IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2020, 16:47   #1
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Game Of Thrones

Game Of Thrones

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soylu hanedanlar arasında geçen taht mücadelesini konu alan epik fantastik türdeki TV dizisidir. Bir taraftan Westeros'taki soylu hanedanlar arasındaki sivil savaş sürerken diğer tarafta tahtın eski sahibinin çocukları yeniden güç kazanmanın ve hakları olan tahtı geri almanın yollarını ararlar. Tüm bunlar olurken, kuzeyde dondurucu soğukların başlamasıyla beraber yüzyıllardır ortaya çıkmamış ve efsaneleşmiş olan bir güç yeniden doğar.

Yapım: 2011 ABD
Yönetmen: David Benioff D. B. Weiss
Oyuncu: Peter Dinklage Sean Bean Sibel Kekilli Stephen Dillane Michelle Fairley Charles DanceIain Glen Nikolaj Coster-Waldau Julian Glover Jason Momoa Lena Headey Jack Gleeson Natalie Dormer Aidan Gillen John Bradley Emilia Clarke Rory Mc CannIan Mc Elhinney Richard Madden Conleth Hill Alfie Allen Kit Harington Sophie Turner Gwendoline Christie Maisie WilliamsIsaac Hempstead Wright

Game of Thrones, Amerikan yazar George R. R. Martin’in epik fantastik roman serisinden uyarlanan bir HBO dizisidir. Dizi, adını Buz ve Ateşin şarkısı adlı serinin ilk kitabı olan Taht Oyunları’ndan almıştır.
Dizinin ilk sezonunda Stark, Lannister ve Baratheon hanedanlarının arasında geçen ihanet ve entrika dolu iktidar mücadelesini izleyeceksiniz.

Kuzey Krallığı olarak da bilinen Winterfell’de ailesiyle huzur içinde yaşayan Lord Ned Stark’ın savaş yıllarından arkadaşı olan Kral Robert Baratheon bir gün Winterfell’e gelerek Ned Stark’a “kralın eli” olmayı teklif eder. Teklifi kabul ederek Kralın Toprakları’na giden Ned Stark ve ailesi bir anda kendilerini “Demir Taht” çevresinde dönen entrikaların ortasında bulurlar.

Westeros’ta “Demir Taht” mücadelesi sürerken yabani doğu topraklarında kışın yaklaşmasıyla birlikte Kadim Duvar’ı korumaya yemin etmiş gece nöbetçileri yaşam mücadelesi vermektedirler. Duvarın ötesinde esrarengiz ölümler yaşanmasının üzerine binlerce yıldır görülmemiş olan Ak Yürüyenler olarak bilinen doğaüstü varlıkların geri dönmüş olabileceği endişesine kapılırlar.

Kral Robert Baratheon tahta çıkmadan önce katledilen Kral Aerys Targaryen’in kızı ve oğlu denizin ötesine sürgün edilirler. Krallığı geri alma planları kuran Viserys Targaryen, güç toplayabilmek için kız kardeşi Daenerys’i barbar bir kavimin başı olan Han Drogo ile evlendirir. Ejder soyundan gelen kardeşlerden Daenerys gün geçtikçe daha da güçlenerek sürgün edildiği kıtada hakimiyeti yavaş yavaş ele geçirir ve Westeros krallığını geri alma planları yapmaya başlar.

Winter is coming (Kış geliyor) sloganıyla anılan dizide savaş, ihanet, şehvet, entrika, doğaüstü güçler, ejderhalar ve çok daha fazlasını bulacaksınız.
Game Of Thrones dizisi listesinde yer almaktadır.

Alıntı
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:32.