IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

9Beğeni(ler)
  • 5 Post By Security-Bot
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Security-Bot
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By LaviNia


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2021, 02:00   #1
Standart Doğru olduğunu sandığımız yanlışlar bizleri nereye sürüklüyor?

Hayatımızın her evresinde , yaşadığımız her olayda doğru bildiğimiz yanlışlarımız var. Bu yanlışlıkların önüne gerek sözde uzmanların yanlış bilgilendirmeleri gerekse de kulaktan dolma bilgiler yüzünden geçemiyoruz.

Bir hayat düşünün ki hiç zorluğu yok. Bir bilgisayar oyununu sürekli oynamak ve oyunda aynı şeyleri tekrarlamaktan farksız olurdu. Zaten bu yüzdendir ki bilgisayar oyunları bir süre sonra tat vermez köşede unutulur giderler.

Eskiden beri illaki hepimiz bu hataları yapıyoruz. Nedir bu hatalar hep birlikte bir göz atalım.

Uslu durmazsan seni iğneciye götürürüm. Hatırladınız mı bu sözü. Çocuğunuza , yeğeninize , komşu çocuğuna ya da kardeşinize bu sözü en az bir kez söylediniz. Ya da ailenizden bu sözü duydunuz. Sonra bu çocuklar büyüdü ilkokul çağına geldi. Okulda bir aşı olduğunda salya sümük ağladı. Hatta bir çoğu büyüdü bu iğne korkusunu atamadı.

Okumazsan , seni sanayiye veririm, Bu sözde çok tanıdık. Ailenizden bir kez duyduğunuz bir söz.Ya da çeşitli diğer tehditleri duydunuz. Sonuç mu? Haberlerde rastlıyoruz. Şu meslek bitmek üzere usta yetişmiyor. Sanayide çırak bulunmuyor. Şu meslekler yok olmak üzere son temsilcisi. Hatırladınız ve çok iyi bildiniz bu haberleri. Meslek öğrenilen yer kötü olabilir mi? Neden sanayi , inşaat gibi işler korkutucu neden hamallık kötü? Okumazsan hamal olursun. Evine helal ekmek götürdüğün iş neden utanç verici olsun ki? Sanayi de çalışırsın ömür boyu. Sanayide çalışıp aç kalan var mı? Evet okuyup bir doktor olmak varken , mühendis olmak varken sanayide ne yapsın bu çocuk daha çok para kazansın iyi bir geleceği olsun. Haklısınız ama bunu diğer yerleri öcü olarak göstererek başarmayı planlarsanız sonucunda yetişen bir nesil zor işi yapamaz hale gelir. Korkutmak yerine oturup anlattığınızda bir çok çocuk bir yetişkinden daha çok anlar sizi. Ama korkuttuğunuzda başarılı olamazsınız. Çünkü çocuk büyüse de o işin kötü olduğu algısını kafasından atamaz.

Tozla toprakla oynama hasta olursun. Alın bir yanlış daha. İnsan çocukken her türlü şeyle içli dışlı olmalı. Tamam pislik içinde oynasın demiyoruz. Ama bırakın toprakla haşır neşir olsun. Bakın şimdi iki aynı yaşta insanı bir araya getirin. Örneğin askerlik çağına gelmiş iki adam. Biri şehirde toz toprak görmeden büyümüş olsun. Diğer köyde bağda bahçede. Hangisi daha sağlamdır.? Köyde yetişmiş olan her türlü daha sağlam bünyeye sahiptir. Çünkü toprak içinde büyümüştür. Çiçeği gördüğünde türünü bilmeyen , hayvanı gördüğünde ne olduğunu anlamayan insanlar var. Neden ? Doğayı, toprağı tanımamış el bebek gül bebek büyümüş. O bebekti de köyde büyüyen elektrik direği miydi?

