IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2020, 10:00   #1
Standart Babako Meyvesinin Saglik Acisindan Faydalari

Bilimsel adi Vasconcellea ve heilbornii olan Babako, Vasconcellea stipulata ve dag papayasi olan baska turlerin caprazlanmasi ile dogal yoldan ortaya cikan bir hibrit turdur. Bununla birlikte Guney Amerika’da 2.000 metre rakimli yerlerde bulunmaktadir. Babako, C Vitamini, A Vitamini, Demir, Potasyum ve Diyet lifi acisindan oldukca zengindir, Babako’nun saglik yararlari arasinda kilo vermeyi tesvik etme, bagisIkligi artirma, sindirimi tesvik etme, ayrica cilt ve gozler icin de yararlidir.
Babako, dunyanin pek cok bolgesinde yetistirilen, saglik acisindan sayisiz avantaji olan lezzetli bir meyvedir. Babako, papaya’nin akrabasidir, ancak cekirdeksiz, puruzsuz bir kabuga ve ayrica guzel bir tada sahiptir ve bu meyve kesildiginde yildiz seklini almaktadir. Babako’nun bilimsel adi Vasconcellea I ¢ a’¬a €? heilborniidir. Caricaceae familyasi olan Vasconcellea cinsine aittir. Bu meyvenin Kolombiya’nin guneyinden Sili’nin merkezine kadar kuzeybati Guney Amerika’nin And Daglari’na ozgu olduguna inanilmaktadir, ancak gunumuzde ayni zamanda tum dunyada evsel ve ticari amaclarla da yaygin olarak yetistirilmektedir.
Babako’da bulunan cesitli vitamin, mineral ve besinler nedeniyle bircok saglik yarari bulunmaktadir. Bunlarin arasinda kanser riskini onlemek, sindirimi desteklemek, gorme sagligini iyilestirmek, bagisIkligi artirmak, bilissel islevi desteklemek, anemi riskini onlemek, seker hastaliginin onlenmesine yardimci olmak, kolesterol seviyelerini dusurmek gibi bazi saglik faydalarina ve ayrica kilo vermeye de yardimci olmaktadir.

Babako Besin Degeri
Babako Meyvesinin Saglik Acisindan FaydalariBabako bol miktarda vitamin, mineral ve diger bilesenleri icermektedir. Babako vitaminlerinden bazilari C Vitamini, A Vitamini, Riboflavin, Tiamin, Folat, Niasin, Piridoksin, Pantotenik asit ve Riboflavindir. Ayrica saglik acisindan pek cok avantaji olan ucucu yag, diyet lifi, sodyum ve potasyum bulunmaktadir. Bunun disinda kalsiyum, magnezyum, demir, cinko, bakir ve manganez gibi mineraller de bulunmaktadir. Babako’nun en iyi yani sifir kolesterol icermesidir.



Babako Meyvesinin Faydalari
Icerigindeki zengin bilesenler sayesinde babako meyvesi bircok saglik yarari sunmaktadir. Bu yararlardan baslicalari su sekildedir:

Kilo Vermeye Yardimci Olur
Babako’da bulunan yuksek miktardaki diyet lifi nedeniyle kilo vermede oldukca faydalidir. Lif, mideyi daha uzun sure tok tutmaya yardimci olmaktadir, boylece aclik hissini engellemektedir. Bunun yaninda kalorisi cok dusuktur, 100 gram Babako tuketimi sadece 20 kalori enerji saglayabilmekte ve bu nedenle kilo verme rejiminde cok onemli olan toplam gunluk kalori alimini azaltmaya yardimci olabilmektedir.

Sindirim Sagligini Tesvik Eder
Babako’da sindirim icin yararli olan papain vardir. Tuketiminin sorunsuz sindirimi tesvik etmeye ve mideyle ilgili farkli sorunlarin cesitli risklerini onlemeye yardimci oldugu farkli calismalarla kanitlanmistir. Sindirim kapasitesini daha belirgin bir sekilde artirmaktadir. Bunun yaninda Babako, serbest radikalleri onlemek ve sindirim organini serbest radikallerin neden oldugu oksidatif hasarlardan korumak icin cok faydali olan yuksek miktarda antioksidan icermektedir, boylece kolon kanseri ve serbest radikallerin neden oldugu diger hastalik riskini azaltmaktadir.

