IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By CeReN
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By KuzeyAras
  • 1 Post By Ruyanur


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2021, 15:47   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yasam Suresi Yonetimi Kategorileri

Yasam suresi yonetiminin belirli kategorileri yoktur, ancak tip alaninda ortaya cikan, iki ana dusunceye sahip olabilecek sureclerdir. Hasta yasam suresi yonetiminin kategorik olarak hastalarin gectikleri kosullarin ilerlemesine uyumlulugunu iyilestirmeyi amaclayan yonu vardir. Ayni zamanda, komplikasyonlarla iliskili agrinin, hareket kisitliliginin artirilmasi ve hastayi optimal saglik durumuna geri getirmesi anlamina gelir. Bu durumda toplumun ve saglik calisanlarinin, hastanin rahat olmasini saglama sorumlulugu vardir ve hayatin kendi durumuyla devam etmesi gerektigi gercegini kabul eder.
Doktorlar ve hemsireler veya bakicilar, hastalara tavsiye ve tibbi receteler sunmakla gorevlidir. Diger yandan toplum, bir hastaliga izin verebilecek veya onu takdir edecek tek bir kisinin olmadigini anlayabilmeli ve toplumda daha az sansli olanlari sevebilmeli ve onlara sefkat gosterebilmelidir. Sozu edilen yasam suresi yonetimi, belirli bir durumun tibbi araclar ve yasam destek ekipmani ile yonetildigi saglik temellidir.


Bu durumda, bir hastaya diyabet teshisi konulmussa, hastayi kan sekeri seviyelerini tetikledigi bilinen yemeklerden kacinmaya tesvik etmek ve hastalarin erisimini mumkun kilmak hem doktorlarin hem de hizmet saglayicinin sorumlulugundadir. Bu tibbi bakim ve mumkun olan her durumda kontrolu saglanmasidir. Bu baglamda, yasam suresi yonetimi diyetlere ve hastaliga neden olan etkenlerin ve eylemlerin azaltilmasina dayanmaktadir. Ornegin seker hastalari icin seker seviyelerini ve kan basincini kontrol etmek cok onemlidir.Yasam Suresi Yonetimi Kategorileri
Toplum veya aile uyeleri, hastanin zihinsel olarak stabil olmasini ve hicbir sekilde stres altinda kalmamasini saglamali ve hastalik veya kosullarla omrunu uzatmak icin dogru diyetle beslenmelerini saglamalidir. Bu konuda yasam suresi yonetimi, genel olarak bir kisinin saglik durumunu iyilestirmek icin farkli tekniklerin kullanildigi bir surec olarak kabul edilmektedir. Saglik uzmanlarini, akrabalari ve aile uyelerini icerebilir. Bunlar yasam destek makinesi, YBU (yogun bakim unitesi) ekipmani ve oksijen ekipmani gibi ekipman; ve digerler faktorlerdir.


Yasam suresi yonetimini oldukca talep edecek bir baska ornek de kanser hastalari meselesidir. Bu, sonunda kanserin zorlu kosullariyla bas etmesi gereken bir hasta kategorisidir. Hastalik nedeniyle aciya ve zihinsel strese katlanmak zorundadirlar. Kanserin olumcul bir hastalik oldugu ve iyi yonetilmezse olume yol acabilecegi iyi bilinmektedir. Bu tur bir hastalik, hastalarda rahatsizlik ve yasami tehdit eden durumlarla sonuclanir. Hastalarin tedavi edilmesi zorunludur; kanserin tedavisi icin esit olcu yoktur, ancak hasta her seyin yoluna girecegi konusunda cesaretlendirilmelidir.
Dunyadaki bazi kosullar icin uygun bir tedavi yoktur; Bununla birlikte, doktorlarin ve hekimlerin bakim ve destek gorevini yerine getirmeleri ve mumkun olan yerlerde umut vermeleri gerekmektedir. Diger kategori, kuresel olarak saglik tesislerinde cok nadir gorulen kategoridir. Yasam suresi yonetimi, bir hastanin belirli bir hastalikla yasadigini bildigi, ancak belirli bir hastaliga yakalanma olasiligini korumak veya azaltmak icin herhangi bir adim atmadigi dogasi geregi ihtiyatli ve onleyici niteliktedir.


