IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2023, 06:21   #1
Standart Mailing Nedir

Markanız ya da işletmeniz için kullanacağınız etkin bir dijital pazarlama kanalı olan ”mailing”, günümüzde pek çok web site sahibi ve bireysel geliştiriciler tarafından uygulanmaktadır. Bu stratejide temel olarak kullanıcılarınıza fayda sağlamayı hedefler ve bilgilendirici toplu mailler atarsınız. Böylelikle, kendinizi sürekli hatırlatırken, işinizi de kitlenizi geliştirerek büyütebilirsiniz.

Mailing Ne İşe Yarar?


Dijital pazarlama alanında büyük bir önem taşıyan Mailing kavramı, müşterilerinize kişiselleştirilmiş e-mailler göndermenizi sağlayan bir sistemdir. Bütçe dostu bir yöntem olması sebebi ile sıklıkla tercih edilen bu yöntem aracılığı ile toplu e-postalar gönderebilirsiniz. İlgi alanlarına göre müşterilerinizi kategorilere ayırabilirsiniz. Ayrıca, potansiyel müşterilerinize de çok daha kolay şekilde ulaşabilir, ürün ve markanızın tanıtımını gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle, potansiyel müşterileri, ‘müşteriniz’ durumuna getirir. Onları kampanyalarınızdan ve yeni ürün, hizmet ya da güncellemelerinizden haberdar etmenize olanak tanır.

“Mailing nedir?” sorusu yanıtlanırken dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de e-mail marketing ile farkıdır. İkisi arasında amaç yönünden bir fark vardır. Mailing yönteminin esas amacı faydadır. E-mail marketing yönteminin amacı ise kar elde edebilmek; yani, mail gönderilen kişiler üzerinden para kazanılmasıdır. Yöntem olarak her ikisi de aynı dikkat noktalarına sahiptir. Bu noktalara uyulduğunda mailing ya da e-mail marketing fark etmeksizin, her ikisinde de belirlenen amaçlara daha rahat ulaşılabilir.

Mailing Nedir

Mailing Neden Yapılır?


Ürünlerinizin satışı noktasında ilerleme kaydetmek için reklam vermek önem arz eder. Ancak potansiyel müşterilerinize ulaşmak için yalnızca görsel reklamlar etkili olmayabilir. “Mailing nedir?” sorusunun ardından en çok merak edilen bir diğer konu ise mailing stratejisinin neden yapıldığıdır. Mailing içerisinde genellikle hem görsel hem de metinler bir arada yer alır. Mail tasarımı ilgi çekici şekilde yapılmalıdır. Böylelikle müşterilerin ilgisini çeken ürün ya da kampanyalar kişiye özel şekilde hatırlatmış olursunuz.

Multichannel ya da omnichannel marketing aracılığı ile ayrıca mailing deneyimi zenginleştirebilirsiniz. Böylelikle, birden fazla kaynaktan müşterilere ulaşırken doğru bilgileri istenilen zamanlama ile iletebilirsiniz. Mailing yapmanın bir diğer avantajı ise marka değerine hızlı katkı sağlıyor olmasıdır. Kişiselleştirilmiş e-posta deneyimi yaşatarak müşterilerinizi satın almaya ve web sitenizi keşfetmeye yönlendirebilirsiniz.

Mailing Nasıl Yapılır?


Site trafiğinizi artıracak ve müşteri iletişiminizi güçlendirecek olan mailing tekniğini uygularken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu durumları başlıklar halinde sıraladık:
  • Tasarım
  • Mail boyutu
  • Zamanlama
  • Mail sıklığı
  • Mobil uyumluluk
  • Spam filtresi

Mailinizin tasarımında kullandığınız renk seçiminden yer verdiğiniz dile kadar birçok detay önem arz eder. Çok göze çarpan renklerin kullanımından kaçınmak kadar basit tasarımlardan da uzak durmak gereklidir.

Müşterilerinizle paylaştığınız hatırlatıcı maillerin gönderim sıklığı ve içeriği de ayrıca dikkat edilmesi gerekilen durumlardır. Sürekli mail göndermek, müşterinizin maillerinizi görmezden gelmesine sebep olabilir. Genellikle aktif olduğu ve reklamınıza vereceği reaksiyonun olumlu olduğu anları tespit ederek müşterinize mail gönderebilirsiniz.

