IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:20   #1
Standart Karahindiba Nasıl Toplanır ve Saklanır?

Tüm karahindibaların optimal koşullarda yetişmediğini unutmayın, bu nedenle yol kenarı kirliliği veya yabancı ot öldürücü tarafından kirlenmesi muhtemel bitkilerden kaçının. Ormanlık alanlarda açık alanlar genellikle güvenli bir kaynaktır. Ne olursa olsun, güvenli bir şekilde toplandığınız her bitkiyi iyice yıkadığınızdan emin olun


Karahindiba yaprakları genellikle en hassas oldukları zaman ilkbaharda toplanırken, kökler sonbaharda veya kış aylarında hasat edildiğinde en tatlı olma eğilimindedir. Kaliteli karahindiba yeşillikleri ararken çayın acı olmaması için en hassas yaprakları seçin. Eğer nemli bir kağıt havluda saklarsanız buzdolabında bir haftaya kadar dayanır.


Köklerin toplanması, genellikle bir kaç tane kök kaynağından gelen tüm taropları çekecek kadar derin kazıma gerektirecektir. Kök iyice yıkandıktan sonra olduğu gibi kullanabilirsiniz veya karahindiba ‘kahve’ yapmak için iki saat boyunca 300 derece yavaş kızartın.

Unutmayın karahindiba arılar için de çok önemli bir besin maddesidir. Bunun için karahandiba toplarken arıları da unutmayın.



Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:10.