IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

6Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 2 Post By Reyhan
  • 2 Post By oMeN
  • 1 Post By Başak


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2021, 12:24   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dunyanin En Buyuk Alisveris Merkezleri

Alisveris merkezi, arkadaslar, aile ve is arkadaslariyla alisveris yapmak ve diger tum aktiviteleri yapmak icin bir yasam tarzi merkezidir. Yakin tarihte, supermarket, sinemalar ve genellikle yemek ve eglence secenekleriyle luks magazalar dahil olmak uzere devasa bir yapi haline geldi. Milyonlarca metrekareye yayilan devasa yapilar, bircok ulkede alisveris merkezi kulturunun ayirt edici ozelligi haline geldi. Dev alisveris merkezleri, musterilerin evlerindeki gerceklerden uzak bir dunyada kaybolmalarina olanak tanir. Dunyanin en buyuk alisveris merkezlerinin cogu Asya’da yer almaktadir. Dunyanin en buyuk alisveris merkezleri asagida siralanmistir.


Iran Alisveris Merkezi
2020 itibariyle dunyanin en buyuk alisveris merkezi, Iran Alisveris Merkezi’dir. Kuzeybati Tahran’da bulunan bu devasa yapi, yaklasIk 21 milyon kiralanabilir metrekarelik bir alani kaplamaktadir. Perakende satis magazalari, kulturel tesisler, dinlenme alanlari, bir otel ve bazi park yerleri dahil olmak uzere ticari alanlari iceren ticari, kulturel ve sosyal bir merkezdir. Alisveris merkezinin catisi, insanlarin yuruyus ve bisIklet gibi aktiviteleri yapabilecegi bir spor kompleksi olarak hizmet veriyor. Ayrica bir tenis kortu, yuzme havuzu ve hatta bir buz pateni pisti yer alir. Bu alisveris merkezinin yapim asamasinda olan yerleri oldugu icin onumuzdeki yillarda daha da buyumesi bekleniyor.



Guney Cin Alisveris MerkeziDunyanin En Buyuk Alisveris Merkezleri
Guney Cin Alisveris Merkezi, 7,1 milyon kiralanabilir metrekarelik bir alani kaplar ve 2005 yilinda acilmistir. Asil amac gunluk 100.000 ziyaretci cekmekti ancak mekan uzun yillar bos kaldi. Yakin zamana kadar, tadilat ve modernizasyondan sonra, alisveris merkezinde orta sinifa hitap eden restoranlar da dahil olmak uzere kiracilarda surekli bir artis goruldu. Alisveris merkezi, dunyanin onde gelen sehirlerini andiracak sekilde tasarlanmis bolgeler iceriyor. Bu bolgeler, Paris’teki gibi bir Zafer Taki modeli ve Venedik’teki gibi gondollu bir model icerir.


Mall of Istanbul AVM
7 milyon metrekarelik kiralanabilir alani kapsiyor. Alisilmis alisveris seceneklerinin yani sira, alisveris merkezinin icinde dev bir tema parki yer almaktadir. Turkiye’de turunun ilk ornegidir. Dunyanin onde gelen markalarindan bazilarina ev sahipligi yapiyor ve 300’den fazla magazasi var. Birkac performans merkezi, bir gurme merkezi ve kapsamli bir alisveris merkezi vardir. Ayni zamanda 12 salon ve 3.050 oturma kapasitesi ile Turkiye’nin en buyuk sinema merkezine ev sahipligi yapmaktadir.

M Tianjin

Cin’de bulunan bir diger devasa alisveris merkezi ise SM City Tianjin’dir. Alti milyon kiralanabilir metrekarenin biraz uzerinde bir alana yayiliyor. Muazzam kompleks boyunca yayilmis 2.500’den fazla magazaya ev sahipligi yapmaktadir. Her biri bes geleneksel Cin unsurunun (Toprak, Ates, Su, Metal ve Ahsap) adini tasiyan bes farkli binadan olusur. Hareketli Tianjin Havalimani Ekonomik Bolgesi’nde 2016 yilinda kapilarini acmistir.

Golden Resource Alisveris Merkezi
Golden Resource Alisveris Merkezi, toplam 6 milyon metrekarelik kiralanabilir alana sahiptir ve 1.000’den fazla tezgah barindirmaktadir. Golden Resource Alisveris Merkezi, diger alisveris merkezlerinden farkli olarak apartmanlar ve ofislerle cevrili alti katli bir bina seklinde konumlanmistir. Bu alisveris merkezinde toplam 230 tane yuruyen merdiven yer almaktadir.


CentralPlaza WestGate
Tayland’in en buyuk alisveris merkezi, Tayland’in Nonthaburi Eyaletinde, baskenti Bangkok’un bir banliyosunde bulunan CentralPlaza WestGate’dir. Birden fazla kattan olusan 5,9 milyon metrekareden fazla brut taban alanina sahiptir. Guney Dogu Asya’nin “Super Bolgesel Alisveris Merkezi” olarak kabul edilir ve Tayland’i gelisen bir bolgesel alisveris merkezine donusturme cabasinin bir parcasi olarak insa edilmistir. Bu alisveris merkezinde 500’den fazla yerli ve uluslararasi marka yer alir, ayrica 200’den fazla restoran bulunmaktadir.



CentralWorld Alisveris Merkezi
Tayland’in baskenti Bangkok’ta yer alan bu alisveris merkezi, bolgenin en buyuk alisveris komplekslerinden biridir. CentralWorld Alisveris Merkezi’nde 500 magaza, 100 restoran ve kafe ve 15 sinema bulunuyor. Alisveris merkezinde ayrica buz pateni pisti yer almaktadir.


ALİNTİ ~
 
Alt 04 Temmuz 2021, 01:39   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mall of Istanbul AVM bir tek buraya gittim içlerinden de şaşırmadım Avm sıralamasında listedeyiz eğitim, kültür, tarih desek yok.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 04 Temmuz 2021, 01:59   #3
Standart

Alis veris mi

________________

No MoRe DramA
 
Alt 04 Temmuz 2021, 04:46   #4
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geliyorum

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 09 Temmuz 2021, 11:49   #5
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , Bizim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yi ilgilendirir bu haber.

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 09 Temmuz 2021, 11:56   #6
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İstanbuL Cevahir,Tanımam Ordan Başka Büyuk Bir Yer.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 09 Temmuz 2021, 12:12   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

yeni nesil zamanlarda sadece alışveriş değil birer yaşam merkezine dönüşen avm'ler çoğu zaman dilimini içinde kapsıyor. Türkiyenin bu listede olması güzel en azından bir listeye girebilmişiz.

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Temmuz 2021, 11:36   #8
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , Bizim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yi ilgilendirir bu haber.
tşkler : ))

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:39.