Diyabeti Onler
Babako Meyvesinin Saglik Acisindan FaydalariBabako, saglik icin cok faydali olan ve diyabet riskini onleyen diyet lifi bakimindan oldukca zengindir, cunku lif, kandaki hormon uretimini iyilestirmeye yardimci olmaktadir, bu da kan dolasimdaki seker emilimini yavaslatmaya yardimci olmakta ve boylece diyabet riskini azaltmaktadir. Babako’nun en iyi yani, glisemik indeksinin cok dusuk olmasi, yani tuketiminin kandaki glikoz seviyesinde artis olmayacagi anlamina gelmektedir. Boylece seker hastasi olanlar bu meyveyi korkmadan tuketebilmektedirler.

Bilisi Tesvik Eder
Potasyum, vucudun farkli islevlerini yerine getirmesi icin gerekli olan ve bilissel islevi tesvik etmeye yardimci olan zorunlu bir mineraldir. Babako, beyne ulasmak icin yeterli oksijen saglamaya ve bilissel islevi onemli olcude iyilestirmeye yardimci olan potasyum icerigi bakimindan oldukca zengindir.



Cilt Sorunlarini Onler
Babako antioksidan ve antibakteriyel ozelliklerinin varligi, bu cilt ile ilgili konularda bizim deri ve engeller turleri icin cok iyidir. Antioksidan, serbest radikallere karsi savasmaya ve cilt hucrelerine oksidan hasari onlemeye yardimci olmaktadir; kirisIkliklar, koyu renk sporlar, yaslanma belirtileri gibi cilt ile ilgili cesitli hastaliklarin ana nedenidir. Antibakteriyel ozellikleri, cildi cesitli turlerin ana nedeni olan virus ve bakteri gibi yabanci istilacilardan korumaya yardimci olmaktadir. Akne, bogaz vb. gibi bakteriyel enfeksiyonlar. Babako’nun tuketilmesi kan dolasimini iyilestirmeye yardimci olmaktadir, bu da cilt hucrelerinin cilt sagligi icin iyi olan dogru miktarda besin ve oksijen almasini saglamaktadir.

Kan Basincini Dusurur
Babako’da bulunan Potasyum iceriginden dolayi kan basincini dusurmede ve hipertansiyon gibi cesitli tansiyonla ilgili sorunlari onlemede cok iyidir. Potasyum bir vazodilatator gorevi gormektedir, yani kan damarlarindan gelen baskiyi azaltmaya ve arterlerden kana duzgun gecis saglamaya yardimci olmaktadir. Boylece kardiyovaskuler sistemden gelen basinci ve kan basincini dusurmektedir.

Kabizligi Onler
Babako, bagirsak islevini sorunsuz bir sekilde surdurmek icin temel bir takviye olan diyet lifi acisindan oldukca zengindir. Bu meyvenin tuketiminin kabizligi gidermeye yardimci oldugu farkli calismalarla kanitlanmistir. Bunun disinda Babako’da bulunan yuksek miktarda antioksidan iceriginden dolayi bu meyvenin duzenli tuketimi kolon kanserinin onlenmesine yardimci olmaktadir.

Gormeyi Gelistirir
Babako Meyvesinin Saglik Acisindan FaydalariBabako, C vitamini, A Vitamini ve Beta-karoten acisindan oldukca zengindir, tum bu elementler goze iyi gelmektedir. Beta-karoten ve A vitamini, serbest radikallerin goz hucrelerine her turlu oksidatif hasar vermesini onlemeye ve makula dejenerasyonu, katarakt, gece korlugu gibi cesitli gorme problemlerini onlemeye yardimci olan guclu bir antioksidandir.

BagisIkligi Guclendirir
Babako, bagisIkligi gelistirmede onemli bir rol oynayan C vitamini ve A vitamini acisindan oldukca zengindir. C vitamini, serbest radikallere karsi savasan ve bu serbest radikalleri, hucrelere her turlu oksidatif hasar vermesi ve makula dejenerasyonu gibi cesitli hastalik turlerini onleyecek sekilde stabilize eden guclu bir antioksidandir. BagisIklik sisteminin onemli bir unsuru olan kan dolasimindaki beyaz kan hucrelerinin uretimini iyilestirmeye de yardimci olmaktadir. Duzenli olarak Babako tuketiminin bagisIkligi gelistirebilecegi ve soguk alginligi, grip vb. gibi cesitli yaygin hastaliklari onleyebilecegi calismalarla kanitlanmistir.



Anemi Riskini Onler
Genel olarak hepimiz biliyoruz ki, anemi vucuduttaki demir eksIkligi hastaligidir. Bu nedenle, Babako gibi demir acisindan zengin yiyeceklerin tuketimi, vucuttaki anemi riskini azaltan demir seviyesinin iyilestirilmesine meydan okurcasina yardimci olabilmektedir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 01 Mayıs 2021, 14:56   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İsmi çok değişik miş babako.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:50.