IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2020, 09:05   #1
Standart Cam Kozalaginin Faydalari

Pek cok kisinin evinde sadece sus olarak kullanmis oldugu cam kozalagi aslinda cok fazla faydasi olan bir bitki turudur. Doganin bize armagani ettigi bu bitkiyi, birbirinden farkli sekillerde de kullanma imkanina sahip olabilirsiniz. Bunun icin de cam kozalagini ister kaynatip suyunu icebilirsiniz; isterseniz de yagindan ve recelinden yararlanabilirsiniz.

Cam Kozalagi Cesitleri Nelerdir?
Camlar, kendi familyasi icinde 115 ture ayrilan bitkilerdir. Bu turlerden ise sadece bes tanesi ulkemizde yetisir. Bu bakimdan cam kozalaklari da kendi iclerinde farklilik gosterirler. Ulkemizde yetisen camlar ise su sekildedir:
• Halep Cami,
• Karacam,
• Saricam,
• Kizilcam,
• Fistik Camidir.
Cam kozalaklari da kendi aralarinda erkek ve disi kozalak olarak ikiye ayrilir. Bu kozalaklari birbirinden ayiran en onemli farklari da dalda kalma sureleridir. Disi kozalaklar dalda cok uzun sure kalabilirken; erkek kozalaklar ise dalda disi kozalaklardan daha az bir sure kalirlar. Ayrica disi kozalaklar digerlerine gore daha buyuk kozalaklardir.



Cam Kozalaklarinin Faydalari Nelerdir?
Odunsu yapida olan cam kozalaginin saglik acisindan pek cok faydasi vardir. Ozellikle de astim rahatsizliklarinda sifa verici bir etkiye sahiptir. Ayrica cam kozalagi; bronsit, oksuruk ve balgam gibi hastaliklar icin de kullanilan bir turudur.

Akcigeri Temizler


Akcigerlerin temizlenmesinde onemli bir etkiye sahip olan cam kozalagi; vucudun gereksinim duydugu mineralleri karsilayamamasindan dolayi meydana gelen akciger hastaliklarini ve sigara gibi zehirli olan dumanlarin kalici zararlarini yok eder. Bugun pek cok doktor ve bilim insani bu bitkinin islenmesi, yaginin cikarilmasi veya recel yapilarak tuketilmesi durumunda saglikli bir hayat gecirilecegini belirtmektedirler. Cunku bagisIkligin artirilmasina yardimci olan bu cam kozalagi bitkisi; iceriginde cok nadir bulunan birtakim ozel bilesenleri barindirmaktadir.

Dis Agrisini Gecirir
Cam kozalagi sirke ile karistirilip gargara yapildiginda dis agrilarina son veren bir etkiye sahiptir. Bunun yaninda plaklari temizleyip disleri de rahatlatan onemli bir sifa kaynagidir.

Saclari Canlandirir
Cam yaginin, sac koklerini besledigi uzmanlar tarafindan ispatlanmis bir bilgidir. Ozellikle de erkek veya kadinlarin sac dokulmesi sIkayetlerinde sIklikla kullandigi cam kozalagi yagi ile dokulen saclarin yerini, daha canli saclar almaktadir.



BagisIkligi Guclendirmeye Yardimci Olur
Cam kozalagi; bronsit, bogaz agrilari, oksurme, nefes darligi gibi problemleri tedavi edici bir etkiye sahiptir. Metabolizmayi duzene sokar ve uyku problemlerine cozum getirir. Bunun yaninda hastalik yayan mikroplara karsi da vucudun dinc kalmasini saglar ve bagisIklik sistemini guclendirir. Cam kozalaklarinin iceriginde yer alan pinen ise, solunum kaynakli rahatsizliklarin tedavisinde kullanilir. Ayrica cam kozalagi, odaklanma kabiliyetini artirip, stres seviyesini azaltarak psIkolojik problemlerden kaynakli salgilanan hormonlarda hastanin rahat etmesini saglar.

Mide Hastaliklarinin Olusumunu Onler
Cam kozalagi, cogunlukla stres sonucu midede meydana gelen gastrit ve ulser gibi hastaliklarin olusumunu engeller. Sakinlestirici etkisiyle stresi ortadan kaldirdigi gibi icindeki bilesenlerle de midedeki hastaliklarin iyilesmesine yardimci olur. Cam kozalagi suyunu, herhangi bir mide rahatsizliginiz olmadiginda da kullanabilirsiniz. Boylece meydana gelebilecek hastaliklarin onune de gecmis olursunuz.



Stres Seviyesini Azaltir
Hayatinizin stresli ya da karmasIk bir doneminde cam kozalagi suyunu icerek bu donemi cok daha kolay bir sekilde atlatabilirsiniz. Ayrica sinirlerinizi yatistirmak icin cam kozalagi suyu haricinde, cam kozalagi yagini da kullanabilirsiniz. Ancak bunun icin cam kozalagi yagini yastiginiza damlatip koklamaniz gerekecektir.

Cam Kozalagi Suyu Nasil Yapilir?
Cam kozalaginin saglik konusundaki faydalarindan yararlanabilmek icin ilk once cam kozalagi suyunun yapilisini ogrenmek gerekir. Bunun icin de sirasiyla izlenecek olan adimlar sunlardir:
• Oncelikle 5 adet cam kozalagi bicakla kucuk parcalar halinde dogranir.
• Dogranan kozalaklar da genis bir kaseye alinarak uzerini gececek oranda su ilave edilir.
• Daha sonra kozalaklar, kase icerisinde bir gun boyunca bekletilir.
• Ardindan bekletilmis olan kozaklar, bir gun gectikten sonra yarim saat kaynatilir.
• Daha sonra kaynayan kozalaklarin suyu iyice suzulur ve ardindan isterseniz sade, isterseniz de balla tatlandirilip haftada bir defa icilir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 17 Nisan 2021, 12:44   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu kadar faydalı oldugunu bilmiyordum.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:52.