Günümüze gelelim. Depremler , virüsler. Her depremden sonra ortaya çıkan sözde uzmanlar. Marmara depremi olacak vallahi olacak allah belamı versin olacak. Çok yakın 8 şiddetinde olacak. İstanbul'un içinden geçecek diye televizyonlara çıkanlar. Hatırladınız değil mi? Korkutarak mı koruyacaksınız bilinçlendirerek mi? Biri de çıkıp deprem öldürür evet ama şunu yapın demiyor. Soruyorum 83 milyonluk ülkede kaç evde deprem çantası var? Kaç evde deprem ve sonrası için eğitim almış biri var? Kaç kişi doğal afetlerde sağlıklı iletişim kurmanın yolunu biliyor? Örneğin amatör telsizcilik nedir? Kaç kişinin haberi var? Deprem oldu yüklen aramaya aha hat kilitlendi. Evet herkes ister kilitlenmesin. O kadar para veriyorsun sağlıklı hizmeti o gün almayacaksam ne zaman alacaksın haklısın. Ama iletişim kurmanın çok daha kolay ve yasal hali var. Öğrenin kullanın. Kullanın ki bu dünyanın parasını verdiğiniz şirketler kendini düzeltmek zorunda kalsın. Bilinçli insanı kandıramayınca düzeltmek zorunda kalacaktır.

En önemli konu. Sıkılmadan buraya kadar geldiyseniz en güncel konudan konuşalım. Covid-19 ve aşı meselesi. Gene sözde uzmanlardan muzdarip insanlar. Çünkü aşılama konusunda kimseye doğru dürüst bilgi veren yok. Sözde bilmem ne virüs uzmanı. Çık televizyona bu virüs ölümcül ehe ehe hebele hübele. Al yayından sonra parayı koy cebe. Nesin uzmanım ben.

Anlattın mı? Neyi ? bakın dünyadan haberi yok çıktı konuştu ne anlattı sorsan kendisi bilmez. Değerli forum sakinleri; aşı covid-19 olmanızı engellemeyecek. Hani o uzmanların anlatmayı unuttukları şey var ya o işte bu. Aşı çıktı covid-19 babayı yedi. Güzel günler geliyor. Yazın tatile gideceksiniz kumda debelenip denizde camış gibi dolanacaksınız haberlerini çıkaranlar. Aşının virüse karşı ne yapacağını söylemiyor. Evet her mantıklı insanın bileceği kadar basit olay. Aşı covid-19'un bulaşmasını engellemeyecek. Virüsü kapanların ölümünü engelleyecek. Vücudun bu virüsün yarattığı tahribatı en az seviyede tutmasına yardımcı olacak. Yani aşı olan bu virüsü kapmayacak değil. Hafif atlatacak . Ölüm sayısını azaltacak.

Doğru bildiğimiz yanlışların bir nebze de olsa bizleri nasıl bir uçuruma götürdüğünü. Geleceğimizi tehlikeye attığını görmek zor değil. Sadece biraz düşünmek. Evet geçim sıkıntısı , ekonomi , siyaset , futbol her haltı konuşacağız. Evet bunları eleştireceğiz. Ama bazı şeyleri kendi elimizle yok ettiğimizi de görelim. Doğru bildiğimiz bazı şeyleri gözden geçirelim. Bilmiyorsak öğrenelim.

Bilinçli toplum , bilinçli gelecek demektir. Bizler ne kadar hatayı düzeltirsek geleceğimiz o kadar iyi olur. Ve hiçbir şeye futbol takımı tutar derecesinde fanatizm ile bağlanmayalım. İnsan bir oldukça , bilinçlendikçe hayatını güzelleştirir.

Sevgi ve saygıyla.


19.03.2021
 
Alt 19 Mart 2021, 02:05   #2
Naz
Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Değişim dilde başlar.

________________

Too glam to give a damn
 
Alt 19 Mart 2021, 02:36   #3
Standart

okadar guzel kaleminle getirmissinki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
Hayatımızın her evresinde , yaşadığımız her olayda doğru bildiğimiz yanlışlarımız var. Bu yanlışlıkların önüne gerek sözde uzmanların yanlış bilgilendirmeleri gerekse de kulaktan dolma bilgiler yüzünden geçemiyoruz.
bu soz uzerine daha ne diyebilirizki sozun bittigi yer
tekrardan tsk ederim guzel paylasim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 19 Mart 2021, 09:31   #4
Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
okadar guzel kaleminle getirmissinki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik
Hayatımızın her evresinde , yaşadığımız her olayda doğru bildiğimiz yanlışlarımız var. Bu yanlışlıkların önüne gerek sözde uzmanların yanlış bilgilendirmeleri gerekse de kulaktan dolma bilgiler yüzünden geçemiyoruz.
bu soz uzerine daha ne diyebilirizki sozun bittigi yer
tekrardan tsk ederim guzel paylasim
Eyvallah elimizden geldiği kadar karalıyoruz bir şeyler.

 
Alt 19 Mart 2021, 10:05   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emegine saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 19 Mart 2021, 11:15   #6
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:33.