Yasam Suresi Yonetimi KategorileriDogasi geregi kalitsal veya duzensiz olabilen diyabet gibi hastaliklar, onleyici tedbirlerle kontrol edilebilir: ilaclarla yeterli kan sekeri kontrolu, birinin aldigi yiyeceklerin kontrolu, birisinin gunluk olarak ne yaptigi ve iklim kosullarina uyum saglama gibi. Kuresel olarak hukumetlerin cogunun iyi bir hareketi, yakin zamanda PrEP’in (maruziyet oncesi profilaksi) tanitilmasiyla yasam suresi yonetimi surecine iliskin net bir gorus gostermektir. Bunun anlami, salgin viruse yakalanma olasiligini azaltmaktir.
Genel olarak temel amac, bir kisiyi hastaliklara yenik dusmekten korumak, ancak hastaligin sonuclariyla yasamayi ogrenmek veya olumsuzluklarin daha fazla nuks yaratmasini onlemektir. Bu hastaliklari tedavi etmekten cok onlemek icin stratejiler gereklidir, boylece bir bireyin omrunu uzatir. Bu cogunlukla savunmasiz yetiskinleri yeme aliskanliklarini, aktivite kaliplarini ve rahatlama ve uyku ihtiyacini incelemeye tesvik etme fikri ile ilgilidir. Bakicilar, insanlarin yasadiklari kosullar nedeniyle yasam suresinin tehlikeye girdigini anlamalidir ve bu nedenle, taniya ve tibbi tavsiyeye hak ettigi sekilde dikkat edildiginden emin olmak onemlidir.


Bu durumda, bu tur vakalarla nasil basa cikilacagini ve bakim verilecegini anlayabilmeleri icin yetersizlik seviyeleri analiz edilmelidir. Ornegin, Hastalarin kosullari kisinin hareketliligini engelleyecek kadar endise verici ise, bakicilar bir yerden digerine hareket edememenin egzersiz eksIkligiyle iliskili baska komplikasyonlara yol acabilecegini ve dolayisiyla obeziteye yol acabilecegini anlamalidir; bu, bakima ve yasam boyu yonetimine ihtiyac duyan tum hasta kategorileri icin olabilir.Yasam Suresi Yonetimi Kategorileri
Yasam suresi yonetimi surecinin, surecin ana hedefi olan erken olum olasiligini azaltmaya yonelik oldugu anlasilmalidir. Yetiskinler icin, onlari hayatta tutmak ve onlari televizyon seyretmek, okumak, motivasyonel konusmalar yapmak ve zihinsel tartismalara ve ilac tedavisine katilmak gibi faaliyetlerle mesgul edecek birkac seyi dahil etmek cok onemlidir. Boylelikle, kosullarla yasamalari ve yasam suresi yonetimi amacina ulasmalari mumkun olacaktir.
Ozunde bakicilarin yapmasi gereken, hastalara en iyi tavsiyeyi ve bakimi verdiklerinden emin olmaktir. Aslinda, yasam suresi yonetimi tamamen ilac ve bakimla ilgili degildir; yasam tarzi ile ilgilidir cunku dunyada birbirinden farkli bircok kosul vardir ve bunlar farkli ilgi gerektirir, ornegin, zihinsel yasam suresi yonetimi, olumcul hastalik yasam suresi yonetimi ve kalitsal durum yasam suresi yonetimi gibi. Hastalarin ihtiyaclarina ve gerekli standartlara gore ele alinmalari gerekir. Ruhsal bozukluk yasam boyu yonetimi durumunda, hastayi erken olumle karsi karsiya birakan seyin depresyon olabilecegini anlamak iyidir.


Eger olumcul bir hastalik ise, ilac ve saglik hizmetleri temelinde olmali, ilaclari ciddiye aldiklarindan emin olmak icin hastalara olumlu bir sekilde bilgilendirilmeli ve gecmiste hastaligi yoneten kisilere daha yakin hale getirilmeli ve guclu cikti. Genel olarak, uzmanlar tarafindan bilinen birkac yasam suresi yonetimi kategorisi vardir, ancak her insan hayatta kalmak icin her seyi yapar ve yasam suresi yonetimi yalnizca bakicilara ve saglik uzmanlarina birakilmamalidir.
Kurbanlarin daha uzun yasamak icin bir neden gorebilmeleri icin bu, aile icindeki diger yakin insanlara da genisletilmelidir. Yasam suresi yonetiminin bir diger amaci da, psIkolojik sorunlari olan insanlar kadar erken veya erken yasta olmemelerini saglamaktir.


ALİNTİ ~
 
Alt 20 Mart 2021, 15:58   #2
Standart

emegine saglik tatlim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 20 Mart 2021, 18:31   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emegine saglik tatlim
Cok saol canim

 
Alt 21 Mart 2021, 15:49   #4
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegıne Saglık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 21 Mart 2021, 16:17   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
KuzeyAras Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emegıne Saglık.
Tsk ederim ki.

 
Alt 21 Mart 2021, 16:55   #6
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkurler.

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 22 Mart 2021, 09:57   #7
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Ruyanur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
paylasim icin tesekkurler.
Ben tşk ederim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:22.