IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 00:23   #1
Standart Bahçenizde Tarçın Kullanmanız İçin Çok Neden Var!

Tarçın yemeklere, tatlılara lezzet vermesinin yanı sıra sağlık ve güzellik açısından da vazgeçilmez bir baharattır. Tarçını bunlar dışında bahçede de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bahçenizdeki zararlı böcekler ya da bitki hastalıkları için farklı ilaçlar almak yerine tarçın kullanabilirsiniz. Hem ucuz hem de doğaldır. Peki, tarçın bahçenizde ne gibi yararlar sağlayabilir?



Karıncaları kovar
Bahçenizdeki karıncalardan kurtulmak istiyorsanız, karıncaların olduğu yerlere biraz tarçın serpin. Tarçın, karıncaların yiyeceklerin kokusunu almasını engeller ve tarçının olduğu yerden uzaklaşırlar.


Mantarları öldürür
Bahçenizdeki toprakta bitkilerinize zarar veren mantar üremişse, tarçın mantarları yok eder. Çünkü tarçın, mantarların büyümesini engelleyecek antifungal özelliklere sahiptir.


Fidanları hastalıklara karşı korur
Yeni ektiğiniz tohumların sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız, toprağa biraz tarçın serpin. Tarçın bitkileri hastalıklara karşı korur.


Sivrisinekleri bahçenizden uzak tutar
Bitkilerin etrafına biraz tarçın serperseniz sivrisineklerin bitkilerden uzak durduğunu görürsünüz. Sivrisinekler ve diğer böcekler, tarçından nefret ederler. Koku onlar için çok güçlü olduğundan, böceklerin bahçenizden uzak durmasına yardımcı olur.


Hasta bitkileri iyileştirir
Bitkilerinizin dalına ya da yapraklarına yanlışlıkla zarar verdiğinizde, o bölgeye biraz tarçın koyun. Tarçın bitkinin iyileşme sürecini hızlandıracaktır.


Gülleri daha da güçlendirir
Bahçenizdeki gülleri çoğalmak için kestiğinizde yeni diktiğiniz güllerin toprağına tarçın koyun. Tarçın köklenme hormonu gibi çalışacaktır.


Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:18.