre edebilir ve abone sayınızın artışına fayda sağlayabilirsiniz.

Mailchimp Kampanya Oluşturma Adımları


Mailchimp ile bir abone e-posta listesi oluşturduktan sonra asıl kullanım kısmı başlar. Bu noktada “Mailchimp nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı da büyük oranda kampanya oluşturma kısmı için merak edilmektedir.

Kampanya oluşturmak için ilk adım bir şablon seçmek olabilir. Mailchimp’te mevcut iş akışlarının ve kampanyaların çeşitli taslakları bulunur. Bu taslaklar ile sosyal içerikler, doğum günü kutlamaları, reklam ve açılış gibi çok sayıda işlev sağlayabilirsiniz. Mevcut şablonlardan birini seçmek, daha profesyonel bir kampanya oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Kendi şablonunuzu ve içeriğinizi oluşturma fırsatınız da mevcuttur. Kampanya oluşturmaya panelde yer alan soldaki menü üzerinden, “Create” seçeneğine tıklayarak başlayabilirsiniz.

Sonrasında, e-mail menüsünden “Regular” seçeneği ile devam ederek kampanyanız için bir isim belirleyin. İsim oluşturduktan sonra “Regular” seçeneğinin altında bulunan “Plain Text” ile devam ederseniz, görsel içermeyen düz metin oluşturma şansınız var. Daha ciddi ve sade kampanyalar için bunu tercih edebilirsiniz. Son olarak, oluşturduğunuz kampanyayı e-posta ile göndermenin yanı sıra sosyal medya araçları ile de yaygınlaştırabilirsiniz. Facebook, Twitter gibi uygulamalardan kampanyayı paylaşabilirsiniz.

-------------------------------------------------

Mailchimp Nasıl Kullanılır

-------------------------------------------------

Mailchimp E-Posta Kampanyası


Kampanya şablonunu belirledikten ya da oluşturduktan sonra kampanyanın tamamlanması için belirlemeniz gereken özellikler ve tamamlamanız gereken adımlar bulunur. Bu kısımda:
  • To: kampanyanın ulaşacağı abone listesinin girileceği kısımdır. Belirli abonelere veya tamamına e-posta kampanyanız ile ulaşma şansınız bulunur.
  • From: e-postanın gönderileceği adres ve bilgiler girilmelidir. Şirket adına veya kişi adına göndermeyi tercih ettiğiniz mailler için burada adres girmeniz gerekir. Gireceğiniz adres, abonelerin görüntüleyebileceği adres olduğu için kurumsal olmasını tercih edebilirsiniz.
  • Subject: konu başlığı kısmıdır. “Add Subject” seçeneği ile kampanyanın konusunu ya da belirlediğiniz başlığı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bu kısmı kısa mesaj vermek için kullanabilirsiniz. Mesela bir indirim haberini verdiğiniz bir kampanya söz konusu ise abonelerin maile dikkat etmesini buraya yazacağınız indirim haberi ile sağlayabilirsiniz.
  • Content: daha önce bahsedilen içeriğin ve şablonların belirlendiği kısımdır. Hazır temalara da buradan ulaşarak başarılı şablonlar elde edebilirsiniz.

E-Posta kampanyasına dair önemli bir bilgi de önceden gönderilen mail taslaklarını kaydedebiliyor olmanız. Bu şekilde daha sonra benzer içerikleri yeniden yönlendirebilir ya da önceki çalışmalarınızı gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda campaigns başlığı altında önceden kullandığınız kampanyaları görüntüleyebilirsiniz.

Mailchimp Kampanya Gönderme


Mailchimp üzerinden kampanyanızı hazırlama işlemini tamamladıktan sonra geriye kalan tek adım, kampanyanın gönderilmesidir. Peki, kampanya gönderirken Mailchimp nasıl kullanılır?

Mailchimp’in kayıt formu oluşturma ve kampanya oluşturma dışında da pek çok avantajı bulunmaktadır. İlk olarak, mobil destekli olması sayesinde Android veya Apple fark etmeksizin cep telefonunuz ya da tabletiniz üzerinden kullanma şansınız bulunur. Bu sayede herhangi bir yerden kampanya oluşturma, abonelik kayıt formu ekleme gibi işlemleri hızlıca halledebilirsiniz.

Mailchimp’in tercih edilmesinin önemli nedenlerinden biri de raporlama işlevidir. Ana sayfada bulunan bu kısım sayesinde, kampanyanızın performans verilerini görüntüleyebilirsiniz. Böylece kampanyanın artı ve eksilerini analiz ederek strateji belirlemeniz kolaylaşır.

Kampanya kapsamında gönderilen e-postalardan kaç tanesinin alıcıya ulaştığını, hangilerinin açıldığını ve bu kampanya üzerinden gönderilen linke tıklama oranlarını buradan görüntüleyebilirsiniz. Aynı şekilde ana sayfa üzerinden abone sayılarını ve abone olma oranlarını da görüntüleme fırsatınız bulunur. Bu özellikler sayesinde kampanyanın eksikliklerini kapatabilirsiniz.

-------------------------------------------------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

-------------------------------------------------


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 07 Ocak 2023, 06:50   #2
Standart

Kullananlar için faydalı bilgiler. Emeğine sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:24.