IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


7Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tonyukuk
  • 2 Post By Publisher
  • 2 Post By Tonyukuk
  • 2 Post By Ecem


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2020, 12:24   #1
Standart Uykuya Dalmanizi Kolaylastiracak Yiyecek Ve Icecekler

Insanlarin hayatlarina devam etmesi icin en temel gereksinimlerinden biri uykudur. Uyku esnasinda vucut kendini yeniler, onarim asamasi baslar ve pek cok hormon uyku sirasinda salgilanir. Vucut agirligi ve vucut icerisinde bulunan yag ve kas durumu uyku suresini cok fazla etkiler. Kaliteli bir uyku uyumak icin tuketilen gidalara cok dikkat etmek gerekir. Uyuma saatlerine yakin kafein tuketimini ve mideyi bozacak yiyecekleri tuketmemek gerekir. Bazi besinler daha rahat uyumayi saglarken bazilari da ayni derecede uykuya dalmayi guclestirir. Kaliteli bir uyku uyunmadigi takdirde kronik hastaliklar, beyin ve sindirim sistemi hastaliklari ortaya cikmaya baslar. Yapilan arastirmalara gore her insanin ortalama 8 saat araliksiz uyumasi gerektigi yonundedir. Kisilerin daha rahat uykuya dalmasi icin bazi yiyecekleri ve icecekleri tuketilen gidalar arasina sokmasi gerekir. Bu sekilde cok daha rahat bir sekilde uyuyup uykularinin cok daha kesintisiz olmasi mumkundur.


Uykuya Dalmayi Kolaylastiracak Yiyecekler
Yatmadan once uykuya dalmayi kolaylastiracak yiyecekler tuketilerek cok daha rahat bir uyku uyumak mumkundur. Bu yiyeceklerin icerisinde bulunan besinler uykuya kolay dalmayi saglamaktadir. Uykuya dalmayi kolaylastiracak yiyecekler:
-Bademin icerisinde bol miktarda melatonin hormonu bulunur. Bu ozeligi ile hem vucuda magnezyum, kalsiyum salgiliyor hem de uyku duzenini ayarliyor. Bu sekilde kaslarin gevsemesini saglayarak kolayca uykuya dalmayi sagliyor.
– Kivi de uykuya dalmayi kolaylastiran yiyecekler arasindadir. Uyku suresini duzenliyor ve daha rahat uyuya dalmayi sagliyor.


-Cevizin icerisinde de bol miktarda melatonin hormonu bulunur. Ceviz de badem gibi kaslarin gevsemesini saglayarak cok kolay bir sekilde uykuya dalmayi saglar.
-Soguk deniz baliklari yani yagli baliklar icerisinde bulunan D vitamini ve omega 3 vitamini bakimindan cok zengindir. Serotonin hormonunun salgilanmasinda buyuk rol oynayan bu baliklar uyku dongusunu ve uyku suresini en guzel sekilde duzenler.
-Marul uyku kalitesini iyilestiren ve uykuya dalma suresini kisaltan onemli bir yiyecektir. Geceleri cok kalorili seyler tuketmek istemeyip ama rahat bir sekilde uyumak isteyen kisiler icin idealdir.
-Nohut da uykuya kalmayi saglayan bir baklagildir. Icerisinde yuksek miktarda B6 vitamini saglar ve daha az yemek yemeyi saglar. Zihinsel rahatlama saglar ve serotinin hormonu salgilar.Uykuya Dalmanizi Kolaylastiracak Yiyecek ve Icecekler
-Yumurta baliklar ve kuruyemisler disinda rahat bir uyku saglayan baska bir yiyecektir. Uykuya yardimci olan melatonin hormonunun en fazla oldugu yiyecektir.



Uykuya Dalmayi Kolaylastiracak Icecekler
Uykuya dalmayi kolaylastiracak icecekler tuketilerek cok daha rahat bir uyku yasanabilir. Bu icecekler asagida siralanmistir.
-Visne ya da kiraz suyu kirmizi meyveler oldugu icin icerisinde bol miktarda triptofan bulunur. Bu sey ise melatonin ve aminoasit salgilayarak cok daha kolay bir sekilde uyumayi ve uyku duzenini ayarlamayi saglamaktadir. Yapilan pek cok arastirmaya gore visne ya da kiraz suyunun uyku suresini 90 dakika arttirdigi bilinmektedir.


-Papatya cayi da uykuya rahat dalmayi saglayan bir icecektir. Vucudu rahatlattigi icin kaslar gevser ve daha rahat bir uyku imkani sunar.
-Hint Ginsengi cayi stres etkisini ortadan kaldiran bir cay oldugu icin cok rahat bir uyku ortaya cikar.
-Kediotu cayi uykuya dalma suresini kisaltarak uyku kalitesini arttirma ozelligine sahiptir. Menopoz donemi uyku problemi yasayan kadinlar icin en ideal caydir.
-Nane cayi ise mikroplarla savasan ve vucudu son derece rahatlatan bir caydir bu sebeple vucut kaslarini gevseterek rahat bir uyku imkani sunar.
-Ilik sutun uykuya kisa bir surede dalmaya sagladigini bilmeyen yoktur. Sutun icerisinde bulunan triptofan mutluluk hormonu salgilayarak vucudun gevsemesine yardimci oluyor.


-Altin sutte uyku kalitesini ve uykuya dalmayi kolaylastiran bir icecektir. Sutun adindan da anlasilacagi gibi icerisine zerdecal ekleniyor. Zerdecal da uykuya iyi gelen bir seydir
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 17 Aralık 2020, 12:28   #2
Standart

Ben Youtube'da video izlerken hemen uyuyorum.

 
Alt 17 Aralık 2020, 12:36   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Tonyukuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Youtube'da video izlerken hemen uyuyorum.
Yalnız değilmişim

 
Alt 17 Aralık 2020, 12:38   #4
Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Yalnız değilmişim
Uyuyamadığım zaman hemen YouTube açarım.

 
Alt 17 Aralık 2020, 12:38   #5
Standart

eskiden kafami yastiga koyunca uyurdum simdi otururken uyuyorum

________________

P̣ṛẹṇṣẹṣ
 
Alt 17 Aralık 2020, 13:31   #6
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kesinlikle alkol arkadaşlar deneyin
Olmasıysa az daha için çok rahat uyursunuz

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 
Alt 17 Aralık 2020, 13:39   #7
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok az uyuyorum. Oldukça az..
Sen ne ara uyudun da uyandın diyolar, haklılar

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 01 Mayıs 2021, 14:57   #8
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sütü tek geçerim bu konuda.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:02.