IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 04:23   #1
Standart Yurt Dışında Yaşamanın Avantajları

Yurt dışında yaşamak, oldukça heyecan verici bir deneyim. Elbette yeni bir ülkeye taşınmak, bilinmezliklerle dolu olduğu için kulağa zaman zaman korkutucu da gelebilir. Ancak endişelerinizi bir tarafa bırakıp bu deneyimin olumlu yanlarına bakmanın zamanı geldi. Yeni bir ülke, aynı zamanda yeni bir kültür, yeni insanlar, yeni bir iş, yeni bir çevre anlamına da geliyor. Dilerseniz yurt dışında yaşamanın olumlu yanlarına birlikte göz atalım!

Farklı Kültürleri Tanımak

Yurt dışında yaşamak, farklı kültürleri tanımak için mükemmel bir şanstır. Özellikle Avrupa ülkeleri, çok sayıda uyruktan insanın birlikte yaşadığı ülkeler olduğu için, bu konuda avantajlıdır. Girdiğiniz her ortamda çok farklı kültürleri deneyimleyebilirsiniz. Örneğin, çok uluslu bir şirkette çalışıyorsanız, farklı kültürlerden gelen insanlarla çalışarak empati becerilerinizi büyük ölçüde geliştirebilirsiniz. Yalnıza iş hayatında değil, kafe ve restoran gibi günlük hayattaki basit yerlerde bile farklı kültürlere özel tasarlanmış mekanları tercih edebilirsiniz.

Geniş Bir Network

Geniş bir network edinme şansını da farklı kültürlerle çalışmanın bir avantajı olarak varsayabiliriz. İş hayatında yeni bağlantılar kurmanın önemi yadsınamaz. Yabancı şirketlerde çalışarak, çok sayıda farklı ülkeden yeni insanlar tanıyarak networkunuzu genişletebilirsiniz. Bu sayede, yeni bir iş bulmakta da zorluk yaşamaz, dilerseniz kolaylıkla şehir ve ülke değiştirebilirsiniz.

Yeni Diller Öğrenmek

Halihazırda İngilizce biliyor da olsak günlük hayatta çok fazla kullanma olanağı bulamadığımızda öğrenme süreci kesintiye uğrar ve becerilerimiz körelir. Yurt dışında yaşamak hem İngilizcenizi geliştirmenize hem de yeni diller öğrenmenize olanak sağlayacaktır. İngilizce konuşulan bir ülkeye yerleşmeyi planlıyorsanız, sürekli bu dili kullanmanız gerekeceği için, ekstra bir çaba harcamanıza gerek olmadan dil becerileriniz gelişecektir. Eğer yaşamayı planladığınız ülkede başka bir dil de konuşuluyorsa, daha rahat iletişim kurabilmek için o dili de öğrenmek isteyeceksiniz.

Daha Yüksek Yaşam Standartları

Yurt dışına taşınmak, yaşam standartlarınızı daha modern ve kaliteli bir hale getirebilir. Bu durum hem iş hayatında hem sosyal hayatta kendisini gösterebilir. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da, asgari ücretin ve alım gücünün daha yüksek olması, daha yüksek yaşam standartları sağlamaktadır. Ev ve araba gibi gayrimenkulleri daha rahat edinebilir, market ve kıyafet alışverişinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Vatandaşlık Şansı

Her ülke, vatandaşlık konusunda farklı standart ve gereklilikler sunar. Genel olarak, vatandaşlık alabilmeniz için o ülkede uzun süre oturmanız ve çalışmanız gerekir. Ancak tüm bu yükümlülükleri yerine getirdiğinizde, siz ve aileniz o ülkenin pasaportu ve vatandaşlığını alabilirsiniz. Özellikle Avrupa Birliği pasaportunuz varsa, birçok ülkeye vizeye gerek duymadan seyahat edebilirsiniz.

Trafikten Uzak Bir Hayat

Eğer İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız bu madde ilginizi epey çekecek! Trafik, son zamanların en popüler sorunlarından bir tanesi. Saatlerinizi yollarda geçirmek istemiyorsanız, yurtdışı bir kariyer sizi bu konuda da mutlu edebilir. Eğer gelişmiş bir Avrupa ülkesini tercih edecekseniz, gelişmiş bir ulaşım ağıyla karşılaşacaksınız demektir. Otobüs ve metro ağlarının, toplu taşıma anlayışının gelişmiş olması, trafikte geçirdiğiniz süreyi de oldukça azaltacaktır.

Yurt dışında yaşamanın avantajları, bizleri de en az sizler kadar heyecanlandırdı! Bizim de sizlere iyi bir haberimiz var. Başka bir ülkede yaşarken en büyük destekçiniz İş’te İngilizce olacak. İş’te İngilizce’nin usta eğitmenleri eşliğinde esnek ders saatleri eşliğinde İngilizcenizi geliştirebilir, yurtdışında eğitim ve çalışma için birçok destek alabilirsiniz. Üstelik, online eğitim alternatifiyle, eğitmenlerinizle yurt dışından bile iletişime geçebilirsiniz.

ALINTI
 
Alt 30 Kasım 2022, 06:21   #2
Standart

Trafik yokmuş bu herşeye bedel

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:07.