IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2021, 19:55   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Nuance 19,7 Milyar Dolara Satıldı!.

Microsoft, bir süredir söylentileri dolaşan Nuance Communications isimli yapay zeka şirketinin satın alındığını resmen açıkladı. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre bu satın alma işlemi 19,7 milyar dolara mal olmuş durumda. Teknoloji devi, Nuance Communications'ı özellikle de sağlık sektöründe kullanmak istiyor.
Geçtiğimiz saatlerde sizlere, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un Nuance Communications isimli bir yapay zeka şirketini satın alma girişiminden bahsetmiştik. Reuters ve Bloomberg'de yer alan haberlere göre şirket, Apple'ın sesli asistanı Siri'nin Siri olmasını sağlayan yapay zeka şirketi için 16 milyar doları gözden çıkarmıştı. Hatta sizlere, gün içinde konuyla ilgili resmi bir açıklama gelebileceğinden bahsetmiştik. Şimdi beklenen oldu ve Microsoft, Nuance Communications'ı satın aldığını açıkladı.
Resmi blog sayfası üzerinden bir açıklama yapan Microsoft yetkilileri, yapay zeka şirketinin resmen satın alındığını duyurdular. Ancak sabah verdiğimiz bilgilere kıyasla değişen bir husus vardı. Microsoft, satış bedelinin 16 milyar dolar değil, 19,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu tutar, Microsoft'un bugüne kadar başka bir şirketi satın almak için verdiği en yüksek ikinci ücret. Listenin ilk sırasında ise Linkedln'e verilen 26,2 milyar dolar yer alıyor.
Microsoft, Nuance Communications'ı sağlık sektöründe kullanmak istiyor

Nuance 19,7 Milyar Dolara Satıldı!.


Microsoft'un internet sitesinden yapılan açıklamalarda, Nuance Communications'ın sağlık sektöründe geliştirdiği teknolojilerle bu alanda zirveye oynadığı belirtildi. Microsoft'un zaten uzunca bir süredir Nuance Communications ile dirsek temasında olduğunu söyleyen yetkililer, bu satın alma işlemiyle Microsoft'un sektöre özgü bulut teknolojileri geliştirme işlerini hızlandıracağını beyan ettiler. Bu durum özellikle de kısa bir süre önce duyurulan "Microsoft Cloud for Healthcare" hizmetinin gelişimini hızlandırmış olacak.
Microsoft'un Nuance Communications'a 19,7 milyar dolar gibi rekor seviyelerde ödeme yapacak olmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi ise Nuance Communications'ın 10 binden fazla müşterisinin olmasından kaynaklanıyor. Özellikle de dünya çapında hizmet veren sağlık teknolojileri şirketlerinin Nuance Communications ile çalışıyor oluşu, Microsoft'un iştahını kabartmış durumda.


Nuance 19,7 Milyar Dolara Satıldı!.


Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Nuance Communications CEO'su Mark Benjamin, görevinin başında kalmaya devam edecek. Microsoft'un bulut ve yapay zeka sistemlerinden sorumlu olan Scott Guthrie'ye bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek olan Benjamin, Guthrie'ye yapılan çalışmalarla ilgili raporlar verecek. Ancak Nuance Communications bünyesinde çalışan diğer isimlerin geleceği ile ilgili kesinleşmiş bir açıklama şu an için bulunmuyor.
Microsoft'un Nuance Communications'ı satın almasındaki esas neden sağlık sektörü olsa da şirket, Nuance Communications'ı yalnızca bu sektörde kullanmayacak. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, bu şirketin satın alınmasıyla diğer sektörlerdeki şirketler için de etkileşimli sesli yanıt sistemleri kurulabileceği, sanal asistan hizmetleri verilebileceği ve her türlü biyometrik teknoloji için girişimlerde bulunulabileceği ifade ediliyor. Ayrıca tüm bu çalışmalar, Microsoft'un Azure ve Teams gibi hizmetleriyle de birleştirilecek.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:08.