Mailing açısından önem arz eden diğer konu ise spam filtresidir. Bounce mail kavramı, gönderilemeyen mailler için kullanılır. Çeşitli sebeplerden maillerinizin müşterilerinizin spam kutusuna düşmesini engellemek için spam filtresi testi yapabilirsiniz. CSA sertifikası aracılığı ile spama düşme oranınızı düşürebilirsiniz.

Mailing Nedir

Mailing Tasarımı Nasıl Yapılır?

  • Sadece metin ya da sadece resim içerikli mailler hazırlamayın.
  • Dilbilgisi ve imla kurallarına dikkat edin.
  • !!! /// *** +++ — gibi karakterleri sık ve art arda kullanmayın.
  • Renklere dikkat edin. Göz yorucu renkler ya da tek bir renk kullanmayın.
  • İçerikte sürekli bağlantılar sunarak ”şuraya tıkla”, ”bunu kazan” gibi ifadeleri gerekmedikçe kullanmayın.
  • Global çapta kara listeye alınmış cinsellik, ilaç, mortgage gibi kelimeleri kullanmayın.
  • Mailin firmanızdan ya da sizden geldiğini isim kullanarak belli edin.
  • Maillerinizin bir konusu olmasına ve etkileyici sloganların kullanımına özen gösterin.
  • İzinsiz olarak hiçbir mail adresine e-bülten, toplu mail göndermeyin.
  • Kullanıcıların mail gönderilmesini istememeleri halinde kullanmaları için, abonelikten ayrılma butonu veya bilgilendirme metni koyun.

Doğru şekilde mailing şablonu oluşturmak için HTML mailing kodlamadan yararlanın. Bu şekilde maillerinizi mobil uyumlu hale getirebilirsiniz. E-Postalar telefon, bilgisayar ve tablet gibi çeşitli cihazlar aracılığı ile okunabilmektedir. Bu sebeple mailinizin tasarımını gerçekleştirirken boyutunun 120 KB’yi geçmeyecek şekilde olmasına dikkat etmeniz gereklidir. Ayrıca farklı cihazlar için farklı tasarımlar yapmanız da müşterilerinize daha iyi bir mailing deneyimi sunmanızı kolaylaştırır.

Genellikle 600-700px görsel boyutları, mailing yaparken uygundur. Mailinizde marka logonuza da yer vermeniz, okunurluğunuzu artırır. Mailing yaparken doğru hedef kitleyi belirleyerek mail tasarımını yapabilirsiniz. Böylelikle hedef müşteri kitlenizin ilgisini çeken mailler oluşturabilirsiniz.

Mailing ve e-mail marketing stratejileri için bu hususlara dikkat edilmesi ve bunlara yönelik içeriklerin hazırlanması, e-bülteniniz için olumlu geri bildirimlere yol açacaktır.

Mailing Nedir

Mailing ve E-mail Marketing Yöntemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Her ne kadar mailing daha fazla hedef kişiye ulaşma açısından yeterli olsa da başarıya ulaşması için doğru şekilde yapılması gerekir. Gönderdiğiniz mailin teması, kullandığınız üslup, görsel boyutu gibi faktörler, mailing yaparken dikkat etmeniz gerekenler arasındadır.

