IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2022, 10:40   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Green Card Başvurusu Ücreti

GREEN CARD BAŞVURUSU ÜCRETLİ Mİ?
Green Card çekilişine katılmak amacıyla internet üzerinden, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden başvuru yapmak ücretsizdir. Ancak başvuru yapacak kişiler, başvuruyu yapmak için yeterli İngilizce bilgisine sahip değillerse, aracı kurumlara başvurarak onların yardımıyla da başvuru yapabilmektedir. Böyle durumlarda başvuru hizmetini satın almak için aracı kuruma belirli bir ödeme yapılması gerekmektedir. Ancak çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanılırsa, sonrasında Amerika'ya gitmek amacıyla başvuru aşamasında farklı kalemlerde bazı ödemeler yapılması gerekmektedir.

GREEN CARD BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN DİL BİLMEK ŞART MI?
Green Card başvurusu yapmak için, İngilizce bilmek zorunlu tutulmamaktadır. Eğer çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanılırsa, bu durumda İngilizce yeterliliğini sağlamak gerekecektir.

GREEN CARD EN ÇOK KİMLERE ÇIKIYOR?
Green Card, Amerika Birleşik Devletleri tarafından başvurusu uygun görülen ülkelerin vatandaşlarının başvuru yapabildiği bir sistemdir. Bu ülkelerin vatandaşları arasından başvuru yapanlardan toplamda 110 bin kişi rastgele seçilerek, bu kişiler çekilişe dahil edilir. Çekiliş sonucunda ise bu kişilerin toplamda yarısı yani 55 bin kişi Green Card almaya hak kazanır. Bu kişilerin içinden en çok hangi demografik profile ya da hangi milletin mensuplarına Green Card çıkacağı, çekiliş sonucuna bağlıdır. Bu nedenle bu soruya belli bir yanıt vermek zordur.

alıntı
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:52.