IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By 1903


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2023, 23:07   #1
Standart İşte WhatsApp’taki görülmeyen gizli tehlike

İşte WhatsApp’taki görülmeyen gizli tehlike

WhatsApp uygulamasında güvenlik açıkları ciddi bir sorundur. Eğer telefon numaranızı değiştirdiyseniz ve eski numaranızı yeni bir kişi satın almışsa, tüm WhatsApp yazışmalarınız risk altında olabilir. Bu durumda, yeni numara sahibi, eski numara sahibinin tüm sohbetlerine, grup sohbetlerine ve kişi listesine erişebilir.

Bu sorun, kablosuz iletişim operatörlerinin eski müşterilerin telefon numaralarını yeniden kullanarak yeni müşterilere vermesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, tüm kişisel bilgilerinizin silinmesi ve hesabınızın kapatılması için eski telefon numaranızın WhatsApp hesabınızla bağlantısını kesmeniz gerekmektedir.

İşte WhatsApp’taki görülmeyen gizli tehlike
Eğer eski numaranızın satıldığını öğrendiyseniz, hemen WhatsApp hesabınızı silin ve yeni bir hesap açın. Eski hesabınızda bulunan tüm kişisel bilgilerinizi, fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve diğer verilerinizi yedekleyin ve ardından hesabınızı tamamen silin. Bu şekilde, yeni numara sahibinin kişisel verilerinize erişmesi engellenmiş olacaktır. Aksi taktirde, sizin eski numaranızın yeni sahibi, kötü niyetli bir kişi olması halinde tüm kişisel verilerinizi ele geçirebilir ki bu da herhalde en kötü senaryo olacaktır.

Öte yandan, kullanıcılar ayrıca WhatsApp ayarlarından hesap gizliliğini arttırarak hesaplarına ek koruma sağlayabilirler. Bu ayarlar, hesabın kimler tarafından görülebileceği, profil resminin kimler tarafından indirilebileceği ve son görülme tarihini kimlerin görebileceği gibi konuları içerir. Bu nedenle, kullanıcılar bu ayarları düzenleyerek hesaplarının güvenliğini arttırmayı unutmamalıdırlar.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 23 Şubat 2023, 23:19   #2
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teşekkürler emeğine sağlık

________________

Söylemediğim sözler yüzünden kendini masum sanma!! ‘Sustuklarım bile seni ziyan etmeye yetecek’
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:17.