Her ikisi için de zaman ve oluşturulan strateji çok önemlidir. Listede belli bir sayıya ulaşmak ve uygun zamanlarda uygun içerikler ile düzenli olarak mail atmak çok önemlidir. Etkili bir şekilde strateji geliştirilebilmesi için şunlara dikkat edilmelidir:
  • Doğru kitle: Hedef kitle konusunda doğru seçim yapmak için çeşitli araçlar kullanılabilirken, en kolay yolu sitenize gelen trafikten lead toplamaktır. Yani kullanıcılar, sizden haber almak ya da kampanyalarınızdan haberdar olmak için kendi istekleriyle kişisel bilgilerini vermelidir. Web sitenize ekleyeceğiniz bir form ile bunu kolayca yapabilirsiniz.
  • Mail sıklığı: Doğru zamanda doğru içerik yöntemi ile ilerlerken, listenizdeki kişilere çok sık mail göndermemeniz çok önemlidir.(Mailchimp gibi e-mail pazarlama yazılımlarında mail sıklığı gibi ayarlamalar da yapabilmektesiniz.) Kullanıcılar bu durumdan bunalıp abonelikten çıkar ve listeniz gitgide daralır. Mail listenize kaydolan kullanıcılara bir ‘hoş geldiniz’ maili attıktan sonra, kampanya, güncelleme ya da yeni bilgi sunumunu çok sık olmamak kaydıyla göndermeye başlayın.
  • İlgi çekici olun: E-postaların dış kabuğu yani tasarımı önemlidir. Kullanıcıların merak edip maili açması gerekir. Bu nedenle atacağınız maillerde tasarımınıza önem vermelisiniz. Bunun için HTML ve gösterişli grafikleri ya da infografikleri bir araya getirebilirsiniz.

  • Bounce maillerin temizlenmesi: Bounce mailler, kullanıcı kaynaklı sıkıntılardan dolayı mailin kullanıcıya ulaştırılamaması durumudur. Bu sıkıntılar şunlardır:
  • Kullanıcının mailini kapatması
  • Kullanıcının gelen kutusunun dolu olması
  • Server’ın geçici olarak kullanılmaması
  • Gönderdiğiniz mailin çok büyük boyutta olması

Bu durumlar, e-mail marketing açısından kalitenin düşmesine sebep olmaktadır. Listede bu tür kullanılamayan eski mailleri temizlemek için bazı programlardan yardım alabilirsiniz.
  • Özelleştirilmiş mail içeriği: Toplu atacağınız maillerin, her bir kullanıcı için özelleştirilebilir olması, maillerin kullanıcılar için sürdürülebilir olmasında önemlidir. Örneğin, ”Ahmet bey, bu maili okumalısınız!” gibi kişiye özel hitap etme biçiminin kullanılması, dikkat çekici olacak ve kullanıcıya maili okutacaktır. Ayrıca özelleştirilmiş mail içeriklerinizin yarı samimi bir hitap kullanması ve kullanıcıyı şaşırtması da ilgi çekici olabilmektedir.

Mailing Nedir

Mailing Servisleri


Mailingin temelinde okunabilirliği yüksek mailler göndermek yer alır. Dolayısı ile hem müşteriye hitap eden hem de güven veren mailler oluşturmak gereklidir. Maillerinizin tasarımlarının yanı sıra, mail aboneliğinden çıkabilmeleri için müşterilerinize seçenek de sunmanız gereklidir.

Gönderdiğiniz maillerde isminizin yer alması, müşterilerinize güven verecektir. Ayrıca müşterilerinizin isimleri ile başlayan mailler oluşturarak daha samimi ve ilgi çekici mail şablonları oluşturmanız mümkündür. Maillerinizi göndermek için doğru kanalı seçmeye çalışın. Arama motorlarına ait mail servisleri, kullanım oranı yüksek oldukları için istediğiniz mailing performansını sergilemenize yardımcı olabilirler. Farklı mail adresleri için yine kişiselleştirilen kullanıcı deneyimi sunan mailler sunmanız mümkündür.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mailchimp, mail aracılığı ile pazarlama hizmeti sunmaktadır. Spama düşmeden toplu şekilde mail göndermenizi sağlayan Mailchimp, sağladığı depolama alanı ile de ayrıca avantajlıdır. Mailing için kodlama bilmeye gerek kalmadan mail tasarımı gerçekleştirmenizi sağlar.

Görselleri uygun boyutlarda ekleyebilmeniz ve çok daha fazlasını mümkün hale getirir. Dolayısı ile Mailchimp’in mailing yaparken dikkat etmeniz gereken hususları bir araya getirerek bir toplu mail formatı oluşturduğunu söyleyebiliriz. Konforlu şekilde mailing ya da e-mail marketing yapmanız için kullanabileceğiniz uygulamalardan biridir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (09 Mart 2023 Saat 22:24 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 07 Ocak 2023, 06:48   #2
Standart

Emeğine sağlık hemşo, paylaşım için teşekkür ederiz

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:21.