IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 04:13   #1
Standart Vize Ve Vize Çeşitleri Nelerdir ?

Vize en kısa anlamıyla giriş izni demektir. Yani yurt dışına gitmek istiyorsanız ve gitmek istediğiniz ülke sizden vize istiyorsa o ülke makamlarından (Elçilik-Konsolosluk) vize almanız gerekiyor. Vize almazsanız o ülkenin sınırlarından geçemezsiniz. Örneğin ülkemizi esas alırsak Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapmak için Schengen Vizesi almanız gerekiyor, almazsanız AB ülkelerine giriş yapamazsınız.

Vize Çeşitleri Nelerdir ?

Peki bu vize çeşitleri nelerdir? Vize türleri genel itibariyle 3 çeşitten oluşuyor. Bunlar sırasıyla:

Normal Vize : Elçilik ya da konsolosluklardan alınan tek giriş ya da çok giriş sağlayan vize türüdür. (Schengen Vizesi gibi)
E- Vize (Online Vize) : E- vize, insanların daha kolay şekilde seyahat edebilmesi için internetten alınan vize türüdür. Sizden e- vize isteyen ülkelerin resmi internet sitesinden vize başvurusu yapıyorsunuz ve bir kaç gün sonra vize mailinize geliyor. Çıktısını alıp hop uçağa atlıyorsunuz.
Kapıda Vize (Sınır vizesi) : Bir ülkenin sınır kapısına (Kara-Deniz-Hava Hudut Kapıları) geldiğinizde hemen kapıdan kolayca alabileceğiniz vize türüdür. Mesela yaz aylarında Türk vatandaşlarının Yunan Adalarına girişi için uygulanan kapı vizesi bu vize türüne örnek gösterilebilir.

ALINTI
 
Alt 30 Kasım 2022, 06:22   #2
Standart

Bi vizem bile yok

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:28.