IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 13:53   #1
Standart Ailelerin yurt dışında eğitim konusundaki endişeleri

Yurt dışında eğitim alma kararı her ne kadar öğrencilerin istekleri ve başarılarılarıyla ilgili olsa da aynı zamanda ailelerin finansal, psikolojik ve konuyla ilgili bakış açılarıyla da ilgilidir. Çocuklarının eğitimlerini sağlam bir temele oturtma önceliğine sahip olan bütün ebeveynler, yurt dışı eğitim seçeneklerini de değerlendirmeye başlar. Bu süreçte birçok soru işaretine sahip olurlar. Bu yazımızda, başlıca soru işaretlerine ve bu işaretleri giderebilecek ipuçları vermeye çabalayacağız.

1 – Güvenlik ve emniyet
Ailelerin konuyla ilgili ilk soruları, güvenlikle ilgili olmakta. Yurt dışında ailelerinden uzakta tek başına yaşayacak çocuklarının güvenliklerini sorgulayan aileler; üniversitelerin bulunduğu ülkelerdeki suç oranlarını, kampüs içerisindeki güvenlik tedbirlerini ve öğrencilerin konaklayacağı bölgelerde ne gibi önemler alındığına dair soruları olur.

Bu sadece suç oranlarıyla ilgili olmak zorunda da değildir elbette. Küresel COVID-19 salgını dolayısıyla okulların hem öğrencilerini hem de halk sağlığını korumak için aldığı önlemler de bu endişelerin içerisinde yer alabilir.

En yaşanılabilir ülkeler listesinde olan Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkeler göz önüne alınıp değerlendirilebilir ancak elbette sadece buna bakılarak kararlar alınmaz. Üniversitelerin, öğrencilerin güvenlikleri için aldığı önlemleri öğrenmek ve okul temsilcileriyle görüşmek için IDP etkinliklerini takip edebilir ya da ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

2 – İletişim
Endişeli yapıya sahip olan ebeveynler sadece yurt dışı eğitimi için değil, çocukları her nereye giderse gitsin onlarla rahatça ve her an iletişime geçebilmeyi isterler. Söz konusu yurt dışı eğitimi olunca da, çocuklarının tek bir arabayla rahatça seyahat edebilecekleri ya da herhangi bir pasaport, vize işlemi olmaksızın ulaşılabilecek bir mesafede olmamalarından kaynaklanan zaman farkları, operatörlerin yurt dışı işlemleri için aldığı fahiş ücretler, internet ve wifi imkanları gibi iletişim konularında sorgulamalar başlamaktadır.

Hemen her okul ve üniversite, öğrencilerine internet hizmeti sağlar. IDP danışmanları aracılığıyla yurt dışında eğitim almaya başlayan öğrenciler, o ülkeye seyahat etmeden önce uygun ücretli cep telefonu hattı edinmelerini, uygun öğrenci internet tarifelerini öğrenebileceği bir oryantasyon sürecinden geçiyorlar. Bütün bunların dışında, teknolojinin bile yardım edemeyeceği cevapsız çağrılar ve cevap verilemeyen mesajlaşmaları da atlatabilmek adına, öğrencilere ders programlarını ve zaman farkını paylaşmalarını aileleriyle tartışmalarını tavsiye ediyoruz. Size ne zaman ve nasıl ulaşacağını bilecek aileleriniz böylece daha rahat edecektir.

3 – Konaklama
Hangi ülkeler ve hangi üniversiteler nasıl konaklamalar sağlıyorlar? Bu da her ailenin merak ettiği konulardan biridir ve oldukça önemlidir. Rahatlık, uygun ücretleri, varsa sağlayacağı ekstra hizmetler, okullara mesafeleri, ulaşım imkanları gibi birçok soru işareti daha büyük soru işaretini doğurur ve size tamamen yabancı bir ülkede kalacak yer ararken kendinizi bir çıkmazın içerisinde bulabilirsiniz.

Birçok üniversite, uluslararası öğrencilerin kampüs içinde veya dışında konaklamalarını sağlayacak imkanlar sunmaktadır. Bu konaklama biçimi, genellikle en uygun ücrete sahip olan seçeneklerden biridir. Elektrik, gaz faturaları ya da yemek pişirme gibi ekstra masraflar gerektirmeyecek konaklama imkanları yurt dışından gelen öğrenciler için en çok tercih edilen seçeneklerden biri olsa da, aile yanı konaklama ya da farklı imkanlar sunan yurtlarda kalmayı tercih edecek öğrenciler de olacaktır.

Bütün ülkeler ya da üniversiteler için tek bir modelde, tek bir fiyat çıkaramıyor olsak da konaklama imkanlarını sorgulamanıza yardımcı olabilecek bu konuda okullarla iletişime geçerek sizleri ücretsiz bir şekilde bilgilendirecek bir kuruluşu biliyoruz. IDP Türkiye, öğrencilerin konaklama imkanlarını onlar ülkeye seyahat etmeden oluşturmaları için destek hizmetleri sunmakta.

4 – Masraflar
Masraflar, belki de en çok dikkate alınan ve düşündüren konularından biridir. Başarılı öğrencilerin aldığı burslar, akademik başarılar ve deneyimler eğitim masraflarını azaltmaya yarayacak indirimler sunabiliyor olsa da sadece eğitim masraflarını karşılayabilmek elbette yeterli olmayacaktır.

Eğitim, yaşam, konaklama masraflarının yanı sıra ulaşım, sosyal yaşantı ve araç – gereç masrafları; yurt dışına çıkılmadan önce hesaba katılmadığında öğrenci ve dolayısıyla aile üzerinde büyük bir stres unsuru yaratabilir.

Gidilmeye karar verilen ülkeye göre değişiklik gösterecek, dikkat edilmesi gerekenler listesini IDP’nin uzman danışmanları yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz.

5 – Yarı zamanlı çalışma ve eğitim sonrası istihdam
Bazı ülkeler, uluslararası öğrenciler için eğitimleri sırasında yarı zamanlı olarak çalışma izni verebilmekte. Yarı zamanlı çalışma izinleri öğrencilerin eğitim aldıkları konuda iş deneyimi edinmelerini ve para kazanarak masrafları konusunda destek olmalarına yardımcı olmakta.

Hem eğitim hayatını sağlam temele oturtacak hem de iş tecrübesi edinmelerine yardımcı olacak yurt dışı eğitiminde bu imkan sağlanmasının yanı sıra aynı zamanda mezun olmuş uluslararası öğrencilerin belli süreler boyunca tam zamanlı olarak çalışmalarına da izin verebilen ülkeler bulunmaktadır. Uluslararası iş deneyimine sahip olmak, yine dünya standartlarında bir okulda eğitim almak, öğrencilerin geleceği için başlı başına büyük bir adımdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:19.