IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 13:52   #1
Standart YURTDIŞI EĞİTİM SİSTEMLERİ

Eğitiminizi yurt dışında almaya karar verdiğinizde başvuru süreci ve sonrasında eğitim sistemindeki farklılıkları bilmelisiniz. Zira yurtdışı eğitim sistemleri ülkemize göre hayli farklılık gösteriyor. Peki yurtdışındaki eğitim sistemlerinin farkı ne? Yurtdışı eğitim sisteminde öğrenci kabulleri nasıl oluyor? Yurtdışı eğitim arayışınızda size yardımcı olacak konuyla ilgili soruların cevaplarını hazırladık.

Okulların Pratik Eğitime Önem Vermesi
Yurtdışındaki eğitim sistemi konusuna baktığımızda ilk göze çarpan özelliği pratik eğitime verilen önem. Çünkü yurtdışındaki okullar teorik olduğu kadar pratik eğitimin önemine inanıyor ve uyguluyor. Öğrenciler okulda aldıkları akademik eğitimin yanı sıra kapsamlı laboratuvarlar ve teknolojik sınıflarda uygulamalı eğitim de alıyor. Pratik eğitimle okullar öğrencileri mezun olduktan sonra iş hayatına kolaylıkla adapte olmasını hedefliyor. Yurtdışındaki pratik eğitime dayalı bu sistemle öğrenciler çok fazla akademik bilgiye boğulmadan sektörü ile ilgili uygulamalı bilgileri daha okul döneminde öğrenmiş ve tecrübe etmiş oluyor

Yurt Dışında Eğitim Sistemi Öğrenci Kabulleri
Yurtdışı eğitim sistemlerinde öğrenci kabul şartları da değişiklik gösteriyor. Üniversiteler ülkemizdeki gibi sadece sınav sonuçlarını dikkate almıyor. Sınav sonucundan ziyade öğrencilerin potansiyelinin yüksek olduğu alanları ve yeteneklerini görmek istiyor. Bu sebeple eğer yurtdışında lisans eğitimi almayı ve yurtdışı eğitim programları arasından birine başlamayı planlıyorsanız sınav kadar bunların önemli olduğunu unutmayın. Dolayısıyla hangi alana ilginiz ve yeteneğiniz varsa bu alanda araştırma yapmaya çalışın. Okulun size zorunlu tutacağı sınavların sonucu kadar bu yeteneklerinizi göstermeniz okul kabulünde çok etkili olacaktır.

Size Uygun Okullarda Eğitim Alın
Yurtdışında lise, dil okulu, lisans veya yüksek lisans arayışınız varsa mutlaka iyi araştırmanızı öneriyoruz. Alanınız ve yeteneklerinize göre bir alan ve program belirledikten sonra rahat edebileceğiniz ve mutlu olacağınızı düşündüğünüz bir ülke seçin. Daha sonra buradaki en iyi okulları araştırın ve size şartlar ve kabuller olarak en uygun olacağını düşündüğünüz okulu seçin. Bunun için VEF yurtdışı eğitim fuarlarını takip edebilirsiniz. VEF yurtdışı eğitim fuarlarında dünyanın en iyi eğitim kurumları ve temsilcileri katılarak öğrencilere tüm gerekli bilgiyi verir ve sorularını cevaplar.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:58.